Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Joan of Arc (1999)

Hun døde bare 19 år gammel. 500 år senere lever legenden om henne fortsatt. Ti år før sin død hører Joan stemmer. Seks år senere starter hun sitt oppdrag – å forene Frankrike under Kong Karl. Først leder hun forsvaret ved Vacouleurs mot burgunderne, så oppnår hun trygt lede til Karl, the Dauphin. Han bruker henne, som legemliggjørelsen av den mytiske "Maid of Lorraine", til å samle en hær, og han sender henne for å redde Orléans. Etter at Karl blir kronet står Joan i spissen for et katastrofalt felttog i Paris, hvor hennes bror dør.

Leelee Sobieski (Eyes Wide Shut, Public Enemies) ble nominert for en Emmy og en Golden Globe for sine skuespillerprestasjoner i dette verket i henholdsvis 1999 og 2000. Videre ble serien nominert i 13 ulike Emmy kategorier, og i fire Golden Globe kategorier.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

2t 20min
Jeanne d'Arc
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Christian Duguay
Forfattere
Ronald Parker
Manusforfatter
Michael Alexander Miller
Manusforfatter
Skuespillere
Rick Warden
English Chaplain
Joel Kirby
Assessor
David Schofield
Gladsdale
Robert Loggia
Father Monet
Neil Patrick Harris
The Dauphin and King
Olympia Dukakis
Mother Babette
Jacqueline Bisset
Isabelle D'Arc
Dale Wyatt
Reims Noblewoman
Robert Orr
Sergeant-at-arms
John Comer
English Guard 2
Produsenter
Peter Sussman
Sjefsprodusent
Andrew Deane
Sjefsprodusent
Peter Bray
Produsent
Luc Campeau
Produsent
Ed Gernon
Sjefsprodusent
Brenda Friend
Sjefsprodusent
Graham Flashner
Sjefsprodusent
Deb LeFaive
Produsent
Annet
Michael Joy
Produksjonsdesign
Ralph Brunjes
Redigering
Pierre Gill
Cinematografi
Tony Kosinec
Komponist
Asher Ettinger
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Jenta som dro til krig

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne filmatiseringen av Jeanne d’Arc er en veldig flott, om ikke noe enkel, versjon laget for TV. På grunn av lengden, siden det er en miniserie, så får man med store deler av historien til et kort liv som Jeanne hadde. Livet hennes gikk ikke ubemerket hen til tross, og det er dette miniserien skildrer. Hvordan en liten jente får visjoner fra helgener og drar med sitt budskap ut i store verden for å krige slik at Frankrike igjen kan bli helt.

Det som gjøres utmerket er hvordan Jeanne reagerer på sine syn og hvordan folk reagerer på Jeanne sine syn. Det er noe som virker for godt til å være sant, men samtidig så er det vanskelig å la være å tro. Hun er både ydmyk, men samtid klar og tro til sitt kall – og ikke minst skarp og modig. Tvilen gis også en god del plass, og det gis rom til tolkning hvorvidt synene kom fra Gud, for den som ser på – men uansett så er historien noe som har skjedd.

Der er det mange gode rolletolkninger og musikk som bærer filmen, men noen ganger skulle man ønske at alt var litt mer episk. Likevel, absolutt severdig.
4 av 7 - -
0.67 sekunder