Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


A Long Way Home (1986)

En gjenfortelling av historien om den fortapte sønn i moderne tid satt til sveits, der den eldste gutten i familien er lei livet blant sine kirkegående og bibellesende foreldre og bestemmer seg å rømme med stjålne penger for å leve livet. Hjemme venter faren på sønnens hjemkomst.

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

51min
Land: USA, Sveits
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Bill Myers
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Heinz Fussle
Heinz Fussle
Produsent
Annet
Heinz Fussle
Heinz Fussle
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Kunne vært sterkere fortalt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg forestiller meg at historien Jesus forteller om den bortkomne sønn er litt mer overdriven enn denne historien - en overdrivenhet som passer og får fram en del av budskapet, men likevel er ikke denne så troverdig. Det kan være noe med at Eric(som sønnen heter her) virker altfor ung at det ikke helt blir det samme. Det kunne også vært litt mer leting fra farens sin side føler jeg slik det fungerer nå til dags med involvering av politiet osv. siden han ikke spurte om lov til å dra. Dessuten synes jeg det brukes litt for mye tid på utskeielsene som blir litt kjedelig å se på. Det mangler kanskje litt mer handling og plot. Noen positive sider som de har fått inn er det at han blir minnet på advarsler fra faren og preken fra kirken.Alt i alt en helt ok gjenfortelling av lignelsen som er litt for snilt fortalt men som tar i bruk noen gode bilder på det å la seg bli fanget av verden og lystene der.

3.67 av 7 - -

En film som fjerner oss fra fiskekroken

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En fin gjenfortelling om den bortkomne sønnen (Luk.15:11-27) satt i moderne tid som viser oss denne verdens grusomheter som kan virke lokkende men som bare til syvende og sist bringer død og ulykke. Filmen handler om en liten familie som bor i et hus i et øde fjellområde, eldste sønnen synes livet ikke har nok å by på så han prøver ut hva denne verden egentlig har å tilby!Bildekvaliteten er noe kornete og 60-talls, mens skuespillet er ganske taust og man bruker ganske få ord sammenlignet med mange andre filmer, og når det er replikker så blir skuespillet i sin helhet ganske greit egentlig. Det er bedre med få replikker og godt skuespill enn mange replikker og dårlig skuespill vil jeg si, og det viser denne filmen fint egentlig.

Jeg synes det er litt morsomt å se at forekldrene til disse barna ser ut som besteforeldrene dems i steden for foreldrene, ja under skjer at man får barn i gammel alder, men man kunne ha funnet et litt yngre foreldrepar til å spille mor og far. En annen ting som jeg stusset på var tyggisen som Eric blåser opp under møte og som gir lydklang over hele salen slik at forkynneren rynker på nesa etter å ha hørt tyggegummismellet! Et tyggis smeller nok ikke så høyt når man blåser den utover slik som filmen skal ha det til. En liten bommert.Filmen tar frem et fint bilde på hvordan verden lokker menneskene vekk fra Gud! Det er som en fiskekrok med et agn som kan virke så flott, men som egentlig bare fører med seg død, og dumme som fiskene er så biter de på den. Dette går opp for Eric etterhvert og filmen får en turnaround.

Det er jo litt vanskelig å gjenskape en unik historie ved siden av Bibelens lignelse og samtidig omhandle akkurat det samme, men denne filmer klarer det ganske godt, men utelukker noen punkter. Filmen viser frem hvordan verden kun bringer med seg usikkerhet mens hos Gud kan man finne sann trygghet.Dette er et greit forsøk av «Gospel Films», men ingen stor utmerkelse i sammenligning med noen av de andre fra samme studio. Tross sine svakheter så blir jo dette en helt grei film som gir oss budskapet om Gud som en Far som lengter etter mennesker til å vende seg til Ham!
4.33 av 7 - -
0.33 sekunder