Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Francesco (1989)

Etterfølgerne av Francis av Assisi gjenforteller her historien om livet til grunnleggeren av Fransiskaner ordenen. Fra hans krigerske dager og jakten etter rikdom og ære til dagene der han valgte å leve ut evangeliet og leve et givende liv for og med de fattige.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 59min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Liliana Cavani
Forfattere
Liliana Cavani
Manusforfatter
Roberta Mazzoni
Manusforfatter
Skuespillere
Paco Reconti
Rufino
Hanns Zischler
Pave Innocent III
Paolo Bonacelli
Francescos far
Tomas Arana
Lærd bror
Peter Berling
Biskop Guido
Mickey Rourke
Francesco
Diego Ribon
Bernardo Di Quintavalle
Andréa Ferréol
Francescos mor
Nikolaus Dutsch
Kardinal Colonna
Produsenter
Giulio Scanni
Produsent
Ralph B. Serpe
Sjefsprodusent
Jost Steinbruchel
Produsent
Eric Parkinson
Medprodusent
Annet
Ennio Guarnieri
Cinematografi
Giuseppe Lanci
Cinematografi
Danilo Donati
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Helt greit om Fancis av Assisi

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er nok en film om Francis av Assis og hans liv. Filmen starter med ønsket hans om å være en velstående mann med et godt rykte slik familien også var og noe som ifølge hans far også var hans plikt å føre videre. I en tid med korstog og krig tar Francis liv en helvending når han får tak i en del av Bibelen som inneholder Evangeliet. Han blir sterkt grepet og ønsker å leve det fullt ut. Dette blir alt annet en lett og han møter motstand på sin vei fra fjern og nær.Selve historien om Francis av Assisi er inspirerende og bærer på et godt og evangelisk budskap. Hans liv blant de fattige gjør ham til en mer Kristus lik personlighet enn mange på hans samtid og i dagens kristne samfunn. Hvem i dag ville gjort det han gjorde? Det finnes noen unntak men få som velger å ta det så langt som ham. Med dette kan man konkludere at Francis er et utmerket eksempel for alle de som ønsker å være en Kristi etterfølger og leve ut evangeliet.

Sammenlignet med andre filmer om Francis så synes jeg ikke budskapet er like klart i denne som de andre, selv om denne har sine rørende og gode øyeblikk, så blir noe av historien litt uklar og rotete. Denne legger også ekstra fokus på hans lidelser og tunge perioder.Vi møter Mickey Rourke, kjent fra flere tøffe filmer, som den ydmyke Francesco, og Helena Bonham Carter som Chiara(Clare) i dette historiske stykket. Dessverre er bildekvaliteten ganske lav men skuespillet er med å veier opp i dette sammen med stemningsfull musikk av Vangelis, som også står bak den Oscar-belønnede musikken fra ”Ildvognende”(1981).En helt grei presentasjon av livet til en gjennombruddsfigur i middelalderens kristendom. Vi kan bli vitne til flere sterke scener, bl.a. omfavnelsen av korset og evangeliet noe som blir vist litt forskjellig i de forskjellige filmer om denne bemerkelsesverdige personen. Vi blir også vitne til hans Stigmataopplvelse på Verna fjellet under hans 40 dager lange faste. Stigmata konseptet er nok et ganske kontroversielt tema i dagens kristendom og bør jo tas med en klype salt. Dette er allikevel en film som kan være med på å styrke ens tro og gi en mot til å leve enda mer hengitt til Gud.
4.33 av 7 - -
0.54 sekunder