Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Believer (2001)

Daniel(Gosling) er en ung, sint, bitter og ekstremt voldelig nynazist, som er mer en klar til å lynsje alle jøder han møter. For han mener de er roten til alt det onde i verden.
I motsetning til de fleste av hans tatoverte meningsfeller, er han lynende intelligent og velformulert. Egenskaper som har ført ham helt til topps i nynazistenes organisasjon.
Men Daniel bærer på en hemmelighet. Han er selv jøde. Som ung ble han kastet ut av den heraiske skole, i sinne og desperasjon har han så havnet helt ute i den motsatte enden. Hans bakgrunn fornekter seg allikvel ikke, og han balanserer helt på kanten til å avsløre seg selv.

Vurdering

4.83 av 2 stemmer

Fakta

1t 38min
Land: USA
Språk: Engelsk, Hebraisk

Medvirkende

Regissør
Henry Bean
Forfattere
Henry Bean
Manusforfatter
Marc Jacobson
Manusforfatter
Skuespillere
Henry Bean
Ilion Manzetti
Ryan Gosling
Danny Balint
Theresa Russell
Lina Moebius
A.D. Miles
Guy Danielsen
Summer Phoenix
Carla Moebius
Billy Zane
Curtis Zampf
Joshua Harto
Kyle
Glenn Fitzgerald
Drake
Kris Eivers
Carleton
Produsenter
Daniel Diamond
Sjefsprodusent
Kimberly N. Fajen
Medprodusent
Jay Firestone
Sjefsprodusent
Adam Haight
Sjefsprodusent
Susan Hoffman
Produsent
Christopher Roberts
Produsent
Eric Sandys
Sjefsprodusent
Annet
Joel Diamond
Komponist
Jim Denault
Cinematografi
Mayin Lo
Redigering
Lee Percy
Redigering
Susan Block
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Om en jøde som ble nazist

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”The Believer” er en ganske så sterk film i linje med "American History X" om en ung nynazist som ønsker jødene døden. Problemet er at han selv minnes sine barndomsår som praktiserende jøde og det er nok ikke ”bare bare” å legge bak seg. Det som setter prikken over i’en på filmen er at den baserer seg på virkelige hendelser.Filmen har et jødisk preg over seg der det siteres fra Toraen bl.a. om Abraham og Isak, Profeten Jona nevnes også så vidt og vandringen i ørkenen og rødehavsdelingen. Dette er noe jødene måtte pugge og det viser seg at hovedpersonen Danny ikke helt klarer å glemme dette. Tross noen harde og brutale scener så er dette en film som allikevel kan gi noe til ettertanke.Ryan Gosling gjør en troverdig innsats i rollen som den jødehatende Danny og filmen klarer å levere en kvalitetsmessig god vare, selv om den innimellom kan være litt langtekkelig og drøy, men alt i alt blir dette en grei film for den som er interessert i jødedom og historiene rundt det.
4.33 av 7 - -

Nazi med identitetskrise

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Daniel er en nazist, av den verste sorten. Han vil drepe jøder. Han er flink til å få løgn og propaganda til å høres rett ut. Han kan vri på usannheter og få dem til å bli sanne. Han er flink med ord, og han kjenner sin fiende ut og inn. Daniel er jøde. Han er sin egen fiende.Når Daniel begynner å bli mer aktiv i undergrunnsmiljøene der nazismen dyrkes og han får muligheten til og både drepe og skade jøder, begynner han også å finne tilbake sin identitet som jøde. Han kan alle jødiske skrifter og tradisjoner, og finner ut at han har respekt for dem fortsatt. Denne indre kampen til Daniel er det ”The Believer” handler om, der han kjemper med sin egentlige identitet og sin påtatte motstridende identitet.”The Believer” er en utrolig godt gjennomført film om jødedom og nazisme der vi får et godt innblikk i begge leire på en overraskende og modig måte. Dette er en film som setter spor og får deg til å tenke etterpå.
5.33 av 7 - -
2.85 sekunder