Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Heksejakten (1996)

I en liten puritansk landsby i 1692 oppdager pastor Parris(Davison) en natt at mange av de unge jentene i landsbyen danser rundt et bål og gjør noe som kan virke som hekseri. Etterpå blir to av barna merkelig syke, og når legen ikke vet hva å gjøre blir en heksejeger tilkalt. Etterhvert tilkalles dommere, og hekseporsessene er igang for å finne hvem som er i ledetråd med Satan. Jenta som tar føringen, Abigail Williams(Ryder), hadde et forhold til John Proctor(Day-Lewis) som ikke vil ha noe med henne å gjøre lenger, noe som fører til at navnet til kona hans blir nevnt under en høring blant mange andre navn, som så blir mistenkt. Men hva skal man svare når man enten må tilstå at man er i kontakt med djevelen eller dø?

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 51min
The Crucible
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Nicholas Hytner
Forfattere
Arthur Miller
Forfatter
Arthur Miller
Manusforfatter
Skuespillere
Mary Pat Gleason
Martha Corey
Daniel Day-Lewis
John Proctor
Winona Ryder
Abigail Williams
Paul Scofield
Dommer Thomas Danforth
William Preston
George Jacobs
Jeffrey Jones
Thomas Putnam
Bruce Davison
Pastor Parris
Dossy Peabody
Goody Sibber
Karron Graves
Mary Warren
Joan Allen
Elizabeth Proctor
Produsenter
David V. Picker
Produsent
Robert A. Miller
Produsent
Annet
George Fenton
Komponist
Andrew Dunn
Cinematografi
Tariq Anwar
Redigering
Lilly Kilvert
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Grusom virkelighet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Basert på hekseprosessene i Salem i 1692, tar denne filmen utgangspunkt i et av 1900 tallets store skuespill av hendelsene og gir oss en påminner om grusomme historiske faktum. Selv om filmen ikke helt holder seg til fakta om de virkelige hendelsene(men mange navn fra virkeligheten ble brukt) så gir den likevel et inntrykk av hvordan det kunne ha foregått og omstendighetene rundt. Det er også godt å se at det var mennesker som så at det var feil og holdt på sannheten. På en måte kan man si de som døde på grunn av at de nektet å erkjenne kontakt med Satan ble en slags martyrer. Muligens så blir heksejegerne portrettert litt vel naive når de blir presentert med informasjon, men samtidig viser det hvor langt man kan gå når det kommer til overtro. Jeg ble ellers positivt overrasket av kvaliteten og skuespillet i filmen som holdt filmen spennende. Og selv om filmen ikke har så veldig mye typisk kristent ved sitt budskap så minner den oss på hvor feil man kan tro samtidig får den kanskje oss til å spørre hvor langt vi ville gått før vi benektet sannheten?
4.67 av 7 - -

Mørkt og dystert tvers igjennom

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Heksejakten" baserer seg på det kjente skuespillet til Arthur Miller, samt at den også baserer seg på en grusomt sann historie om jakten etter de som var underkuet av djevelen.Filmen i seg selv er mørk og dyster tvers igjennom og man blir egentlig bare sorgfull og trist etter å ha sett den, selvom skuespillet imponerer med bl.a. Oscarnominert skuespill av Joan Allen. En film man ikke bør se når man er i dårlig humør.Filmen viser oss en djevelsk virkelighet og en hyklersk kristenhet som tror de har svaret men som egentlig bare blir lurt trillrundt av djevelen selv. Jesus får omtrent ikke oppmerksomhet i filmen, bortsett fra et par ganger da navnet hans blir ropt ut uten noen merkbar effekt, men at situasjonen bare forverrer seg.Det positive i filmen er at noen ønsker å sette en stopper for løgnen og hykleriet og heller ofre sitt liv for sannheten som etterhvert gjorde slutt på disse hyklerske rettsritualene på stedet der handlingen tok sted.Filmen har for all del god kvalitet men når man bestemmer seg for å lage en film av en slik hendelse så bør man tenke litt på hva man gjør for dette er alldeles ikke en oppbyggelig eller hyggelig historie. En film som ikke anbefales for alle og enhver, bare for dem som har historisk interesse eller ønsker å vite mer om hvor dystert det hele egentlig kunne være!
4.33 av 7 - -
0.41 sekunder