Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Nikolai (1986)

Faren til Nikolai Rublenko er under oppsikt hos KGB for kristne aktiviteter. Nikolai selv er lovende på skolen som student og atlet som ønsker å bli advokat slik at han kan forsvare de forfulgte kristne. Unge Nikolai blir satt på valg mellom det å angi sin far og gi opp sin tro mot den karrieren han kunne ønsket seg.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

34min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Bill Myers
Manusforfatter
Skuespillere
Peter Harding
Peter Blackmore
John Rowe
Rektor
Anna Skye
Svømmelærer
Alison Bish
Vera
Damian Franklin
Nikolai
Alex Lowe
Stepan
Peter Miles
KGB offiser
Janet Pate
Mamma
Sebastian Rose
Pyotr
Produsenter
Peter Maris
Medprodusent
Tony Tew
Produsent
Olave Snelling
Medprodusent
Ernest Stoeckel
Medprodusent
Annet
Dave Cooke
Komponist
Paul Thirer
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Om å holde fast på sin tro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne filmen, som er laget for og i samarbeid med Åpne dører, er en viktig film om å stå fast i sin tro til tross for de fristelser det ville være å forlate den. Det er et veldig viktig tema, særlig for ungdom, selv om man ikke er i et sted der kristne blir forfulgt både fysisk og psykisk. Kvalitetsmessig, med tanke på at filmen er laget på 80-tallet er den meget god. Skuespillerutføringene er også gode, selv om engelsken er litt for perfekt til at man skulle tro handlingen var i Russland, så glemmer man den fort til fordel for spenningen og historien denne kortfilmen prøver å fortelle.
4.67 av 7 - -

Det kan koste å være kristen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Nikolai" er en av de kortere filmene "Open Doors" står bak. Vi får et innblikk i åssen det ofte er å være kristen i Russland (datidens Sovjet) og at det ikke helt kan kalles et privilegium i menneskets øyne. Man må tåle å bli mobbet, slått, misforstått, avslått, hatet og mislikt hvis man ikke følger, i dette tilfellet, KGBs spilleregler.Kvalitetsmessig er nok ikke denne det aller beste av "Åpne dører" men slettes ikke det aller dårligste heller. Filmen oppfordrer oss også til å gi hele vårt liv til Kristus og ikke bare deler av det, men at både det indre og det ytre er helliget for Herren.

Damian Franklin spiller helt greit i rollen som Nikolai og det er sikkert vanskelig å få tak i gode skuespillere til lavbusjettsfilmer som denne.Filmen kunne heller vært på russisk og tekstet på engelsk. I dette tilfellet blir det nok litt merkelig med en ganske klar engelske aksent. Russisk engelsk hadde til og med dugd litt bedre.Alt i alt ble jeg nok ikke så veldig begeistret film messig av filmen, den grep meg ikke helt i hjerteroten, men den har nok et viktig poeng, men synes samtidig man kunne gjort en litt dypere inngripen i poenget.
3.67 av 7 - -
0.41 sekunder