Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Gospa (1995)

I 1981 fikk seks helt vanlige barn fra den lille landsbyen Medjugorje, fra det tidligere Jugoslavia, noen mirakuløse syn av jomfru Maria - Madonnaen.

Det da-kommunist Regimet gikk sammen for å konspirisere for å nekte og marginaliserer visjonene av disse spesielle barna på 10-16år.

En ekstraordinær prest, Fader Jozo Zovko(Sheen), trodde på barnas historie og var fastbestemt på å kjempe for å holde deres integritet og lengsel etter å dele sannheten.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 44min
Gospa: The Miracle of Medjugorje
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Jakov Sedlar
Forfattere
Barry Morrow
Manusforfatter
Paul Gronseth
Manusforfatter
Ivan Aralica
Manusforfatter
Skuespillere
Martin Sheen
Fader Jozo Zovko
Michael York
Milan Vukovic
William Hootkins
dommer Marulic
Frank Finlay
Monsignor
Paul Guilfoyle
Miodrag Dobrovic
Morgan Fairchild
Søster Fabijana Zovko
Paul Tivers
Britisk journalist
Bozidar Smiljanic
Fader Ivan
Tony Zazula
aktor Govanovic
Ray Girardin
Fader Zrinko Cuvalo
Produsenter
Barry Morrow
Sjefsprodusent
Jakov Sedlar
Produsent
Zrinka Buljan
Medprodusent
Vladimir Kraljevic
Medprodusent
Zdravko Mihalic
Produsent
Igor Prizmic
Produsent
Antonio Soave
Medprodusent
Tony Elmaleh
Medprodusent
Xenia Mustapic
Medprodusent
Zoran Kovac
Medprodusent
Annet
Joso Spralja
Produksjonsdesign
Zeljko Senecic
Produksjonsdesign
John Grover
Redigering
Vjekoslav Vrdoljak
Cinematografi
David Stewart
Komponist
Nona Hendryx
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Mariavisjoner som resulterer i rettsak

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En interessant historie om hendelsene i Medjugorje, der seks barn hevder å ha mottatt en visjon av jomfru Maria hver dag til samme tid. Dette skaper stor kontrovers rundt om i verden og denne lille, ukjente bygda trekker til seg massevis av pilegrimer. Det hele ender ikke der. Presten, Jozo Zovko, som er prest i bygdas kirke får en stor utfordring å takle alt presset som følger, og det ender med at det blir lagt opp til rettegang mot en preken han holdt for flere tusen mennesker med visjonene til barna som grunnstein for det hele.Filmen er meget katolsk av seg og skjuler ikke sin hengivenhet til jomfru Maria. Samtidig bærer den et sterkt fokus på Jesus og det å leve et ydmykt liv i frihet fra både frykt og synd. Ave Maria blir sunget i deler av filmen og personlig tror jeg ikke visjonene om Maria er fra Gud. Dette er bare med og forsterker en Maria-tilbedelse som uten tvil er ubibelsk. Presten det er snakk om begynner selv å tro på at disse barna kan ha mottatt slike visjoner der jomfru Maria oppfordrer alle til bønn, faste og til å elske hverandre. Når det er sagt så holder presten en god preken halvveis inn i filmen, noe som også er med på og drar ham inn i en rettssak som man kan anse som meget urettferdig. Filmen har veldig tydelig katolsk preg over seg men samtidig kan man merke seg tendenser til noe mer evangelisk, selv om det hele kan virke å bli en noe uklar suppe.Vi møter en del kjente skuespillere som Martin Sheen, Michael York og Paul Guilfoyle i sentrale roller i en grei filmmessig produksjon som tydelig bærer et noe lavbudsjettspreg over seg. Rolletolkningene er gode og det er ikke så veldig mye å trekke ned på dem. Bildekvaliteten er noe av det som trekker litt av kvaliteten ned, men god klippingen og kameraføring er med på og veier det hele opp.Selv om jeg ikke tror på det sterkt pregede Maria fokuset filmen bærer, selv om den til tider fokuserer seg bort fra det og til tider virker å bytte tema fra visjonene til rettsaken om prestens preken, der han skyldes å ha angrepet myndighetene på en ikke så altfor lur måte. Når fokuset er her blir filmen mer oppbyggende enn når den bytter retning mot visjonene som jeg anser som dybden av forførelse i den katolske kirken. Er du katolikk så vil du sikkert like denne, er du protestant vil du kanskje velge og ikke like den så godt! Etter min mening en helt grei film der budskapet lever sitt eget liv med noen lyspunkter midt i det hele.
4 av 7 - -
0.5 sekunder