Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

A Question of Faith (2000)

I hjertet av Calofornia ligger det et kloster der det leves etter flere hundre år gamle ritualer. Alt ser ut til å ha en tidløs stillhet over seg fram til et forunderlig øyeblikk forandrer alt. Et medlem av ordenen opplever nemlig et mirakel som både er overveldende og oppløftende. Mens klosteret takler avgreningene begynner konflikter som har vært skjult lenge komme til overflaten.

Vurdering

3.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 28min
Blessed Art Thou
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Tim Disney
Manusforfatter
Rachel Ingalis
Forfatter
Skuespillere
Bernard Hill
Frederick
Joe Spano
Duncan
Randy Oglesby
Eustace
Brent Hinkley
Dominic
Martha Hacket
Anselm
Produsenter
William Haney
Produsent
Gerard DiNardi
Produsent
Annet
John Iacovelli
Produksjonsdesign
Claudio Rocha
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Ja, hva om dette vikelig hadde skjedd?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En merkverdig men interessant film som er en blanding av dyp religiøsitet og fantasi og hvordan da fantasien som presenteres som virkelighet kommer i konflikt med troen til munkene på vingården der handlingen til filmen utspiller seg. Det er et utrolig mirakel som skjer når en av munkene i klosteret får et møte med engelen Gabriel og blir dermed sakte med sikkert forvandlet til ei dame, og ikke bare det, ei gravid dame. Det oppstår harde konflikter og bestemmelser som ikke er lette å ta og troen til mange blir satt på prøve.Tipper det aldri har skjedd før. At man gjennom et møte med en engel skifter kjønn og blir gravid. Her er det lagt inn et preg av fantasi som man liksom skal ha til at er et mirakel fra Gud. Gjennom filmen virker det som om filmskaperne er på kvinnens side, og det kan jeg godt skjønne hvis Gud virkelig utførte slike mirakler med en god grunn. Men vi ser nok ikke noe støtte til noe slikt i Bibelen og handlingen blir noe absurd, men allikevel interessant. En annen ting er at Gud tester ikke troen til mennesker gjennom slike drastiske handlinger som virker helt absurd i henhold til Guds natur og Bibelens budskap.Filmen har ikke den aller beste kvaliteten over seg men filmskaperne klarer å gjøre det hele til en interessant reise i hverdagen til en gruppe vingårdsmunker. Bilde er noenlunde greit og skuespillet er det heller ikke så veldig mye å klage på.Filmen får vel enhver troende til å rynke kraftig på øyenbryna og det er sikkert en del katolikker som stusser på det som finner sted på skjermen. For min del tar jeg dette mer som en fiksjon enn noe som godt mulig kunne skjedd i vårt moderne samfunn i dag. Som en film fungerer dette helt greit med sine humoristiske undertoner, sitt fantasi preg og et drama som prøver å formidle noe til eldre, tradisjonsbundne munker. Et greit stykke filmarbeid med et litt vridd budskap!
3.67 av 7 - -

Uvanlig mirakel og tro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Siden det kommer klart ganske tidlig i filmen så kan jeg avsløre det i anmeldelsen, mirakelet som skjer i dette klosteret i filmen er at en munk, Anselm, blir forvandlet til en gravid kvinne etter å ha dett en engel. Dette faller ikke i smak hos ledelsen, men de andre munkene viser en viss interesse. Problemet er bare det at ingen tror på hennes forklaring på hvordan det skjedde. Det viser seg også at klosteret og munkene har sin fortid. Et uvanlig mirakel i et uvanlig kloster(som driver med vin produksjon på si) altså, noe som resulterer i en litt uvanlig klosterfilm.Når det kommer til mirakelet og tro på det så greier ikke de som tviler se at det kan være fra Gud. De avviser det altfor enkelt uten å kunne gi annet svar, og de er mer redde for konsekvensen av at hvis det virkelig var fra Gud og hva det ville gjøre med klosteret. Derfor er mirakelet heller fra djevelen enn fra Gud. På en måte er det en slags kritikk av de øverste i det katolske systemet.Filmen er litt for lang med tanke på at temaet er ganske begrenset, men den blir likevel litt spennende på med filmens annerledeshet og man vil jo vite hvordan det ender. Filmen og også grei å se, på grunn av ganske god kvalitet. Den viser også noen forskjellige reaksjoner på mirakelet, noe som gjør det litt mer dynamisk og samtidig litt morsom. Det er jo ikke hver dag at en munk blir mamma.
3.67 av 7 - -
0.51 sekunder