Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Joshua (2002)

Når Joshua(Goldwyn) flytter til utkanten av Auburn, vekker han nysgjerrigheten til denne lille landsbyen. Naboene vet ikke helt hva de skal gjøre ut av ham eller hvor de skal plassere ham. De vet hverken hvem han er, eller hvor han kommer fra. Men det ser ut som om ingen greier å fjerne sine følelser av å ha kjent ham i årevis. Han er kun kjent under fornavnet sitt, mens visdommen og medlidenheten til Joshua vekker landsbyens oppmerksomhet. Oppmerksomheten forsterkes når partiskheten og misforståelsene blant folket er i ferd med å knuses av denne mystiske mannen, som til og med utfører mirakler som får folket til å gape. Tross for hans sjenerøse og "selviske" arbeid i dette samfunnet, forblir noen mistenksomme. Det finnes noen i landsbyen som frykter for at ingen i denne tid ville gjort noe uten å kreve noe tilbake. Hva er det egentlig Joshua prøver på?

Vurdering

5.67 av 1 stemme

Fakta

1t 31min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Jon Purdy
Forfattere
Brad Mirman
Manusforfatter
Keith Giglio
Manusforfatter
Joseph F. Girzone
Forfatter
Skuespillere
F. Murray Abraham
Father Tordone
Mac Powell
Lost and Found Band
Colleen Camp
Joan Casey
Mark Lee
Lost and Found Band
David Carr
Lost and Found Band
Tony Goldwyn
Joshua
Kurt Fuller
Father Pat
Stacy Edwards
Maggie
Eddie Bo Smith
Theo
Produsenter
Bob Beltz
Medprodusent
Howard Baldwin
Produsent
Paul Pompian
Produsent
Pietro Lama
Medprodusent
Massimiliano La Pegna
Produsent
Nick Morton
Medprodusent
Annet
Michael W. Smith
Komponist
Bruce Surtees
Cinematografi
Richard Nord
Redigering
Brian Eatwell
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En film om å se samfunnet rundt seg

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En hjertevarmende film med kjærlighetens budskap i sentrum, et budksap om hvordan misunnelse blir til vennskap, hvordan et knust hjerte kan leges og hvordan kjærligheten spres gjennom kjærligheten til en eneste mann.Historien tar for seg hvordan det ville vært om Jesus besøkte en liten landsby i USA i dag, uten at noen visste hvem det egentlig var. Tony Goldwyn spiller Joshua(Jesus) i denne fine filmatiseringen av Joseph Girzones roman, og sammen med F. Murray Abraham, som tidligere har vært Oscar vinner for sin innsats i den klassiske filmen om "Amadeus" Mozart, gjør de en god innsats.Filmen gir et ydmykt og fint bilde av hvem Jesus er, selvom vi omtrent bare ser en side av Jesus her, men samtidig ser vi hvordan et samfunn forandrer seg når Jesus kommer til byn. Filmen har å gjøre med alt fra katolikker til baptister og det mer karismatiske miljøet, hvordan Jesus forholder seg til de forskjellige, på en ganske god måte. Katolikkene her viser oss ikke noe av mariadyrkelse og det er jo bra og det hele blir en mer folkekjær og katolsk bygdekirke hvis man skal kalle det for det.Man kan si at filmens budskap er å finne og gi kjærlighet der det er mangel på den.

Det er artig å se at det kristne bandet "Third Day" delter som "Lost & Found" bandet i filmen, og vi får høre noen slagere av dem. Samtidig gjennom filmen får vi noen låter av kristne artister som Rachael Lampa, Michael W. Smith, Point of Grace, Mark Schultz mf.En hjertevarmende og god film med humor i alvoret og som har noe å gi og lære alle og enhver.
5.67 av 7 - -
0.32 sekunder