Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

God's Army (1995)

Thomas Daggett(Koteas) har hatt en usedvanlig karriere. Først studerte han til prest. Men livet i Los Angeles' tøffe slumkvarter fikk ham til å skifte bransje. Bibelens ord kan trøste og lindre, men der er også behov for fysisk kamp mot ondskapen. Derfor ble han politibetjent. Når han kommer til åstedet for et usedvanlig brutalt mord starter hans livs kamp mot ondskapen selv.
Saken er den at det pågår en brutal kamp mellom englene i himmelrommet. De har tatt seg en tur til jorden for å få tak i en så ond sjel som mulig. Den djevelske sjelen til en død general er gjømt i en liten jentes kropp. Djevelens sendebud, Simon(Stoltz), jager den hjelpeløse jenten. Men Thomas, som nå har satset på politiyrket, og den tøffe lærerinnen Kathrine(Madsen) kommer i veien for Simon. Jakten tar dem gjennom en verden av udødelige sjeler, ondskap og maktbegjær.

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

1t 34min
The Prophecy
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Gregory Widen
Manusforfatter
Skuespillere
Clark Hunter
Psykotisk drapsmann
Elias Koteas
Thomas Daggett
Steve Hytner
Joseph
Virgina Madsen
Katherine Henley
Produsenter
Joel Soisson
Produsent
W.K. Border
Sjefsprodusent
Don Phillips
Sjefsprodusent
Raquel Caballes Maxwell
Medprodusent
Annet
Clark Hunter
Produksjonsdesign
Richard Clabaugh
Cinematografi
Sonny Baskin
Redigering
Bruce Douglas Johnson
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Englenes krig

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen kan forvirre noen når det kommer til den såkalte "englenes andre krig", en kamp mellom englene i himmelrommet, og man kan tro, og kanskje filmen også ønsker få en til å tro det, at engelen Gabriel, spilt av Christopher Walken, er Guds engel Gabriel som blir omtalt i Bibelen. Hvis man har dette synet på Guds engler som filmen vil vise oss så ville jeg lest Bibelen litt mer nøye, for utifra disse englene så oser det av ondskap, sjalusi og maktesyke. Eller så kan man velge å tro at dette er en kamp mellom de onde englene og at de gode ikke har noe med kampen eller filmen å gjøre. Jeg savner i dette tilfellet Guds hellige engler ta knekken på djevelens engleskare eller hellige Guds menn fylt av Ånd og autoritet drive odnskapen ned i avgrunnen!Det hele blir egentlig surrete når man begynner å trekke inn Bibelen i det hele og hevde at mye av dette har utspring i den. F.eks. nevner Thomas et vers som Paulus skulle ha nevnt om at "selv i himmelen har engler våpen", men uten å nevne hvor det står og dermed vil jeg fastslå, etter å ha letet litt, at det ikke finnes noe vers av Paulus som tilsier dette.

En annen ting som blir usant hevdet i filmen er at Gud alltid skulle ha sendt ned en engel når Han ønsket å drepe noen å legge ut et eksempel for folket. Det var ingen engler tilstede da Ananias utåndet pga. sin sleiphet ifølge Apg. 5:5. Og jeg kan være ganske sikker på at GT også er full av eksempler på at det ikke alltid var engler som sto bak drap, med f.eks. et unntak av engelen som slo ihjel alle de førstefødte i Egypt i 1Mosebok. På denne måten så gir filmen feil informasjon om Bibelen og forfalsker den hvis da ikke disse utdragene er fra den mer katolske versjonen av Bibelen.Vi har også indianere som er inne i bildet for å drive ut denne onde ånden/sjelen fra jenten som er blit besatt. Og mot slutten så er det liksom disse som for æren for at demonen forlot henne. Det blir ingen utdrivelse i Jesu mektige navn og ingen deklarasjon av korsets seier!En dårlig laget film, hvis man skal sette englenes krig i Bibelsk perspektiv, men til underholdning kan sikkert noen få litt ut av filmen selvom ikke jeg helt klarte å juble over denne.

Kvalitetsmessig kan filmen være ganske grei når det kommer til bilde og skuespill, selvom fotograferingen kan være noe ustabil til tider.

Merkelig nok så får man jo en campingvogn til å eksplodere pga. et par skuddtreff av pistol som gir filmen noe mer urealistisk preg enn den allerede har, men det er sikkert ikke den eneste filmen med slike utbrudd.

Filmen har definitivt mest fokus på det mørke, se bare på kategori stikkordene til filmen.
3 av 7 - -
0.79 sekunder