Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Djevelens advokat (1997)

Advokaten Kevin Lomax(Reeves) skyr ingen midler. For ham er seier i rettssalen det eneste som teller, selv om han vet at de han forsvarer er aldri så skyldige. Med stor sjarm og karisma trollbinder han enhver jury og får sine klienter frikjent. Han har aldri tapt en sak. Til slutt blir han tilbudt jobb i det mektige advokatfirmaet til John Milton(Pacino). Han lar seg lett overtale, for jobber fører med seg et hjem, en lønn og en posisjon som ikke noe annet firma kan tilby. Her har han funnet det perfekte stedet til å fortsette sine hensynsløse bravader som advokat. Her forventes det at han skal forsvare klienter som er skyldige i de mest groteske forbrytelser. Han gir blaffen i hva kona(Theron) sier, selv om hun prøver å overbevise ham om at alt ikke er som det burde være i firmaet. Kevin føler at han er kommet til et paradis på jord - inntil han skjønner hvem han egentlig jobber for.

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

2t 18min
The Devil's Advocate
Land: USA, Tyskland
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Taylor Hackford
Forfattere
Tony Gilroy
Manusforfatter
Jonathan Lemkin
Manusforfatter
Andrew Neiderman
Forfatter
Skuespillere
George Wyner
Meisel
Harsh Nayyar
Parvathi Resh
Omar Koury
NY health code
James Saito
Takaori Osumi
Craig T. Nelson
Alexander Cullen
Judith Ivey
Mrs. Alice Lomax
Jeffrey Jones
Eddie Barzoon
Charlize Theron
Mary Ann Lomax
Leo Burmester
Flordia aktor
Produsenter
Erwin Stoff
Sjefsprodusent
Taylor Hackford
Sjefsprodusent
Stephen Brown
Medprodusent
Anne Kopelson
Produsent
Arnold Kopelson
Produsent
Arnon Milchan
Produsent
Barry Bernardi
Sjefsprodusent
Steve White
Sjefsprodusent
Michael Tadross
Sjefsprodusent
Annet
Mark Warner
Redigering
Bruno Rubeo
Produksjonsdesign
Andrzej Bartkowiak
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Et djevelsk spill inntar rettsystemet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Djevelens advokat” baserer seg på en roman av Andrew Neiderman som tar for seg den unge og fremgangsrike advokaten Kevin som får et jobbtilbud han ikke klarer å motstå. Det hele hoper seg opp til å bli et djevelsk spill uten like. Kevins kone Mary Ann fryder seg de første dagene men etter hvert blir det for mye for henne og spillet innhenter henne.Denne filmen med sterke og mørke religiøse toner får frem en type virkelighet som vi som kristne bør passe oss for. Den tar frem tre hovedsynder som djevelen trekker mennesker inn i dag, nemlig sex, makt og penger og har man gitt djevelen lillefingeren så skal det ikke mye til før han tar hele hånden. Man kan bli obs på disse tingene hvis man ser filmen og kanskje mer bevisst over det i sitt eget liv også. Filmen tar det allikevel ikke frem på den mest budskapsbringende måten. Djevelen og det djevelske har fokus gjennom store deler av filmen og det hele blir mørkt og ikke så veldig morsomt. Mot slutten møter vi også noen sterke og blasfemiske ord imot Gud, men uttalt av ham som hater Gud aller mest.

Filmen inneholder ikke noe evangelium eller Jesusfokus men den gir oss allikevel noen moralske pekepinner på å være ærlig og ikke arbeide for noe man vet er feil selv om man er i stand til å vinne en sak med stor margin. Så den kan gi noen gode poenger på disse områdene for mennesket generelt. Utover dette blir filmen noe overdreven, grotesk og teit bygd opp selv om storyen ikke er den aller verste.Kvaliteten er ganske bra selv om den bruker mange effekter som er blitt brukt flere ganger før og som bærer med seg sine preg av klisjeer. Keanu Reeves(fra bl.a. "Constantine") sliter noen ganger med skuespillet men utmerker seg også til tider. Charlize Theron gjør en god innsats som den illusjonerende og etter hvert syke Mary Ann.Helhetsmessig så er dette en film jeg ikke vil anbefale for kristne med sine groteske scener, unødvendige nakenhet, mørkt fokus og total mangel på evangelium. Jeg kan ikke rope hurra for denne, men filmmessig så har denne allikevel kvalitet. Denne viser hva feilfokusert religiøsitet fører med seg og passer best for mennesker som lever langt borte fra Gud. Filmen kan bære på noen blasfemiske undertoner, men faller ikke helt i blasfemikategorien ut fra min vurdering.
3 av 7 - -
0.47 sekunder