Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.2)
Stream på

China Cry: A True Story (1990)

Sung Neng Yee kommer fra en rik familie som blir ydmyket under kommunismens inntog i Kina. Bortskjemt, men likevel smart, tar hun fatt i forføre den unge og kjekke Lam Cheng Shen som går på samme skole som henne. Hun lykkes å få respekt blant kommunistene ved å fullføre som en av de beste studentene på skolen, samtidig som hun vinner Lam’s hjerte. Når kommunistene får nyss om at hun har gått på en kristen skole fra barneskole til universitet blir hun beskyldt for å ha sympati med de kristne og må forklare seg.

Vurdering

4.83 av 2 stemmer

Fakta

1t 45min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
James F. Collier
Manusforfatter
Irene Burk
Forfatter
Nora Lam
Forfatter
Skuespillere
Russell Wong
Lam Cheng Shen
Chi Muoi Lo
Than
Jak Castro
Arbeidsleir vakt
Philip Tan
Oberst Cheng
James Shigeta
Dr. Sung
France Nuyen
Mrs. Sung
Julia Nickson-Soul
Sung Neng Yee
Produsenter
Paul Crouch
Sjefsprodusent
Don L. Parker
Produsent
Annet
Duane Hartzell
Redigering
Ruby Yang
Redigering
David Worth
Cinematografi
Al Kasha
Komponist
Joel Hirschhorn
Komponist
Norm Baron
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Forfølgelse med manglende fokus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er den sanne historien om Nora Lam og det hun opplevde under kommunisttiden i Kina. Filmen er også basert på hennes bok "China Cry". Filmessig så starter filmen ganske bra og historiemessigsett så blir filmen en god drama film.Det som irriterer meg i filmen er hvordan Jesus fokuset mangler og det virker som om Nora kun bærer på en barnetro som hun ser ut til å vokse i underveis i filmen, men jeg synes filmen kunne ha tatt frem mer av hennes vekst i kristenlivet og et klarere blikk på hvordan hun egentlig ble frelst. Å være avhengig av Jesus tror jeg er meget vesentlig i forfølgelsestider, og jeg ser ikke bort ifra at hun var det i virkeligheten, men filmen gjenspeiler det i såfall ganske dårlig.Skuespillet er helt fint og Julia Nickson Soul gjør en fin rollepresentasjon som Sung Neng Yee. Kvaliteten er også overraskende god til å være en kristenproduksjon og det redder filmen fra undergangen.Filmen viser oss også at det finnes forskjellige typer kristen forfølgelse i Kina, og dette er vel en av typene. Vi ser også hvordan hovedpersonen utnytter graviditet som et middel for frihet samtidig som det et tungt middel å bære. Men hun har Gud å takke for de miraklene som Han leder henne gjennom.En helt grei film, med sine mangler, ganske trist og dyster, men den formidler et fint budskap om å holde fast i de tyngste forfølgelser og om å ikke gi slipp på Guds løfter.
4.33 av 7 - -

Nært om tro i forfølgelse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Når filmen begynner får man følelsen av at det kunne vært en hvilken som helst romantisk historie, men det er bare utenpå. I kulissene skjer det mye mer og etter hvert får vi se virkeligheten av kommunismens jakt på de kristne og andre grusomheter som kommunismens idealer førte til. Filmen følger hovedpersonen Sung Neng Yee ganske tett fra barndommen, ungdommen, men mest av alt årene som følger i ekteskap og forfølgelse. Hvordan hun i benekter sin tro, men etter hvert når hun ikke blir trodd at myndighetene finner sin Gud som hun engang kjente i barndommen. Budskapet er sterkt og rørende fortalt hvordan man kan finne den troen man blir mistenkt for å ha del i.Det er ikke alltid man får helt tak i hva som skjer og hvor status ligger hos personene, så historiefortellingen kunne vært litt bedre. Jeg savner kanskje litt mer om ektemannen, og hans forhold til Gud. Forholdet til Gud og tankene til Sung kunne også blitt fortalt litt mer detaljert siden det var noe av grunnen til at hun holder seg så sterk. Men filmen er likevel gripende og fokusert med et sterkt budskap.
5.33 av 7 - -
0.37 sekunder