Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Omen (1976)

Den amerikanske ambassadøren i England, Robert Thorn(Peck), adopterer en sønn - Damien(Stephens), sammen med sin kone Kathy(Remick). Uten at Kathy er klar over at Damien er adoptert så begynner det så skje alvorlige ulykker og groteske dødsfall i Damiens nærvær. Foreldrene begynner å lure på hvem denne gutten kan være og sammen med fotografen Keith Jennings(Warner) setter Robert igang en privat etterforskning over hva dette kan være for noe. Uhyre farer venter dem, vil de overleve?

Vurdering

4.34 av 2 stemmer

Fakta

1t 46min
Land: England, USA

Medvirkende

Regissør
Forfattere
David Seltzer
Manusforfatter
Skuespillere
Harvey Bernhard
Fotgjenger
Leo McKern
Carl Bugenhagen
Gregory Peck
Robert Thorn
David Warner
Keith Jennings
Martin Benson
Fader Spiletto
Anthony Nicholls
Dr. Becker
Roy Boyd
Reporter
Bruce Boa
Thorns medhjelper
Produsenter
Harvey Bernhard
Produsent
Mace Neufeld
Sjefsprodusent
Charles Orme
Medprodusent
Annet
Jerry Goldsmith
Komponist
Gilbert Taylor
Cinematografi
Stuart Baird
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Starten på lignende filmer

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Richard Donner setter fart på regissørkarrieren sin med denne lille grøsserklassikeren fra 1976 som kan sies å ha vært startskuddet for lignende filmer. Damien er blitt adoptert inn i en politikerfamilie, men familien begynner å stusse når alt ikke er som det skal med gutten deres. Mystiske og groteske dødsfall og alvorlige ulykker begynner å skje i Damiens nærhet. Dette er bare starten på en fremtid som bringer frykt over den katolske kirken og verden ellers!”The Omen” er nok en av flere, men kanskje begynnelsen, på slike ”djevelens sønn” filmer og man kan ikke forvente noen budskapsmessig suksess av disse filmene. Det klareste jeg kan se i filmen knyttet til budskap er vel presten som kommer inn på kontoret til den amerikanske ambassadøren og sier ”Ta imot Jesus som din personlige frelser, du må gå til nattverd, drikk Kristi blod og spis Hans legeme”. Dette kan virke veldig budskapsmessig korrekt sitat, men det hele er sett på fra et katolsk ståsted istedenfor et sunt Bibelsk ståsted. Denne presten er selv usikker på om han finner veien til Himmelen, men mer sikker på at han vil havne i helvete, men i mellomtiden kan han redde seg hvis han virkelig gjør bot for sine synder slik filmen hentyder til.

Filmen hevder å nevne ting fra Åpenbaringsboken men disse vers er egentlig diktet opp til å stå der, bortsett fra slutten som avsluttes med siteringen av Åpenbaringen 13:18. Filmen har stort sett et mørkt og dystert preg over seg!Kvalitetsmessig er dette et godt stykke arbeid når det kommer til regi, skuespill og musikk. Samtidig har den noen vellagede og troverdige effektsekvenser som for eksempel avkappingen av fotografens hode. Ikke en sekvens som anbefales for alle men godt laget til å være en film laget på 70-tallet. Filmen ble Oscar-vinner for beste musikk og fikk en nominasjon for beste sang (”Ave Satani”).I sin helhet er nok ikke dette en film for kristne generelt, den gir et helt feil bilde på hva endetid er for noe og setter det hele i feil perspektiv. Hvis du er godt befestet i Bibelen og kjenner til og er ekstra interessert i eskatologi så kan vel ikke denne skade, bare man ikke tar filmens handling til seg som fakta og Guds Ord! Oppfølgere til denne er ”Damien – Omen 2”, ”Siste kapittel – Omen III” og ”Omen 4 – The Awakening”. Filmen finnes også i nyinnspilt versjon fra 2006!
3.67 av 7 - -
0.26 sekunder