Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Tilgitt (1996)

Sean Purchase(Manning) mister først faren, så havner han i en ulykke og kjører fra åstedet med sin kamerat uten at noen vet hvor. Han kjenner samvittigheten tale til ham men han prøver å ignorere den. Sean er på flukt. Fra en opprevet familie, fra en venn, fra loven - og kanskje fra selve livet. Men det han ikke er helt klar over er at man ikke kan løpe fra sannheten.

Vurdering

5.5 av 2 stemmer

Fakta

14
1t 1min
Repeat Performance
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Dale Bradley
Forfattere
Dale Bradley
Manusforfatter
Skuespillere
Billy Graham
Billy Graham
Billy Graham
Joseph Manning
Sean Purchase
Celia Nicholson
Offiser Taylor
Johanna Elms
Jo Purchase
Lisa Crittenden
Shona
Christopher Page
Aaron
Olivia Muliaumasealil
Petal Vialoa
David Telford
James
Bernard Moody
Bruce
Margaret Murray
Lillian
Produsenter
Grant Bradley
Produsent
Karen Brahne
Medprodusent
Annet
Michael W. Smith
Komponist
Dale Bradley
Redigering
Bruce Lynch
Komponist
David Grace
Komponist
David Cooke
Produksjonsdesign
Douglas Braddock
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe av det bedre fra 90-tallet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Tilgitt" er ikke en veldig lang film, men det er en veldig god film. Som mange andre fra "World Wide Pictures" så har den sine klipp med Billy Graham, noen gjør det godt og andre mindre godt, og her får man det kort og godt integrert i filmen. Budskapet kommer tydelig fram fra mange kanter, både om tilgivelse og frelse hos Jesus. Sean har mange problemer i sitt liv, og strever nå med å ha sittet i en bil som kjørte over og drepte et barn, og bærer skyldfølelse for hendelsen siden begge hadde drukket.Sean sliter ikke bare med å ikke greie å akseptere tilgivelse, men også med å tilgi og å gjøre det som er rett i en vanskelig situasjon. Det er et budskap som er veldig viktig det som filmen fremmer. Kvaliteten er veldig god og holder fortsatt stand i dag selv om det er litt "90-talls", og gjør dermed mulig å anbefale til visning i dag også siden temaene fortsatt er aktuelle.
6 av 7 - -

Sterkt om tilgivelse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Tilgitt" er en sterk film om tilgivelse og hvor mye tilgivelse kan gjøre i et menneske. Filmen bringer deg inn i sjelen av en tapt generasjon - en generasjon som virkelig behøver fullstendig tilgivelse. Filmen tar fint for seg aktuelle temaer som ungdom sliter med og bærer på og viser den beste veien ut av det. Mange vil sikkert kjenne seg igjen.

Joseph Manning spiller bra i rollen som den ettersøkte, samvittighetsplagede og skyldige Sean Purchase, som ikke klarer å finne den perfekte utvei før vi nærmer oss slutten. World Wide Pictures klarer nok engang å få til en sterk film for ungdom i en dugendes bra kvalitet, selvom skuespillerne ikke er de største så fungerer dette bra.

Vi får en velkomponert låt av Michael W. Smith inn i filmens gang og i rulleteksten og vakker New Zealandsk fotografering av Neil Cervin.

Filmen er tidligere utgitt på VHS men nå overført til DVD(fra VHS ser det ut som) takket være Hermon Forlag i Norge som tar innitiativet og vet hvilke filmer norsk ungdom trenger å se. En prisvinnende film som kan anbefales for tenåringene rundt deg!
5 av 7 - -
0.32 sekunder