Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bruce Almighty (2003)

Bruce Nolan(Carrey) jobber som reporter for en lokal TV-stasjon. Han lager morsomme og hyggelig innslag som både morer og gjør folk glade. Men selv er han langt fra den lykkeligste. Aller helst ville han nok gjøre noe mer betydningsfullt, få en høyere stilling, dekke mer spennende saker. Sånn sett er han den rake motsetningen til kjæresten(Aniston), som fornøyd og livsglad daglig gjør gode gjerninger i barnehagen hun driver.
Og snart skjærer alt seg for Bruce. I løpet av en dag mister han jobben, kræsjer bilen og får en god porsjon juling i tillegg. Fast bestemt på at dette er Guds vilje, raser han mot Herren og gir Ham skylden for det meste. Kort tid senere skjer det ting som tyder på at han kan ha blitt hørt. Han får først noen tegn, og møter deretter selveste Gud(Freeman), ansikt til ansikt. Herren har hørt hans klager, og utfordrer like godt Bruce til å ta over den Store Jobben.
Omsider erkjenner han at møtet ikke var en drøm. Bruce, den allmektige, utstyrt med Guds makt og krefter, tar fatt på sin nye jobb. Med det målet for øyet å skaffe seg selv fremgang og fordeler. Og ikke minst litt moro i hverdagen.

Vurdering

4.33 av 2 stemmer

Fakta

1t 47min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Steve Koren
Forfatter
Mark O'Keefe
Forfatter
Steve Koren
Manusforfatter
Mark O'Keefe
Manusforfatter
Steve Oedekerk
Manusforfatter
Skuespillere
Carey Scott
Festende sportsman
Mary Pat Gleason
Heavyish Kvinne
Philip Baker Hall
Jack Baylor
Jim Carrey
Bruce Nolan
Catherine Bell
Susan Ortega
Steve Carrell
Steve Carrell
Evan Baxter
Vanna Salviati
Bobbys tante
Jennifer Aniston
Grace Connelly
Produsenter
Gary Barber
Sjefsprodusent
Roger Birnbaum
Sjefsprodusent
Steve Koren
Produsent
Steve Oedekerk
Sjefsprodusent
Mark O'Keefe
Produsent
Tom Shadyac
Produsent
Michael Bostick
Produsent
Jim Carrey
Produsent
Jonathan Watson
Medprodusent
Janet L. Wattles
Medprodusent
Annet
John Debney
Komponist
Dean Semler
Cinematografi
Scott Hill
Redigering
Linda DeScenna
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Gir Gud i perspektiv

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Først og fremst så er ”Bruce Almighty” en komedie med ganske typisk Jim Carrey humor som noen ganger virker mens andre ganger virker veldig påtatt. Men under fasaden kommer det tydelig fram et mer alvorlig budskap om Gud, fri vilje, bønn og mirakler. Selv om filmen ikke får fram veldig mye kristen rundt dette, så er likevel den bibelske Gud det er snakk om og dermed en film som prøver å fremme et positivt bilde på Gud. Det er det ikke mange filmer som gjør.Det som gjør det ekstra spesielt er at det hele settes litt i perspektiv og gir oss et innblikk i hvor stor Gud er uten å umenneskeliggjøre ham, gjøre ham fjern. Fri vilje får sin plass som noe hellig Gud har skapt, noe som sier oss at mye av det som skjer har gud gitt oss makt til å forandre. Det gis også et av de bedre poengene angående bønn, nemlig at Gud ikke kan svare slik vi vil på alle bønnene, for det ville ikke føre noe godt med seg – og jeg tror faktisk filmen har underestimert konsekvensene.Jeg synes ”Bruce Almighty” er en fantastisk komedie som kommer som et friskt pust og gir oss mange gode perspektiver om Gud. Den har noen svakheter men stort sett holder den høy kvalitet som underholder og som kanskje til og med får deg til å tenke litt. Anbefales på det varmeste.
5.33 av 7 - -

Overfladisk med noen poenger

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En lettfordøyd komedie som viser oss hvor vanskelig det ville vært for et menneske å være i besittelse av Guds egne krefter.

Filmen er ikke ment til å være kristen men tross dette så er det endel enkel blasfemi, som også Gud, spilt av Morgan Freeman, beskylder Bruce Nolan for. Filmen inneholder også endel unødvendig banning og innslag som kunne vært kuttet ut. Kristendommen som blir presentert kan virke som en amerika kristendom der så og si alle er frelst, selvom Gud i filmen sier at de fleste lever i et mørke og prøver å skjule seg for Gud. Så "kristendommen" i filmen anbefales ikke til etterfølgelse.Filmen har jo også sine budskapssider, som f.eks. å ignorere når Gud taler og så innse at Gud har prøvd å nå en hele tiden. Filmen gir oss også et bilde på at mennesket har fri vilje og kan velge selv, men i samme slengen viser det hvor dåraktig mennesket egentlig kan være.Desverre så består store deler av filmen av overfladisk og i lengden egentlig ikke så veldig morsom humor, og for å pynte på det hele så føler jeg at man setter inn et litt godt budskap mot slutten. Noe bra i denne, men egentlig er nok oppfølgeren "Evan Almighty" noen hakk bedre.
3.33 av 7 - -
0.36 sekunder