Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.6)Trailer
Stream på

No Ordinary Shepherd (2014)

Solen skinner kraftig på fjellsiden i Palestina, og en ung gjetergutt undrer seg over dagens signifikans. Barnet, skadet etter en ulykke, har alltid verdsatt farens historie om en stjernefull natt så mange år tidligere, en natt med engler, en stall og et barn i en krybbe. Barnet var ingen annen enn Messias. Nå, mange år senere høres rykter om Jesus fra Nasaret som helbreder på mirakuløs vis, noe som også beveger guttens tro. Når han møter en mild fremmed i fjellene så opplever han snart selv et mirakel...

Vurdering

5.3 av 2 stemmer

Fakta

24min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
John Lyde
Manusforfatter
Toni Sorenson
Forfatter
Margaret Elizabeth Sangster
Forfatter
Skuespillere
Ethan Hunt
Unge Jacob
Rachel McCash
Maria
Joshua Lyde
Unge Saul
Danny James
Sint Gjeter
Oliver Lodge
Baby Jesus
Produsenter
John Lyde
Produsent
Paul D. Hunt
Produsent
Ron Brough
Produsent
Marybeth Sprows
Produsent
Jaren Riley
Produsent
Norma Olsen
Produsent
Barry Evans
Produsent
Eric Andrews
Produsent
Annet
John Lyde
Redigering
John Lyde
Cinematografi
James Schafer
Komponist
Lauren Spalding
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Hyrden som ønsket å treffe Hyrden over alle hyrder

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den unge gutten Saul har vokst opp med farens fortellinger om hvordan det var på marken når englene viste seg for hyrdene, der faren var den ene av dem. Etter farens død fører Saul tradisjonen videre som en gjetergutt, men med en sterk lengsel etter å få treffe Frelseren. Han føler seg mislykket, sliter med en skulderskade og føler seg ikke god til noe, kanskje det er et godt utgangspunkt for et møte med dette barnet som ble født i en krybbe julenatt.

En fin liten kortfilm med et fint budskap om tro. Vi ser Saul som har tror på alle profetiene, tror på det faren forteller, men det er ikke mange andre som ønsker å tro. Dette preger Saul, og gir ham et inderlig ønske om å treffe Mesteren. Dette forteller også oss om at vi vil oppleve at folk ikke ønsker å tro selv om vi forteller dem om Jesus og det Han har gjort, og da er det viktig å bevare lengselen etter å stadig ha et møte med Jesus i vårt dagligliv. Jeg synes budskapet om tro kommer godt til syne med staven som gutten Saul bærer med seg. Et kort men godt poeng.

Jeg synes skuespillet kunne vært noe bedre, selv om det til tider fungerer, så blir det noe fattigslig på de punktene der det gjelder. Kanskje filmen kunne blitt noen kvalitetshakk bedre hvis man hadde brukt mer enn tre dager på innspillingen. Men for all del, en koselig film med et godt budskap og noenlunde greit kvalitet tross svakhetene.
4.3 av 7 - -

God fortelling om julemirakelet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne lille historien om gjetergutten som ble krøpling er en hjertevarmende historie. Gutten har hørt historien om Jesusbarnet fra sin far som i sin tid var en gjetergutt som fikk besøke Jesus i stallen, og troen på Jesus som frelser sitter sterkt hos gutten. Lite visste han at denne julenatten ville gi ham et møte som forandret hans liv.

Filmen er kort, men greier å gi gode perspektiv i både billedspråk og handling. Vi får fortalt julehistorien i korte trekk, og vi får servert et julemirakel i seg selv. Jeg liker at historien er lagt til Jesu tid som en sidehistorie til de bibelske og viser hvordan historien om Jesu fødsel kunne leve sterkt i generasjoner. Absolutt en anbefaling å se denne korte men hjertevarmende fortellingen i jula.
6.3 av 7 - -
0.41 sekunder