Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.0)
Stream på

Joni (1980)

Dette er den sanne livshistorien om Joni(Eareckson), som har grepet millioner av lesere. Hun var ung... vital... bare 17, da det skjedde. En svømmeulykke knakk nakken hennes, og gjorde henne lam. Månedene som fulgte var fylt av stor fysisk, følelsesmessig og åndelig kamp for Joni Eareckson. Vi følger spesielt med det kjærlighetspreget hun møter av sine medmennesker, og om hvordan noen svikter og noen holder trofast i sine forhold til Joni.

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

5
1t 52min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
James F. Collier
Manusforfatter
Joni Eareckson
Forfatter
Skuespillere
Sarah Rush
Kathy Eareckson
Joni Eareckson
Joni
Michael Mancini
Don Bertolli
Cloyce Morrow
Barbara Marshall
Jeff Austin
Butch
Cheryl Harvey
Betty
Richard Lineback
Steve Estes
Bert Remsen
Mr. John Eareckson
Katherine De Hetre
Jay Eareckson
Produsenter
William F. Brown
Sjefsprodusent
Annet
Ralph Carmichael
Komponist
Duane Hartzell
Redigering
Frank Raymond
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Vitnesbyrd om Guds kraft i vår skrøpelighet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er historien om Joni Eareckson, om hvordan hele livstilstanden hennes ble snudd opp ned pga. en stupeulykke som gjorde at hun brakk nakken og ble lam i store deler av kroppen. Vi følger tiden, oppturene og nedturene, skuffelsene, troskampene og til slutt den personlige freden som bare finnes i Jesus. Basert på boken til Joni får vi en fin filmatisering av denne fasen i livet hennes med henne selv i hovedrollen som seg selv.Filmen viser oss livet til Joni, fra en mer lunken kristenlivstilværelse med dype tvil, skuffelser og kanskje et noe lett liv på kjærlighetsfronten. Men mot slutten av filmen så er nok nok og hun går dypere og blir tryggere i troen og blir et redskap som Gud bruker og hun vitner frimodig om hvordan Gud kan bruke en situasjon som hennes til noe godt, hvordan denne ulykken gjorde at hun fant Gud noe hun sannsynligvis ikke hadde gjort ellers. Det er interessant å se hennes trosutvikling, hvordan hun tviler, men nekter å gi opp kampen om å finne sannheten.En World Wide Pictures film i helt grei kvalitet til å være laget i 1980. Skuespillet til Joni er også bra og hun vet hvordan hun skal spille og klarer å leve seg tilbake i tid på en god måte. Filmen avsluttes med et lite klipp av Billy Graham samt en fin sang sunget av Joni!En fin, men innimellom litt langdrøyd, film om en dramatisk hendelse og hva det kan føre til og hva som noen ganger må til for å finne Sannheten i Jesus. En film som passer godt for en som har behovet av å se en film basert på en sann historie med dype ettertanker. Filmen har visst møtt en del kritikk på trosbevegelseshold der meningen er at man ikke skal være syk og at Guds vilje alltid er at man skal være frisk. Tidligere utgitt på VHS gjennom Hermon Forlag i Norge.
4.67 av 7 - -

Sjelens helbredelse i livet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Joni” er ikke den mest spennende filmen eller selvbiografien, men som drama så trenger ikke et liv være rikt av spenning. Det er kanskje bedre her at det innholder visdom og lærdom om Gud, bitterhet, helbredelse og kjærlighet. Jonis livshistorie er slik et unikum. Det er ikke lett å overvinne skuffelsen i det å vite at man aldri kommer til å kunne gå eller føle noe fra halsen og ned, men det er inspirerende å se hvordan Joni overvinner det med Guds hjelp. En slik historie gjør inntrykk.Joni selv spiller hovedrollen og har skrevet boka og skuespillerpresentasjonene blir da ikke så veldig mye skuespill for hennes del, men det er generelt bra for alle. Kvaliteten ellers er midt på treet, og filmen er i det lengste laget. Det fokuseres kanskje litt mye på kjærlighetslivet til Joni, men det er jo viktige hendelser og ikke minst for utviklingen i hennes forhold til Gud. Budskapet om Jesus kommer også tydelig fram.
4.33 av 7 - -
0.38 sekunder