Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Devil's Bride (2016)

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 48min
Silent Knowledge, Tyst kunskap, Djävulens jungfru, Hiljainen tieto, Tulen morsian
Språk: Svensk, Finsk

Medvirkende

Regissør
Saara Cantell
Forfattere
Saara Cantell
Manusforfatter
Leena Virtanen
Manusforfatter
Skuespillere
Tuulia Eloranta
Anna Eriksdotter
Magnus Krepper
Nils Psilander
Antti Reini
Karl Jönsson
Kaija Pakarinen
Valborg Magnusdotter
Cris af Enehielm
Karin Persdotter
Kari Onstad Winge
Lady Elizabeth Psilander
Johanna af Schultén
Ulrica Johansdotter
Julia Korander
Gertrud Bengtsson
Lauri Tanskanen
Elias Olsson
Claes Malmberg
Bryniel Kjellinus
Produsenter
Olle Wirenhed
Medprodusent
Toni Valla
Medprodusent
Knut Skoglund
Medprodusent
Birgit Rothoerl
Medprodusent
Pauli Pentti
Sjefsprodusent
Christer Nilson
Medprodusent
Tomas Makaras
Medprodusent
Saara Kankaanpää
Produsent
Markku Flink
Produsent
Josef Brandmaier
Medprodusent
Annet
Lars Gustafson
Redigering
Konsta Sohlberg
Cinematografi
Stein Berge Svendsen
Komponist
Malin Lindström
Redigering
Pirjo Rossi
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Da hekseprosessene kom til Åland

I midten av 1600-talets Åland er folk overtroiske og lever sine sedvanlige liv. Den lokale presten ser gjennom fingrene på overtro, men han har også sine lyster han ønsker å følge. Samtidig er den unge Anna Eriksdotter, som er i lære hos øyas healer Valborg, på utkikk etter mann og tegnene viser henne til den allerede gifte Elias. Hun vil ikke høre på advarslene og velger å følge sitt hjerte og Elias er ikke vond å be. I alt dette kommer det en dommer, Nils Plisander, for å ordne opp i overtroen som han ser rundt seg, sterkt overbevist om at det er djevelens verk og må ryddes opp i.


Dette er en film basert på sanne hendelser fra når forfølgelsene av hekser fant veien til Åland, en liten øy mellom Finland og Sverige hvor det i virkeligheten ble satt 10 personer for retten og 7 dømt skyldig. Hendelsene markerte starten for den svenske og finske hekseforfølgelsene, hvorav bare i Finland omtrent 2000 ble beskyldt for hekseri samt 400 ble dømt til døden i Sverige. I Åland spesielt ble disse hendelsene innbakt og bevart i folkloren og spredte seg fra foreldre til barn i lang tid.

Som et nordisk samarbeidsprosjekt så er dette en relativt stort budsjett film, spesielt i finsk sammenheng. Skuespillet er likevel noe stivt innimellom men det er visuelt en vakker film(enn om noen ganger grufull) som prøver å være tro til sin tid. Mye research er gjort for filmen i et tema som det ikke vites all verden om, og jeg lærte en del nytt samt fikk et lite innblikk når jeg leste litt om hendelsene. Det er hentet inspirasjon fra sanne hendelser men såklart med mye oppdiktet rundt for å bygge en gripende fortelling. Her er det få gode kristne rollemodeller, snarere tvert i mot, men det betyr ikke at filmen ikke rommer alvor og viktig lærdom fra historien. En vond film å se om et hjørne av historiens største tragedier.
5 av 7 - -
0.26 sekunder