Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

TrailerIMDb (6.0)
Stream på

Entertaining Angels: The Dorothy Day Story (1996)

Dorothy Day(Kelly) er ingen helgen. Hun lever hardt, feiler, tar konsekvensene. Men hun har en uslokkelige ild som brenner på innsiden etter å gjøre en forskjell. Under depresjonstiden inngår hun en ed til å hjelpe de hjemløse, gi mat til de som hungrer, hjelpe de syke. Enkelt sagt, men ikke så enkelt gjort når det finansielle fort kommer ned i usle 97cent som befinner seg i en enkel og rusteferdig boks. Likevel setter hun sin lit til troen når det stormer rundt henne. På veien oppdager hun nye utfordringer og finner en ekte mening med livet som gir evige resultater.

Vurdering

5.34 av 2 stemmer

Fakta

13
1t 52min
Entertaining Angels
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
John Wells
Manusforfatter
Skuespillere
Martin Sheen
Peter Maurin
James Lancaster
Eugene O'Neill
Moira Kelly
Dorothy Day
Brian Libby
Homer
Tracey Walter
Joe Bennett
Heather Camille
Tamar
Lenny von Dohlen
Forster Batterham
Melinda Dillon
Søster Aloysius
Paul Lieber
Mike Gold
Heather Graham
Maggie Bowen
Produsenter
Chris Donahue
Medprodusent
Ellwood Kieser
Produsent
Peter Burrell
Medprodusent
Annet
Bill Conti
Komponist
Ashley Irwin
Komponist
Mike Fash
Cinematografi
Charles Rosen
Produksjonsdesign
George Folsey Jr.
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Film med viktige sannheter

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen er basert på den sanne historien om Dorothy Day, Amerikas svar på Mor Theresa, strålende spilt av Moira Kelly, kjent fra TV-serien "One Tree Hill". Filmen fører oss inn i historien om den kontroversielle Dorothy Day som til og med våget å gå imot mye av det tradisjonelle innenfor det katolske på den tiden ved å stå fast i Jesu klare lære på mange vesentlige områder og det å bry seg om de fattige, leve i kjærlighet, elske sine fiender, gjøre godt mot dem som hater deg og be for dem som forfølger deg. Dorothy Day går frem som et godt eksempel ved å leve blandt de fattige og vise Jesu liv i praksis.

Filmen har mye å lære enhver kristen, og vil få en til å føle seg ubekvem i komfortsonen sin. Selvom Dorothy Day var katolikk, så gjør hun en forskjell, slik Mor Theresa, Francis av Asissi mf. gjorde ved å ha Jesus som forbilde og eskempel. Selvom hun i et klipp henviser til Maria i en bønn så viser filmen at det er Jesus som er det viktige, det er der kilden til livet er. Vi får også se Dorothys forandring fra et liv i meningsløshet og synd til et liv som blir mer og mer utfyllende og meningsfyllt. En interssant ting er å merke seg at Dorothy også bli inspirert av den mer karismatiske men Jesusfokuserte og enkle profeten Peter Maurin, spilt av Martin Sheen, som utgjør en viktig rolle i hennes tjeneste.

Dette er faktisk et av de bedre katolskprega filmene der ute som til og med er med å taler Guds Ord til en kristen. Hvis du er lei av alle de klisjéfulle og vanlige katolske filmene der ute så vil denne være et unntak du bør få med deg. Når Bibelen og Jesu ord blir sitert føles det hjertevarmende og godt, spesielt samtalen Dorothy Day har med kardinalen. Bra skuespill og fin kvalitet over det hele er med å gjør filmen til en god kristen film med en godt budskap til alle kirkegjengere der ute. Den utfordrer oss til overgivelse, til et liv der vi hjelper mennesker ut av gjørma, der vi gjør det Jesus har kalt oss til å gjøre.
5 av 7 - -

Virkelighetsnært portrett

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Når man lager en film basert på en sann historie så burde noe av det viktigste være å få festet på film hvordan det virkelig var, og det tror jeg at denne filmen har greid det på en ganske troverdig måte. Filmen tar for seg livet til Dorothy både før og etter hun starter ”The Catholic Worker”, og gir slik god innblikk i hennes personalitet og hennes hunger etter mening med sitt liv. Men i overgangen til den katolske troen synes jeg det går litt for simpelt for seg, og utover i filmen kunne hennes tro kanskje kommet litt tydeligere fram.Denne kan være en liten vekker for dem som ikke lever sin tro og ikke lever etter Jesu ord, men på annen side så viser filmen hvor stort offer og hvor vanskelig det kan være å virkelig gi alt, gi sitt liv for andre. Det er inspirerende. Budskapet i filmen kommer godt fram både gjennom ord og handling.Kvaliteten på skuespill og filmen ellers er også meget god, noe av det bedre innenfor filmer som tar for seg livshistorien til en person som jeg har sett. Stort pluss at filmen gir Dorothy Day sin stemme framfor at filmskaperne tolker for mye og vrir seg unna det hun hadde på hjertet for verden. Jeg får i hvert fall det inntrykket, uten å ha lest bøkene hennes(hun gav ut en autobiografi) eller uten å vite så alt for mye om henne. For min del kunne filmen godt vært litt lengre og fått med seg noe mer av hvilket omfang arbeidet hennes hadde, og kanskje også litt mer dynamikk i det hun gjorde(mer fokus på resultatene i menneskelivene) for filmen stopper sånn på midten av 40-tallet, mens arbeidet fortsatte og spredte seg verden rundt.
5.67 av 7 - -
0.5 sekunder