Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Abel's Field (2012)

Seth forsørger sine to små søsken alene, etter at faren er forsvunnet og broren lever sitt eget liv. Han jobber to jobber, og det blir ikke lettere når han blir nødt til å jobbe ekstra på skolen etter å havnet i en slosskamp. Der jobber han med vaktmesteren Seth som blir en uventet venn og mentor mens de jobber for å forbedre banen til fotballspillerene.

Vurdering

4.35 av 2 stemmer

Fakta

1t 44min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Gordie Haakstad
Forfattere
Aron Flasher
Manusforfatter
Skuespillere
Richard Dillard
Coach Chalmers
Nicole Elliott
Katie
Titos Menchaca
Old Bartender
Produsenter
Kevin Sorbo
Sjefsprodusent
Straw Weisman
Medprodusent
Katie Tull
Medprodusent
Tore Knos
Produsent
Laurie Hommy
Sjefsprodusent
Glen Hommy
Sjefsprodusent
Annet
Jeff Toyne
Komponist
George T. Morrow
Produksjonsdesign
Susan Munro
Redigering
Ian Ellis
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Hjelp å få om man spør

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en fin historie om Seth og hvordan han kjemper med å holde livet sammen mens han forsørger sine to yngre søstre. Fristelsene for å ta den enkle veien er der, men også stoltheten til og ikke be om hjelp. Heldigvis finner han en venn i Abel som pusher han på rett vei, og han holder et godt øye til Katie som også blir en slags støtte.

Historien er drevet fram av vanskeligheten Seth har med å holde livet i orden. Han har problemer med at han ikke greier å håndtere hus lånet, faren som er borte, en bror som ikke ønsker å hjelpe, problemer på skolen osv. Det er kanskje ikke alt som er veldig realistisk framstilt, blant annet det faktum at han får lov til å forsørge sine to yngre søsken når han selv ikke er voksen – men sett bort ifra dette så er filmen god på sine premisser.

Det er ikke et veldig påprakkende jesusbudskap i filmen, men det er tydelig at troen blir en motivator for Seth og snu rett i livet, og kirken er der for å hjelpe til. Ellers er det noen samtaler om tro og bønn, som gjør at filmen får sitt tydelige kristne preg. Seth selv er ikke veldig aktiv i sin tro, fordi Gud har skuffet ham før – men det gir en slags forsiktig tilnærming til Gud ved at han kanskje er der likevel. Det sprøs likevel om budskapet "bare spør gud" er litt vel enkelt, selv om det helt klart er en god start.

Alt i alt er dette et fint drama som passer hele familien, regissert med en god hånd og med god kvalitet som resultat.
5 av 7 - -

Litt håpløst og trist med litt feil fokus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Livet til Seth McArdle er ikke det letteste for tiden. Han har ikke tid til amerikansk fotball, men etter skoletid må han jobbe, og to jobber må til for at han skal kunne forsørge seg selv og de små tvillingsøstrene som han passer på etter morens bortgang og farens ignorering av barna. Det blir heller ikke lettere når han får skylden for å skape bråk på skolen og må dermed ty til straffearbeid som sin tredje jobb. Under dette arbeidet møter han på Abel, som er en slags vaktmester på skolen som igjen har fått i oppgave å fikse vanningssystemet på fotballbanen. Abel bærer på en mørk fortid, og Seth nærmer seg Abels hemmeligheter skritt for skritt og et vennskap utenom det vanlige blir dannet.

Filmen har etter min mening en litt trist og håpløs historie. Vi følger Seth og Abel i sin vandring på søken etter håp. Abel skal visst være en troende og Seth en kirkegjenger som er mer eller mindre likegyldig til livet, bortsett fra overfor sine to tvillingsøstre.
Den kristne troen som blir presentert er nok dessverre mer av den amerikaniserte sorten. Man ber til Gud når man har behov. Man vet at ting er tilgitt, men omvendelse og oppgjør med sin synd er fraværende og evangeliet ser man ikke til i en film som absolutt hadde hatt plass til det. Men her har manusskribleriet vært altfor svakt og et sunt bibelsk innhold med et evangelium som innehar kraft til gjenopprettelse mangler.
Det er allikevel fint å se hvordan Seth tar vare på sine tvillingsøstre når faren overhode ikke viser interesse og broren sliter med sitt. Her er Seth et eksempel der han arbeider hardt for å få ting til å gå rundt. I tillegg lærer han av Abel å vende det andre kinnet til som en god verdi å ta med seg. Midt i alt slitet møter han på fristelser som er vanskelige å unngå. Valgene i livet hans blir halvhjertet og det kristne budskapet blir svært dunkelt.

Jeg kan dessverre ikke anbefale denne som noen god kristen film som vil gi den hjertevarmen som en god kristen film i denne sjangeren bør gi etter min mening. Denne har sine små øyeblikk, men allikevel ikke de øyeblikkene som man får lyst til å rope ”Halleluja” eller ”Amen”. Alt i alt synes jeg dette var en trist og dyster film med fokuset i feil ende.
3.7 av 7 - -
0.31 sekunder