Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

End of the Spear (2005)

En film som baserer seg på den sanne historien om hvordan en gruppe misjonærer prøver å få kontakt med den krigerske Waodani-stammen. Det ser ut til å gå bra da stammen plutselig angriper og dreper de fem misjonærene som besøkte dem, misjonærene som etterlot seg kone og barn som fortsatte med en forkjærlighet i deres hjerter for å hjelpe Waodani å komme ut av deres onde sirkel.

Vurdering

5.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 48min
Walk His Trail
Land: USA
Språk: Engelsk, Spansk

Medvirkende

Regissør
Jim Hanon
Forfattere
Bill Ewing
Manusforfatter
Bart Gavigan
Manusforfatter
Jim Hanon
Manusforfatter
Skuespillere
Matt Lutz
Pete Fleming
Jennifer Massey
Ginny Saint
Louie Leonardo
Mincayani
Chad Allen
Nate og Steve Saint
Christina Souza
Dayumae
Chase Ellison
Unge Steve Saint
Produsenter
Bill Ewing
Produsent
Bart Gavigan
Produsent
Tom Newman
Produsent
Mart Green
Produsent
Eugene Mazzola
Sjefsprodusent
Kevin McAfee
Sjefsprodusent
Annet
Clarence Major
Produksjonsdesign
Ron Owen
Komponist
Robert Driskell
Cinematografi
Miles Hanon
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Misjon som varmer og rører

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"End of the Spear" baserer seg på den sanne historien om massakren på en gruppe misjonærer i Equadors jungel i 1956. Filmen bringer oss inn i Waodani stammens virkelighet, slik den var og slik den ble. Vi følger også misjonærene på klost hold og ser reaksjonene hos stammefolkene. Evangeliet kommer ikke så klart frem på tydelig engelsk, men følger man nøye med så kan man merke at det evangeliske budskapet faktisk kommer frem. Selvom Jesu navn desverre ikke blir promotert i filmen så forklarer Dayumae(Souza) evangeliet så godt som mulig til sine stammesøsken på en grei og fin måte ved å bruke Waengongi som betyr Gud på dette språket og forklarer gjennom det hva Han opplevde på jorden uten å hevne seg slik som Waodani stammen hadde som vane. Evangeliet kom sikkert tydeligere frem i historiens virkelighet enn i filmen.

Filmen vil ihvertfall få frem følelser hos de fleste som ser den og tårene vil prøve å trenge seg frem fra øyekroken.

Filmen kan også by på fantatsisk naturfotografering. Filmen vant en pris på Heartland Film Festival og Chase Ellison, som spilte den unge Steve Saint, ble også nominert til en Young Artist Award. En sterk film om misjon!
5.67 av 7 - -

Misjon på sitt spisseste

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En spennende fortelling om en familie som gjør det umulige i tro på å gjøre en forskjell på et folk som virkelig trenger å lære seg tilgivelsens kunst. Siden det er basert på en sann historie så taler egentlig historien for seg selv, og budskapet ut i fra historien.Det er noen elementer, slik som synet av engler som ble vist, som man kan tenke seg er et typisk trekk fra filmskaperne for å få inn en dimensjon i filmen, men som samtidig for mange kanskje gjør filmen litt mindre troverdig. Bortsett fra det så er filmen av ypperste kvalitet, og lager seg ikke alt for mye til selv om filmskaperne helt klart har prøvd å gjøre filmen mer mainstream. Filmen bærer litt preg av at den kanskje er for kort til å fortelle en historie som går over så mange år, og man får ikke helt like god bekjentskap med alle personene som man burde. Troen på Gud er tydelig med og budskapet om Jesus er det som misjonærene vil formidle i kjærlighet, men det var sikkert mere snakk om Jesus i virkeligheten enn det som er fokuset i filmen.Er du ute etter å se en rørende fortelling om misjonærer som må ofre mye for å vise sin kjærlighet for de som lever i en brutal virkelighet der hevn og død ved spydets spiss er hovedregelen i livet, så er dette filmen. Som et tillegg så kan du se dokumentaren om historien i filmen, som heter "Beyond the gates of splendor", og som følger med noen DVD utgaver eller kan kjøpes separat.
6 av 7 - -
0.43 sekunder