Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Christmas with a Capital C (2010)

I den lille byen Tropper Falls har julen alltid vært en tid for kjærlighet og tradisjon. Ordføreren Dan Reed(McGinley) møter plutselig motstand fra en gammel rival, Mitch Bright(Baldwin), som vil nekte ham i å sette opp en scene i byen med figurer fra det som er sentralt i julen - nemlig Maria og Jesusbarnet. Mitch mener det stider mot grunnloven og at det er galt å bruke skattebetalernes midler på presse kristendom på folket. Han vil også bytte ordet "Christmas" med "Happy Hollydays". Som reaksjon starter kona til Dan, Kristen(Stafford), kampanjen "Christmas with a Capital C" for å holde byen samlet i møte med utfordringen.

Vurdering

4.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 21min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Helmut Schleppi
Forfattere
Andrea Gyertson Nasfell
Manusforfatter
Skuespillere
David Cuddy
Coach Larry
Brad Stine
Greg Reed
Nancy Stafford
Kristen Reed
Ted McGinley
Dan Reed
Daniel Baldwin
Mitch Bright
Katie Wallack
Receptionist
Cooper Peltz
Cody Reed
Produsenter
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
David Cuddy
Sjefsprodusent
James Chankin
Produsent
Annet
Brian Shanley
Cinematografi
Edwin Wendler
Komponist
Helmut Schleppi
Redigering
Justin Kenyon
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Greit konsept men ikke helt det store

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er tid for jul, en tid med kjærlighet og tradisjon, og jul er uten tvil en tradisjonsrik tid. Det er det også for ekteparet Reed. Men Dan Reeds skolerival ankommer den lille bygda etter 20års fravær og ser seg lei av stadig å ha måttet gi tapt for Dan i ungdomskoletiden. Han benytter anledningen å kjempe for en jul der Jesus skal være fraværende. Både Reed familien og broren til Dan, Greg slår klørne ut og kjemper for julens rett, men sammen må de kanskje finne en annen fremgangsmåte enn det som først faller inn.Kristne er mer eller mindre flinke til å lage julefilmer med julens virkelige budskap, noe som er veldig mangelvare i dagens sekulære filmindustri. Med noe lignende tema som i ”The Perfect Gift” fra 2009, går denne fram, men noe mer mislykket og varierende i skuespill og kvalitet. Man får fram julens budskap på en kanskje litt mer utradisjonell og sprellende måte, men også gjennom en fin praktiserende måte. Det hele starter med oppsettet av en julekrybbe og et tiltak mot å forby det, slik som i overnevnte film. Budskapet utarter seg positivt men blir litt for rett fram uten noen spesielle vendinger underveis som hører til en god film. Ting blir litt for selvfølgelige.Kvaliteten er ikke det beste å skryte av og Pure Flix Entertainment har en del å jobbe med videre hvis de skal imponere på den fronten, selv om de nok til tider har klart det i andre filmer. Det er også på plass at de har fått tak i skuespillere som Ted McGinley og Daniel Baldwin, der sistnevnte er bror til Stephen Baldwin som vi kan møte i flere kristne filmer. Rollen hans virker litt for stille og tam og hjelper lite på kvaliteten når historien ikke har det store drivet og skuespillet på de andre områdene halter. Fotoklippingen er til dels dårlig og skuffende og man bør kunne klare å skjule skyggen av flyet man fotograferer fra i åpningssekvensen i filmen, noe som for meg allerede gav et lite første inntrykk av hvordan kvaliteten videre inn i filmen ville utarte seg.Konseptet for filmen er jo greit og baserer seg også på sangen ”Christmas with a Capital C” til det kristne bandet ”Go Fish”. Filmen passer for de som ikke er så kravstore i julestria, men gjerne ønsker et lite avbrekk fra nissefokus og julefilmer som egentlig ikke har noe med julen å gjøre. Ønsker du litt julebudskap med litt humorpreg og ikke er så kresen på kvalitet, så kan denne fungere, men ikke forvent deg det helt store.
3.67 av 7 - -

Jesus tilbake til Jula

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Med en tagline som ”Putting Christ Back in Christmas” så er denne julefilmen på rett spor når det kommer til julens egentlige budskap og når denne blir truet av en ateist som vil fjerne Jesus fra Jula. Kan man, og bør man, inngå kompromiss med ”fienden” i en slik sak? Plottet gir en perfekt påminner selv om historien kanskje er noe usannsynlig. Ingen ateist har makt eller mulighet, og antageligvis er det ingen som gidder å ta bryet, til å fjerne sentrale kristne figurer fra Jula – i hvert fall ikke i USA. Men hva om det er en så konkret sak som det presenteres i filmen? Det er en bra ide og godt utgangspunkt for en julefilm med mening, som kan ta opp saken med avkristningen av julen på en måte.Filmen treffer ganske spot on. Tydelig kristent budskap, ikke bare overfladisk symbolsk med å redde en kirke eller en julefigur, men det er faktisk en film som trekker fram sentrale poenger med Julen og en frelser som ble født til denne verden. Men rent praktisk også, så er det sentralt i filmen hvordan vi kristne bør reagere når vi møter motstand mot vår tro – ved hjelp av handling. Det er også plass til litt humor, og mye julestemning og noen gode tvister.Jevnt over har PureFlix laget en film som har god kvalitet på skuespill og lyd, selv om bildekvaliteten mangler noe etterarbeid. Budskapet er noe av det bedre du får i julefilmer hvis det egentlige budskapet med Julen er det viktigste.
5.67 av 7 - -
0.39 sekunder