Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.3)
Stream på

A Week Away (2021)

Uten noe annet sted å gå enn ungdomsfengsel griper Will Hawkings muligheten når han blir spurt om å gå på en sommerleier for første gang. Instinktet hans sier "løp" men når han finner en venn, en farsfigur og til og med en jente som vekker hans hjerte velger han å blir værende.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 34min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Roman White
Forfattere
Alan Powell
Manusforfatter
Alan Powell
Manusforfatter
Gabe Vasquez
Manusforfatter
Kali Bailey
Manusforfatter
Kali Bailey
Manusforfatter
Skuespillere
Kevin Quinn
Will
Jahbril Cook
George
Amy Grant
Leir Rådgiver
Kat Conner Sterling
Presley
David Koechner
David
Iain Tucker
Sean
Produsenter
Bailee Madison
Produsent
Alan Powell
Produsent
Roman White
Produsent
Gabe Vasquez
Produsent
Roman White
Medprodusent
Vicky Patel
Sjefsprodusent
Vicky Patel
Produsent
Corby Pons
Produsent
Traci Hagedorn
Produsent
Corby Pons
Sjefsprodusent
Annet
Parker Adams
Redigering
James King
Cinematografi
Adam Watts
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt nostalgi i en polert innpakning

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Tematikken i Netflix sin nye kristne film “A Week Away” er ikke ny, og vi har sett det før i både “Sunday School Musical” og “Holy Camp!”, men nytt er at dette er en kristen satsing av veldig god kvalitet med mange erfarne produsenter og artister bak. I tillegg til en del nyskrevne musikalnumre hører vi blant annet klassikere fra Steven Curtis Chapman, Amy Grant og Rich Mullins. Det trekker i noen nostalgi tråder hos meg.

Vi møter Will(Kevin Quinn), som en blåkopi av Zac Efron i “High School Musical”, som hovedpersonen. Han drar ufrivillig med på sommerleir for å unngå fengsel, og finner fort ut at det er en kristen leir han har havnet i. Selv om han prøver å skjule sin identitet og mangel på tro, velger han å bli etter å ha fått øyne på Avery(Bailee Madison), en jente som er “over hans liga” og er bildet på den perfekte kristne jenta. Herfra er det ganske forutsigbart siden løgn er aldri skjult i lengden.

Troen blir ikke presentert veldig direkte. Det blir sitert fra bibelen en gang, og Jesus blir nevnt et par ganger, mens Gud langt flere. Det er lite i den kristne ungdommen som roper ut at de er troende eller annerledes annet enn at de har det gøy sammen og stort sett blir vist fra gode sider. Via sangen så kommer likevel det ganske tydelig fram at dette er en kristen produksjon, men det er ikke alltid helt tydelig om det er laget for en kristen eller ikke-kristen målgruppe. For det er dette en litt for “glatt” film, men det er gledelig å se at det ikke er en av de filmene der det er lagt inn en obligatorisk klein omvendelse. Jeg savnet at når Avery påpeker at hun er langt fra perfekt, hva det innebærer, siden hun blir vist fra et veldig idealt ståsted noe Will også påpeker. Filmen kunne enkelt lagt inn at hun fortalte, kanskje via en personlig sang, om ting hun sliter med som gjør at Will kan se at selv om hun på overflaten var et forbilde, at hun ikke var eller alltid hadde vært det.

Jeg synes det var en helt greit film å se som kommer til å treffe bredt grunnet sin distribusjon via Netflix og dermed også må møte et visst kvalitetsstempel. Det er en koselig film å se som ikke gjør så altfor mange feil, men trør på allerede pløyd mark ganske trygt.
5 av 7 - -
0.49 sekunder