Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Final Solution (2001)

Inndoktrineringen av Gerrit Wolfaardt(Ellis) er fullført: Hans familietradisjoner, historie, kultur - og til og med menigheten hans, har lært ham at svarte Sør Afrikanere er en pest i landet. Under oppsyn av fremtredene medlemmer av staten og militæret, utvikler Gerrit en djevelsk plan som går ut på å bli kvitt den "sorte pesten" i Sør Afrika. Men før planene hans blir bragt ut i livet, så møter han to personer, som setter ham på kollisjonskurs med fremtiden sin: Celeste(Merwe), en åpen hjertet universitets student, og Peter Lekota(Kani), en pastor som utfordrer Gerrits fordommer.
Hans "endelig løsning" møter dets største hindring når Gerrit selv oppdager at han har tatt feil. Forfølgeren blir en Fredsmegler og begynner å søke forsoning mellom de hvite og svarte. I de siste turbulente dagene av apartheid, finnes de som fortsatt tviler på forvandlingen hans. En slik person er Moses Moremi(Lovinga), som Gerrit engang banket skikkelig opp. I filmens dramatiske øyeblikk er det Moses som må velge mellom fred eller blodutgytelse.

Vurdering

4.33 av 2 stemmer

Fakta

1t 46min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Cristobal Krusen
Manusforfatter
Skuespillere
David Lee
Jan Oosthuizen
Jan Ellis
Gerrit Wolfaardt
Marius Weyers
Mr. Woolfardt
Mpho Lovinga
Moses Moremi
Vusi Kunene
Edward
Liezel van der Merwe
Celeste
John Kani
Pastor Peter Lekota
Produsenter
Gary Wheeler
Produsent
Annet
John Sponsler
Komponist
Tom Gire
Komponist
Patricio Corona
Redigering
Mike Downie
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Effektivt om rasisme og forsoning

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Apartheid er en av de største tragediene i vår tid, og det er blitt laget en del filmer om konflikten i Sør-Afrika. Men der mange filmer viser at en side var slemme og den andre snille, så er historien i denne filmen mer fargerik med både slemme svarte(selv om det er de som kjemper for frihet) og slemme hvite og begge kjemper blodig for hver sin sak. Men det er noen samfunn, slik som den kirken som er i sentrum for handlingen her, der både svarte og hvite samles om noe – og blir nødt til å møte de som strides seg i mellom. Vi får et nærmere innblikk på kirken sin rolle, og troens rolle i konflikten som blir et møtepunkt mellom partene.Jeg ble grepet av filmens oppbygning, hvordan den først introduserer konflikten for så å fortelle om historien og bakgrunnen for hatet hos en nøkkelperson. Historien er sterk. Det er også fint hvordan bibelen og troen er knyttet inn i forsoningen og begrunnelsen for hvorfor. Skuespillet er det ikke så mye å utsette for, og heller ikke kvaliteten på filmen ellers selv om det kan merkes at filmen ikke er helt i toppskiktet alltid men har likevel godt gjennomførte spesialeffekter. En overraskende god film om et vanskelig tema og ikke minst en historie som er vanskelig å spille godt og troverdig.
5.33 av 7 - -

Mangler noe av det vesentlige

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Final Solution" baserer seg på en sann historie om konflikten og forsoningen mellom de svarte og hvite under apartheid. Hvordan en mann radikalt kan bli forvandlet fra å hate til å elske og søke forsoning og tilgivelse blandt de man engang hatet. Kvaliteten på filmen er god til å være lavbudsjettsfilm selvom noe av skuespillet kunne ha vært skjerpet, men filmen reddes av det virkelighetsnære den vil fortelle oss. Filmen starter veldig bra men tross dette kan filmen gli litt ut og bli et par hakk langdrøyd og kjedelig.

Filmen mangler også desverre fokus på det virkelige forsoningsverket gjennom Kristus. Det virker som om fokuset blir satt mest på å overbevise at det man holder på med er feil og må forandres på, ja det trenger ikke være direkte feil, men når Jesus ikke er i bildet så blir det ganske så nytteløst og fattig i det lange løp.
3.33 av 7 - -
0.3 sekunder