Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.0)
Stream på

Facing the Giants (2006)

I løpet av de seks årene Grant Taylor(Kendrick) har vært trener for high school-laget Shiloh Eagles, har de aldri vunnet en sesong. Når han står overfor tilsynelatende uoverkommelige profesjonelle og personlige problemer, har tanken på å gi opp aldri vært nærmere. Men etter å ha fått råd fra uventet hold om å stole på viljens makt, finner han styrken til å fortsette.

Vurdering

5.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 47min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Alex Kendrick
Manusforfatter
Stephen Kendrick
Manusforfatter
Skuespillere
Alex Kendrick
Grant Taylor
Erin Bethea
Alicia Houston
Tracy Goode
Brady Owens
Jim McBride
Bobby Lee Duke
Shannen Fields
Brooke Taylor
Tommy McBride
Jonathan Weston
Ray Wood
Mr. Bridges
Bailey Cave
David Childers
Jason McLeod
Brock Kelley
Produsenter
Alex Kendrick
Produsent
Stephen Kendrick
Produsent
Jim McBride
Sjefsprodusent
Tracy Goode
Medprodusent
Michael Catt
Sjefsprodusent
Terry Hemmings
Sjefsprodusent
David Nixon
Medprodusent
Brad Weston
Medprodusent
Annet
Alex Kendrick
Komponist
Alex Kendrick
Redigering
Bob Scott
Cinematografi
Mark Willard
Komponist
Ryan Hensley
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Sporty

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg hadde ikke så veldig store forventninger når jeg skulle se "Facing the Giants". Men etter å ha sett den så gikk den over mine forventninger, den hadde et ganske klart kristent budskap, et budskap om å tilgi dem man har såret, et budskap om å sette sin lit til Herren under alle forhold.Filmen kan være litt klisje. Siden den ikke er basert på noen sann historie så er det lett å finne på ting som egentlig ikke skjer så ofte idag, f.eks. en vekkelse på skolen, alle kristnes drøm går liksom i oppfyllelse på skjermen uten at hendelsen har vært virkelig, men samtidig når man kanskje får den lille klisje følelsen så får man jo designet vekkelseshendelsen ganske godt, og det blir jo på en måte en klisje ting man egentlig ikke har sett så ofte i andre kristne filmer.Vi ser også hvordan Gud ordner opp i hovedpersonens liv bare han legger sin lit til Gud, det er jo forsåvidt sant at Gud kan, men det blir litt sånn klisje og trosbevegelses aktig og man kan føle at fokusen glir litt vekk fra det åndelige og inn på det jordiske ved at "Gud fikser alt for deg bare du velger å tro".

Kvaliteten er så som så, helt grei. Under fotball kampene så ser man kanskje ikke så stor forskjell på denne filmen og andre amerikanske fotballfilmer, så det er jo bra. Skuespillet kunne vært noen hakk bedre, men de klarer å formidle det de skal på en noenlunde fin måte allikevel.Men alt i alt er filmen slettes ikke dårlig, den får en til å fryde seg og glede seg! Legg merke også til sangen av "Casting Crowns" i slutteksten av filmen, en grunn til å få med seg hele filmen. Det kan virke som jeg har listet opp veldig mye negativt, men det er egentlig bare noen pirketing. En god film, verdt å få med seg blandt så mange mindre gode filmer på det kristne markedet.
5.67 av 7 - -

Sportsfilm med kvaliteter

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det finnes mange av de filmer som handler om amerikansk fotball, som handler om å tro på seg selv og å ha tro på laget sitt, men denne er den første som handler om å ha tro på Gud. Slike sportsfilmer får som regel ganske god kritikk, og denne gjør det slettes ikke så mye dårligere en de andre kvalitetsmessig. Noe skuespill merker man er litt amatørlig i forhold til de fra Hollywood men ellers er kvaliteten helt topp."Facing the Giants" er også en god tittel på filmen med dobbel betydning, der den ene er at i filmen så møter de et fotballag som heter ”The Giants” og det andre er det med å møte kjempene i livet vårt og ha Gud med oss i de møtene.Filmen har en litt merkelig spenningskurve, for i begynnelsen og fram til midten av filmen så møtes det mest motgang i livet til karakterene, men så snus det på hodet og alt begynner å falle på plass. Det fungerer, ikke helt optimalt for det gir ikke plass til altfor mange overraskesler, men filmen tar det heldigvis igjen på andre måter og utnytter denne "forutsigbarheten" med stil.Mange klisjeer unngås ved at det handler mer om å vende tilbake til Jesus og sette ham i fokus på alle områder i livet, enn det å frelse en hovedperson eller to. Her er det snakk om fotballag. Første halvdel handler om å bli ydmyket, komme til kort, miste sin egen kontroll over situasjonen. Så kommer en fase der man lar Jesus få kontrollen, innrømmer at man kommer til kort og gi slipp på egen makt. I hele denne prosessen kan filmen lære oss en god del ting. Og så når det tipper over så får vi se hva som skjer når Jesus styrer, litt i overkant – men det er snakk om film. Hadde jeg lagt mer vekt på kritikk av denne biten, som lett kan gjøres, så ville det kanskje blitt en karakter mindre, men jeg velger å se på at dette ikke er tyngden i filmen eller ment som forkynnelse av herlighetsteologi filmskaperne prøver å lure inn.Det som er litt spesielt med denne filmen er at den også er å finne i norske butikker. Det er den andre filmen som er laget av Scherwood Pictures, en kirke i USA som spesialiserer seg på å evangelisere via film, og at de har mer erfaring nå merkes.
5.33 av 7 - -
0.39 sekunder