Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Evan den allmektige (2007)

Sist gang vi så Evan Baxter(Carell) ble han torturert på lufta av sin rival Bruce Nolan - i TV kanalen der de begge jobbet i Buffalo USA.

Tiden har gått og Evan har nå gjort opp med Bruce, og har gått videre til større og bedre ting. Når han nylig blir valgt til Senator for New York, flytter han til Washington D.C. for å bli en stor mann i kongressen.

Imidlertid er han ikke i Kongressen for å tjene det amerikanske folk, men for å følge kallet fra "Den Allmektige"(Freeman), som har gitt Evan i oppgave å bygge en ny ark, som Noah gjorde før ham.

Med liten tid og en familie som føler seg oversett i forhold til Evans nyfunne kall, må han gjøre oppgaven Gud har gitt ham. Det viser seg å bli et uvanlig eventyr for en mann som bare ville tjene sitt land, men som ender opp med å tjene hele menneskeheten

Vurdering

4.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 32min
Evan Almighty
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Steve Koren
Manusforfatter
Mark O'Keefe
Manusforfatter
Steve Oedekerk
Manusforfatter
Joel Cohen
Manusforfatter
Alec Sokolow
Manusforfatter
Skuespillere
Bonnie Johnson
Kongressperson
Ted Johnson
Congressperson
P.J. Byrne
Evan's Staffer
Madison Mason
Congressman Dodd
Frances Mitchell
Medlem av kongressen
Lamont Thompson
Offiser M. Gilbert
Catherine Bell
Susan Ortega - News Anchor
Produsenter
Tom Hanks
Sjefsprodusent
Gary Barber
Produsent
Roger Birnbaum
Produsent
Tom Shadyac
Produsent
Jonathan Watson
Produsent
Janet L. Wattles
Produsent
Michael Bostick
Produsent
Gary Goetzman
Sjefsprodusent
Amanda Morgan Palmer
Medprodusent
Dave Phillips
Sjefsprodusent
Annet
John Debney
Komponist
Scott Hill
Redigering
Linda DeScenna
Produksjonsdesign
Ian Baker
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Hjelpeløse Evan

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det første jeg tenkte når jeg leste beskrivelsen av filmen en gang etter at den var annonsert var at tittelen var misvisende. Evan får da ikke noen form for allmektighet slik Bruce fikk, nesten tvert imot. Han får et oppdrag som virker helt ut på jordet, bokstavelig talt, der han selv er hjelpeløs. Tittelen virker derfor litt krampaktig for å vise til at det er en slags oppfølger.Plottet også virket litt rar, uten mening liksom, men det er kanskje det som gjør filmen god når filmen takler det godt. Den har nemlig mange treffende poenger i galskapen som skygger over noen av de litt mindre gode og korrekte(men politisk korrekte) teologiske synspunktene som ligger til grunn. Filmen fikk meg til å le samtidig som den fikk meg til å tenke, og kanskje enda mer inspirerte til å tenke annerledes. En frisk pust blant filmer som har tydelig fokus på Gud i en bransje som ofte mangler dette, selv om den ikke er direkte kristen.Men mer konkret, filmen scorer høyt i at den trekker fram et positivt syn på Gud, grunngir motiv bak Hans handlinger og gjør Ham nær oss mennesker. Den viser litt om hvordan Gud kan bruke oss på uventede måter, at Gud har humor og hvordan hverdagslige mirakler lett blir oversett og bortforklart av oss og andre. Dermed ikke sagt at denne filmen på noen måte er virkelighetsnær med sine mirakler eller at alle er så hverdagslige, men den viser det at konsekvensene Guds handling er mer enn bare øyeblikkets tilfredsstillelse.Med sin til tider overdrevne humor trekker den fram elementer som kan gi oss et lite smutthull til å forstå Gud litt bedre. En lettvekter som kan være litt dyp. Filmer som denne liker jeg. Men skal jeg ta alt i betraktning, og undertrykke litt min personlige fasinasjon, må jeg dessverre trekke ned noe selv om det gjør vondt.
5 av 7 - -

Morsom med litt tynt plott

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en livlig oppfølger til Bruce Almighty. Selvom det ikke er med Jim Carrey i hovedrollen denne gangen så får vi en vri med noe av det samme. Filmen var til tider ganske morsom, og det var vanskelig å la være å trekke på smilebåndet. Filmen har endel gode poenger den vil heve frem men samtidig så kan den gi et litt ubibelsk inntrykk til seerne.Dette vil på en måte bli en snill versjon av Noahs Ark hendelsen og det har sikkert filmskaperen en hensikt med også. Siden ingen dør og alle kommer seg med på arken så virker det mer som om Gud kaller på Evan for morros skyld isteden for å hindre flommen på en annen måte. Her kommer ikke flommen pga. menneskenes ondskap og synd, men på et plan der alle kan være med. Vi møter en mer «snill» Gud her, og den kan fort virke menneskelaget, som den også delvis er.Jeg tror ikke bildet av Gud som blir vist i filmen er akkurat det perfekte bildet av Gud. Men som en fantasi film så kommer denne med endel gode poenger. F.eks. det at Gud kan bruke vanskelige og vonde situasjoner til å trekke familier tettere sammen. At Gud f.eks. ikke nødvendigvis gir en tålmodighet når man ber om det, men en mulighet til å være tålmodig. Vi ser også at Gud skulle ønske at Han kjente Evan bedre enn Han gjorde, på et mer personlig nivå og kanskje trekker Han ham litt i hjertesnora på den måten.Filmen har ikke noe Jesus fokus eller evangeliefokus men er vel mer laget for å underholde publikum uten å direkte gjøre narr av Gud. Folk går vel ut av kinosalene kanskje tenkende på Gud, men samtidig så tviler jeg på at folk kan få koblet dette til Jesus og frelsesverket. Men noen kan kanskje begynne å søke. Selvom ikke filmen fremmer Jesus, så kan den være en liten tankevekker. Grunnen til at Gud blir portrettert som en mann her er vel ikke nødvendigvis for at mennesket skal få en menneskegud, men på en noenlunde måte få Gud frem i en menneskeskikkelse slik at Han kan ta synlig kontakt med, i dette tilfellet, Evan.Filmen er underholdende, ja, men den lider under en litt rask og lettvint story som ikke helt henger på greip, men samtidig så er det en morsom linje gjennom filmen som holder en sittende.
4.67 av 7 - -
0.31 sekunder