Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Waterproof (1999)

Eli Zeal er en bitter Jødisk butikkeier som blir skutt i et ransforsøk av den 11 år gamle sønnen til alenemoren Tyree Battle. Uten å vite hva hun skal gjøre så kidnapper hun den skadede Eli, og drar sammen med sin sønn til den lille byen Waterproof der foreldrene hennes bor. Der blir Eli tatt vare på av den litt merkelig sammensatte familien til Tyree. Etterhver dukker det opp noen vonde minner fra fortiden hos familien som en gang drev dem fra hverandre, og de blir nå nødt til å overvinne fortiden.

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 34min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Barry Berman
Forfattere
Barry Berman
Manusforfatter
Skuespillere
Chuck Kinlaw
Deputy Vizard
Gil Johnson
Chris Hardwick
April Grace
Tyree Battle
Cordereau Dye
Thaniel Battle
Leland L. Jones
Pastor Ferris Grouse
Joe Inscoe
Leightons advokat
Burt Reynolds
Eli Zeal
Whitman Mayo
Sugar
Anthony Lee
Brother Big Battle
Produsenter
Roland Joffe
Produsent
Roy Walker
Medprodusent
Jonathan Cornick
Produsent
Craig Fincannon
Produsent
Hank Levine
Medprodusent
Frank Capra Jr.
Produsent
Carol Baum
Sjefsprodusent
Annet
Stephen Thompson
Cinematografi
Hughes Winborne
Redigering
Roy Walker
Produksjonsdesign
J. Peter Robinson
Komponist
Regina De Freitas
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Langsom men godt skuespill

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er ikke så spennende å se en eldre smågretten manns vandring i sjelen i møte med en familie som møter ham ufrivillig med kjærlighet. Eller en alenemor som er smågretten hele veien uten at man får vite før mot slutten hva som plager henne. Filmen er så dramastille med ikke så veldig interessante samtaler alltid og en del filmforleggende scener, men likevel en slags god fremdrift i karakterutviklingen – litt på grunn av solid skuespill til å være en film med lavt budsjett. Det er vel kanskje kvaliteten som holder filmen gående og meg seende. Litt sentimental og ordentlig drama har filmen selvsagt, som gjør den ikke altfor dårlig. Totalen faller likevel ikke helt i smak hos meg, selv om det er potensial.”Waterproof” har ikke et budskap som prøver å få fram evangeliet, men nøyer seg med å ha med kirke, dåp, og kristne personer, og slik lage en kristen setting – der handlingen er om personene som forholder seg til hverandre. Da får man fram en del kristne verdier som er tydelig knyttet til troen uten å alltid måtte være altfor rett fram med frelsesdelen av budskapet, selv om den også er med. Ellers er det en del gospelsang som løfter stemningen innimellom.
3.67 av 7 - -

Ikke helt vanntett

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Waterproof" er en film om en fortid av vonde minner, en vond hendelse som rammer nåtiden, som hoper seg opp til en flykt fra fortid og nådtid og en jakt etter en fremtid med håp og frihet.

Vi møter den tidligere Oscar nominerte og Golden Globe vinnende Burt Reynolds som den mislykkede butikkeieren som blir skutt under et ransforsøk og gjennom dette får se noen glimt av et liv han ikke tidligere har opplevd. Vi møter også en mor som desperat prøver å få sønnen sin ut av et hardt liv som fort kan ende på gata.Budskapsmessig så frembringer filmen et budskap om det å være til hjelp for andre og det å være gjestfri og vise mennesker veien videre. Evangeliet kommer desverre ikke så veldig klart fram og når det blir snakk om frelsen så blir det litt tvetydig og uklart.

Det filmen viser ganske bra er at en dåpshandling skjer ganske raskt etter frelsen. Vanligvis venter kristne flere måneder og år på å bli døpt, men her går de vel knapt en dag.Filmen har en grei "Cloud Ten Pictures" kvalitet med grei skuespillerleveranse av Burt Reynolds og Apric Grace. Ellers så kan filmen ha noe vaklende skuespill til tider.I lengden blir filmen ganske kjedelig og langtekkelig og jeg synes ikke filmen helt får frem budskapet på en så klar måte som den kunne ha gjort det. Men som en kristenproduksjon så trenger ikke kristne ha så stor skade av å se denne, en grei gjenomsnittelig film som tar frem noen viktige elementer fra livets harde skole.
3.33 av 7 - -
0.36 sekunder