Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bella (2006)

En gang var han en kjent fotballstjerne på vei opp i karrieren, men nå jobber Jose(Verastegui) som stjernekokk på sin brors restaurant. Nina(Blanchard), en servitør som strever med å få endene til å møtes finner ut at hun er gravid. En vennlig hånd fra Jose bringer dem sammen, konfronterer ikke bare Jose sin fortid men han viser også Nina hvordan hun kan møte sin framtid.

Vurdering

5.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 31min
Beauty
Land: USA, Mexico
Språk: Engelsk, Spansk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Leo Severino
Manusforfatter
Patrick Million
Manusforfatter
Skuespillere
Dionne Audain
Fotgjenger
Lukas Behnken
Johannes
Ali Landry
Celia
Tawny Cypress
Frannie
Herb Lovelle
Hjemløs mann
Armando Riesco
Francisco
Teresa Yenque
Amelia
Produsenter
John Shepherd
John Shepherd
Sjefsprodusent
Stephen McEveety
Sjefsprodusent
Annet
Stephan Altman
Komponist
Fernando Villena
Redigering
Andrew Cadelago
Cinematografi
Joseph Gutowski
Redigering
Richard Lassalle
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Det ufødte livets verdi

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Bella" er en vakker film om livets verdi og det ufødte liv. Eduardo Verástegui spiller Jose, en tidligere fotballstjerne som brått måtte ende sin karriere og starte opp i brorensis restaurantvirksomhet. Det tar ikke lenge før han setter jobben på spill for å hjelpe sin kollega som akkurat har fått sparken. Uten å være helt klar over det ledes de inn i et vennskap der et liv står på spill.Filmen har et godt moralsk budskap om det ufødte liv. Den har bare noen kristne/religiøse undertoner og peker seg ikke tydelig fram som en kristen film. Man kan bli sittende igjen med noen hull i historien mot slutten og det hele virker å gå litt fort fram. Tross dette så får man noen varme øyeblikk underveis i filmen og et verdifullt vennskap.Filmen i sin helhet ble vinner av Toronto Film festivals "People's Choice Award" og kan gi oss et godt og troverdig skuespill av hovedpersonene. Jeg synes det til tider kan bli noe ustabilt i lyd og bilde, men som helhet så tenker man allikevel ikke så veldig mye over det.Filmen kan starte noe tregt men utvikler seg sakte men sikkert til å bli en film som er verdt å få med seg. Den stadige blandingen av engelsk og spansk kan bli noe irriterende til tider men har samtidig en sjarm som får frem noen kulturelle perspektiv og kontraster midt i det hele.

Ta å se denne og merk deg at ekte kjærlighet går bortenfor romantikkens grenser.
4.67 av 7 - -

Vakker melodrama med glimt av tro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Bella er en film som jeg har lenge hatt lyst til å se, lit på grunn av de gode kritikkene og litt på grunn av at det så ut som en veldig koselig film. Og det stemmer for så vidt, bortsett fra at temaet i filmen ikke er av det mest koseligste og heller ikke det mest dramamatiske slaget. Filmen er dvelende og historien utfolder seg ganske sakte med greier likevel å gripe tak i meg i måten historien blir fortalt. Den er bygget opp slik at man ikke vet så veldig mye av hva som skjer eller har skjedd, men etter hvert når man forstår hva som har skjedd får man bedre forståelse for uviklingen. Utviklingen skjer kanskje mest i tankene hos personene, men etter hvert som man blir mer kjent med dem så får man mer innsikt og forståelse. Romansen er bygd opp på en vakker måte uten å ty til klisjeer og uten at man vet hvor det ender.Temaer som berøres og bearbeides er skyld og abort, men alt er liksom ikke helt tydelig i plottet - men mer en underliggende selvfølgelighet hos menneskene. Vi må ta del i historien, noe som ikke er så altfor vanskelig, for ikke å synes den er kjedelig. Små glimt av tro får vi også, ikke bare hos familien til Jose, men også i små episoder som den blinde tiggeren og hos Jose selv - men det er ikke noe som skrikes veldig høyt om og temaer som ellers er vanlig i kristne filmer slik som tro, frelse, tilgivelse, Jesus etc. er ikke tatt med. Jeg synes det er veldig fint med en film som er kristen under overflaten og vi heller får del personenes liv istedenfor at filmen prøver å preke en tro på den som ser. Er det noe filmen ikke er så er det påtrengende.En veldig fin film som takler temaene som er i fokus veldig elegant og som setter spor. Bella er en film av ypperste kvalitet på film og skuespill med vakker og passende musikk til. Det er ikke ofte man nyter en relativt langsom film så godt som denne, den er på mange måter perfekt og det er veldig vanskelig å finne noe å trekke. Jeg var likevel litt i tvil om budskapets tydelighet og kristelighet som jeg tar med i vurdering her, men det falt i smak hos meg.
5.67 av 7 - -
0.43 sekunder