Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.3)
Stream på

Christmas Lodge (2011)

Når Mary, som jobber med å renovere gamle bygninger, kommer over en gammel hytte hun pleide å være gjest hos nr hun var yngre bestemmer hun seg å hjelpe til med å renovere den nå falleferdige hytta. I prossesen blir hun guidet av sin bestefar, sin bestemor i himmelen og ikke minst blir hun tiltrukket av mannen som eier hytta, og får muligheten til å finne kjærligheten midt i all nostalgien.

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

1t 29min
Thomas Kinkade Presents - Christmas Lodge
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Terry Ingram
Forfattere
Lawrence S. Richardson Jr.
Manusforfatter
Renee de Roche
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Shanks
Jack
Michael Patric
Matthew
Michelle Kim
Traveller
Michelle Creber
Charlene
Peter Benson
Kent
Erin Karpluk
Mary
Victoria Banks
Cathy
Produsenter
Dan Spilo
Sjefsprodusent
Joseph Nasser
Sjefsprodusent
Jack Nasser
Produsent
Dureyshevar
Sjefsprodusent
Annet
Stu Goldberg
Komponist
James Ilecic
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Julenostalgi og tradisjon verdt å kjempe for

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en familiejulefilm om Mary, ei dame i sin beste alder, som gjør det godt i jobben sin. Hun tar seg en helg i fjellene sammen med kjæresten sin i det de kommer over ei jente ved navn Charlene som har vrikket ankelen. De hjelper henne hjem og oppdager at hennes hjem er en nedslitt hytte som har sterke juletradisjoner i familien til Mary, men dessverre har det gått altfor mange år siden sist. Dette må det gjøres noe med og Mary bestemmer seg for å gjøre alt hun kan for å få bevilget penger til oppussingen som ikke akkurat blir av det billige slaget. Hele familien går inn for å hjelpe til og kjempe for at tidenes juletradisjon ikke forsvinner helt, men heller kan gjenopptas.Dette er en familiefilm om noen sentrale punkter i julen, i dette tilfellet med størst fokus på familiebånd og tradisjon. Troen på Gud og det egentlige julebudskapet ligger i bakgrunnen det også og titter fram innimellom. Det kommer tydelig fram at familiene bærer med seg Gudstroen og en trang etter å leve etter Bibelen.

Mary sliter tross alt noe med mannfolk og hevder at hun aldri har hatt helt hellet med seg når det gjelder dem og det har bare ikke fungert helt. Hun må gå inn for å finne den rette og gjennom å ha lært av sine feil så øyner hun et håp som kan knytte sammen de unike familiebåndene som engang i tiden eksisterte i forbindelse med julehytta.

Som julefilm er det godt at denne ikke har noe med julenissen å gjøre, for nissefilmer har vi nok av på markedet. Dette er en film som først og fremst handler om familien, troen og nostalgien som bør være sentrale ingredienser i julen.Teknisk sett kunne filmen ha vært noe bedre satt sammen. Lyssettingen og noe av klippingen kunne vært bedre når det ser ut til at kamerautstyret er av den mer profesjonelle slaget. Skuespillet er sånn midt på tre, og varierer litt fra person til person og filmen er også temmelig forutsigbar i sin handling. Tross dette, den som lar seg rive med av filmer med litt forutsigbar handling og juletradisjon kan få en mersmak av denne og filmen kan gi noen ”touchy” øyeblikk mot slutten. De mer kresne må kanskje vende seg til noe med mer kjøtt på beina.

Filmen har også sine noe kjedelige partier, med litt for mye prat og planlegging, og det hele kan virke som en film julefilm laget av byggebransjen og det som følger med.
4 av 7 - -

Enkel fortelling om jul og minner

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Thomas Kinkade er kjent for sine malerier, som blant annet er brukt mye på julekort. Denne TV-filmen er basert på et av disse bildene som er navngitt "Christmas Lodge". Det er blitt laget en annen julefilm i samme sjanger ved navn "Christmas Cottage" fra 1998 som er basert på historien om Thomas Kinkade og hvor han fikk inspirasjon til."Christmas Lodge" har ikke veldig mye jul i seg men prøver å skape en stemning likevel, med romantikk, hyttekos, hjelpsomhet, og gode verdier – alt som ender i en fin julefeiring. I og for seg en ok film, men den er forutsigbar og greier ikke helt å nå opp likevel. Det kristne budskapet kan føles noe overfladisk, men personenes liv er ellers godt grunnfestet i troen og gjennomsyrer livene. Det er ikke noen veldig tydelig kristent/bibelsk budskap, men mer en familiefilm som handler om en kristen familie og deres tro på Gud i det de gjør.Det er ellers utrolig mange ganger ordene "Chrismas Lodge" blir nevnt, som jo er navnet på stedet, men det har ikke samme nostalgien for oss som ser på som for karakterene i filmen – så man blir aldri helt knyttet opp til denne følelsen som familien i filmen har.Filmen passer ellers bra som en TV-film i jula sammen med familien, slik den også var påtenkt.
4 av 7 - -
0.39 sekunder