Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Other Side of Heaven (2001)

Den unge voksne, John Groberg(Gorham), fra Idaho Falls i Amerika, drar til en liten øy i Tonga for å tjenestegjøre som misjonær. Filmen er basert på en sann historie og de virkelige notatene til "Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige" misjonæren John Groberg om vanskeligheter, seire, vandring og opplevelser som ung og lovende misjonær samtidig som han brevveksler med sin utvalgte Jean Sabin(Hathaway) i Amerika.

Vurdering

5.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 53min
The Island
Land: USA
Språk: Engelsk, Tonga

Medvirkende

Regissør
Mitch Davis
Forfattere
Mitch Davis
Manusforfatter
John H. Groberg
Forfatter
Skuespillere
Gerald R. Molen
President Coombs
John H. Groberg
Wedding Photographer
Paula Keenan
Sister Stone
Christopher Gorham
John Groberg
Anne Hathaway
Jean Sabin
Joe Folau
Feki
Miriama Smith
Lavania
Whetu Fala
Asi
Pua Magasiva
Finau
Produsenter
Mitch Davis
Sjefsprodusent
Gerald R. Molen
Produsent
Steven Ramirez
Medprodusent
Tim Coddington
Medprodusent
David Shoshan
Sjefsprodusent
John Garbett
Produsent
Annet
Kevin Kiner
Komponist
Steven Ramirez
Redigering
Brian J. Breheny
Cinematografi
Rick Kofoed
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

God film om mormonmisjonær

Selv om dette er en film laget om en mormoner så er dette en utrolig bra film med et godt budskap. Vi møter Anne Hathaway i en av sine tidlige roller spille mot en noe mer erfaren Christopher Groham om en ung misjonær som drar for å bygge kirke på en øy langt langt borte. Han møter på en masse utfordringer, både med språket, kulturen, sykdom, naturkrefter sammen med lengsel etter sin utvalgte kjærlighet på den andre siden av kloden.



Det er ikke veldig mye av mormon kirken man får ut i fra filmen annet enn en del organisatorisk og noe ordbruk, og dersom man ikke tenker på disse så viser filmen en person som kunne vært en hvilken som helst Jesus elskende misjonær som gjør alt for å spre det glade budskap. En del av utfordringene som beskrives i filmen er ting vi sliter med i dag og som vi kanskje kan kjenne oss igjen i. For det meste er det likevel en beskrivelse av Guds verk i en sann historie om en mann som gav mye for de som hadde lite, noe som også forandret hans liv.



Det er flere scener som biter seg fast lenge etterpå. Blant annet når John skal lære seg språket og sitter dag og natt og leser bibelen på både engelsk og Tonga for å få det til. Eller måten det skapes fred mellom John og den andre misjonæren på øya som ikke helt har likt det han driver med siden han er mormoner. Mange minneverdige og sterke øyeblikk i en film som holder god kvalitet og bringer fram mye Jesu kjærlighet vist gjennom enkeltpersoner som gir sitt liv for å tjene Ham.
6 av 7 - -

Mormonermisjon med fart og spenning

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En eventyrlig film basert på en sann historie om mormonermisjonæren John Groberg som forlater sin nyinngåtte kjærlighet hjemme i Statene ved å reise til den fjerne øya Tonga for å lære seg språket og lære menneskene der om evangeliet ifølge den mormonske tro. Hjemme venter hans kjære og gjennom brev veksler de ord om fremtiden, utfordringer og vanskeligheter, men også fremtidshåp og oppmuntrer hverandre til å holde ut de nesten tre årene misjonsvirksomheten varer før de kan se hverandre igjen og gifte seg.



Som man tydelig kan merke seg så handler filmen om mormonismen og en av mange misjonærer blant dem, kanskje en av de mer ekstreme historiene i dette tilfellet. Mormonertroen generelt kommer ikke veldig tydelig frem med alle sine sære læresetninger og loviskheter. I dette tilfellet kan man se tydelige glimt av kjærlighet som man ofte kan savne andre steder. Det man allikevel kan merke seg av mormonertro er et par glimt av mormons bok ved siden av Bibelen, samt uvanlig stor fokus på dåpen i forhold til evangeliet som vi omtrent ikke får høre. Men selv om historien er taus angående evangeliet i seg selv så kan man fort regne ut at det er mormonenes evangelium det siktes til noe som tydelig og klart er et annet evangelium når man går i dybden av sektens lære og noe som forsiden på Mormons bok også tydelig viser til. Noe annet som gir mormonersmak i munnen er en del ord og uttrykk som kanskje er mest utbredt på ”mormonermarken” noe som igjen vil si at mange kjente kristne klisjér er utelatt. Noe av dette kan selvfølgelig vinkles positivt siden mye av det som kommer fram ikke direkte motsier Bibelen.

Filmen har mye god moral å komme med, blant annet innenfor kjærlighetens og romantikkens grenser. Hovedpersonen har et godt standpunkt på det å holde seg til kun én kvinne livet ut. Dette er noe som går litt i mot mormonerlæren som også tillater flerkoneri. Filmen viser også hvordan hovedpersonen møter på fristelser under sitt opphold på Tonga, og avstandsforholdet mellom ham og kjæresten settes på prøve.

Som en historie om en helt innenfor mormonerhistorien så blir filmen ikke presentert som direkte anti-kristen når vi bl.a. i slutten av filmen kan høre Amazing Grace i bakgrunnen til en storslått og vakker avslutning på filmen, også verdt et par tåredrypp.



Filmen har vært såpass heldig til å bl.a. få Walt Disney som en av sine distributører og kjente skuespillere som Anne Hathaway med i skuespillerstaben. Den har også vunnet en pris for god moral på film. Hvis man ser bort fra mormonertroen i filmen så har den det meste til å bli en underholdende eventyrfilm med spektakulære effekter av uvær og utfordringer og spenning som hovedpersonene støter på.



Hvis kristne velger å se filmen fra sitt perspektiv og ta forbehold om ting som trosmessig kan virke litt annerledes så kan dette allikevel være en fin film uten de helt store fallgruvene. Misjonærer med slips i all slags vær, merkelappene ”eldste”, en del snakk og utføring av dåp, og utelatelse av flere kristne klisjéuttrykk vil være noen fremtredende faktorer i denne. Kanskje den også har noen poenger og ord som vi kristne kan lære noe av uten å omfavne mormonismen?
4.33 av 7 - -
0.49 sekunder