Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

A Time For Miracles (1980)

I 1975 ble Elizabeth Bayley Seton kanonisert som Amerikas første innfødte Romersk Katolske helgen. Født i New York i 1774 inn i en god familie var hun dømt til et rolig liv. Hun giftet seg med William som 19 åring, og etter å ha fått 5 barn sammen så døde han i 1803 av tuberkulose, og hun forstod at hennes formue var tapt.

Hun bestemte seg da, som et sjokk for familien, for å konvertere til katolisisme i en tid da retningen var undertrykt og forfulgt i USA. Gjennom en venn møtte hun så biskop Carroll som gav henne mandat til å starte opp "American Sisters Charity" ved den første katolske skolen i Amerika.

Dette er historien om hennes liv, hvordan hun kjempet i en tid md undertrykkelse og hvordan hun gjennom sin orden greide å grunnlegge flere barnehjem og sykehus og var slik et forbilde for kvinner i alle trossamfunn.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 37min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Michael O'Herlihy
Forfattere
Henry Denker
Manusforfatter
Skuespillere
Sherrie Wills
Veronica
Lorne Greene
Biskop John Carroll
Rossano Brazzi
Fillipo Fillici
Penelope Allen
Bondekone
Diane Kagan
Leonardo Cimino
Italiensk prest
John Forsythe
Postulator
Jean-Pierre Aumont
Fader DuBois
Kate Mulgrew
Elizabeth Bayley Seton
Produsenter
Jimmy Hawkins
Sjefsprodusent
Beverlee Dean
Produsent
Annet
Paul LaMastra
Redigering
Donald H. Birnkrant
Cinematografi
Fred Karlin
Komponist
Tracy Bousman
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En kvinne med tæl

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”A Time for Miracles” er en TV film som er både inspirerende og av overraskende god kvalitet som betyr at den er både verd og underholdende å se. I begynnelsen av filmen får man inntrykk av at det skal bli en undersøkelse av livet til Elizabeth, men det er en ganske vanlig biografi og en sterk kvinne som utrettet mye. Hun fant fred i katolisismen, og i sin orden brakte hun håp til mange.Det er en sjarm med filmen som gir den ekstra severdighet. Elizabeths stahet gir en morsom ”edge” i alvoret, men også gode prestefigurer som forstår og som bryr seg til fordel for det negative vi ellers ser i filmer. Skuespillerne gjør det godt, kanskje særlig Kate Mulgrew som Elizabeth og Lorne Greene som biskop.
5 av 7 - -
0.49 sekunder