Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Dear God (1996)

Svindleren Tom Turner's(Kinnear) liv begynner å forandre seg når en dommer gir ham valget mellom arbeid og fengsel. Tom velger naturligvis arbeid, og han får jobb på postkontoret i avdelingen for uavhentet post. Der begynner han en svindel av guddommelige proposjoner. Ved å besvare brev adressert til Gud med noen få "mirakler", befinner han seg på rett sted til å innkassere eventuelle donasjoner. Men det skjer et uventet mirakel når byen begynner å oppmuntre Tom og hans "arbeidskamerater(Conway og Metcalf) i det som blir kalt for "God Squad".

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

1t 48min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Ed Kaplan
Manusforfatter
Warren Leight
Manusforfatter
Skuespillere
Greg Kinnear
Tom Turner
Tim Conway
Herman Dooly
Roscoe Lee Browne
Idris Abraham
Shannon Wilcox
Madame Zeus
Laurie Metcalf
Rebecca Frazen
Maria Pitillo
Gloria McKinney
Hector Elizondo
Vladek Vidov
Jon Seda
Kjekken
Anna Maria Horsford
Lucille Barnett
Kathleen Marshall
Den hviskende Wendy
Produsenter
Mario Iscovich
Sjefsprodusent
Kearie Peak
Medprodusent
Angel Pine
Medprodusent
Ellen H. Schwartz
Medprodusent
Karen Stirgwolt
Medprodusent
Steve Tisch
Produsent
Annet
Charles Minsky
Cinematografi
James Patrick Dunne
Komponist
Jeremy Lubbock
Komponist
Debra Neil-Fisher
Redigering
Albert Brenner
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Rop til Gud i form av post

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Tom Turner er en ettersøkt forbryter som til slutt blir avslørt av sine egne kriminelle handlinger. Straffen hans blir tross alt mildnet og han får en utfordrende jobb på et postkontor. Når posten strømmer inn så skjer det at posten er adressert til ønskepersoner som Elvis, Supermann med fler. Den posten Tom merker seg er posten som er adressert til Gud. Han tar i et tak og ser behovet blant menneskene og nytten i å hjelpe andre istedenfor å leve et kriminelt liv som bare vil føre med seg mer bry, men hvem hadde visst at handlingene Tom tyr til vil tyde på å være alt annet en lovlydige når hensikten er mer en god nok.Budskapet i filmen kan være noe god til tider og man kan også få med seg tendenser der tro og tvil spiller en rolle, men der gode gjerninger har en mer sentral rolle i denne filmen som setter Gud på dagsorden på postkontoret. Problemene og hullene i budskapet dukker også opp etter hvert. De fleste brevene er veldig jordiskrettet. Sinnet til en troende bør være rettet mer mot det himmelske, men tross dette så kommer det frem viktige behov i posten som mottakeren blir utfordret på og oppfyller også noe Jesus hjalp og oppfordret mennesker til når Han levde her på jorden. De som sender disse brevene virker ikke alle å være troende i bibelsk forstand, men kan være med å vise at i hvert menneske ligger det en lengsel etter noe større enn seg selv og et håp etter noe eller Noen som kan hjelpe dem med å løse problemer og livskriser som dukker opp. Kan det skade å sende Gud et brev? kanskje Han tross vantro og tvil velger å svare på våre ynkelige rop til Ham, i form av for eksempel et brev. Filmen er allikevel ikke noen kristen produksjon og hvis hovedpersonen hadde vært født på ny så hadde dette kanskje kunne blitt livskallet Hans. Men historien og budskapskjernen blir noe vag når det er mangel på Jesusfokus og når et noe verdenstilpassende bilde av Gud kommer mer tydelig fram enn det bibelske perspektivet. Her får vi mer eller mindre servert ”en der oppe i himmelen” bilde av Gud.Kvaliteten fungerer greit når det kommer til bilde, lyd og musikk, mens historien er noe vag og langtekkelig. Skuespillet er så som så og ting blir noen ganger overdrevet komisk og mister dermed noe av bakkekontakten med det budskapet filmen prøver å formidle.Filmen har et lite fnugg av budskap som kan komme med og oppmuntre seerne til å ty til gode gjerninger der det finnes en mangel på det, men stort sett mer er det ikke på repertoaret i dette stykket ”wannabe morsom” film.

Ikke det helt store for min del og jeg må si den ble noe kjedelig og urimelig og ikke det mest oppløftende filmøyeblikket for meg. Dette er stort sett en film for deg som har et ensidig arbeid på et postkontor og ønsker deg noen nye utfordringer på arbeidsplassen.

Legg merke til sanger som ”Angels gonna find you some day” og ”One of us”.
3 av 7 - -
0.78 sekunder