Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Fangene i Auschwitz (2008)

Auschwitz, den andre verdenskrig. Hver dag deles fangene inn i ulike ledd, som innebærer enten arbeid eller døden. En gruppe jødiske menn bestemmer seg for, midt i dette helvete på jord, å starte en rettsak mot Gud. Samtidig er alle klar over at deres skjebne når som helst kan besegles.

Vurdering

5.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 25min
God on Trial
Land: England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Andy DeEmmony
Forfattere
Frank Cottrell Boyce
Manusforfatter
Skuespillere
Stellan Skarsgård
Stellan Skarsgård
Baumgarten
Eddie Marsan
Lieble
Ashley Artus
Ricard
Blake Ritson
Idek
André Oumansky
Jacob
Antony Sher
Akiba
Stephen Dillane
Schmidt
Produsenter
Hilary Benson
Medprodusent
Mark Redhead
Sjefsprodusent
Jemma Rodgers
Produsent
Annet
Nick Green
Komponist
Tristin Norwell
Komponist
Wojciech Szepel
Cinematografi
Andrew McClellan
Redigering
Eoin McGuirk
Redigering
Mike Gunn
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Gud settes for retten

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En tankefull film om en gruppe fanger i den beryktede fangeleiren Auschwitz, som lider under nazistenes grusomme metoder i å bli kvitt jødene. Gruppen med fanger bestemmer seg for å legge skylden på Gud og ta Ham opp til rettsak og la rettsaken begynne. Filmen baserer etter hva jeg har skjønt på en delvis sann historie som tar for seg ofte stilte spørsmål om Gud, tro, tvil, ondskap, meningen med lidelse osv.Dette er en film som får en til å tenke litt dypere tanker om Gud og hvem Han er og hvorfor Han kan tillate ting som står i Toraen/Bibelen og nå Holocaust. Det er ikke alltid lett å forstå seg på Gud, det kan sikkert alle og enhver bekrefte, men det går an å komme til konklusjoner som kan virke mer eller mindre troverdige i våre begrensede hoder. Filmen starter veldig balansert og godt, og mot slutten kan det virke litt som om Gud blir noe svartmalt, men det virker allikevel som de fleste jødene står sterke i troen, tross omstendigheter og hva tvilende fanger ville komme med av argumenter mot Gud og Hans framtredener blant det jødiske folk.

Denne sterke historien kan også være et enestående verktøy til videre debatt om tro og religion. Det jeg følte mens jeg så filmen var at det bare var evangeliet som manglet for dette folk. Det kunne gitt dem et helt annet lys på det de går i møte.Filmen holder seg for det meste på en plass i en enkel handlingsgang som overlever med hjelp av godt skuespill og realitetsmessige kulisser. Filmen er sikkert blitt filmatisert andre steder enn Auschwitz og vi får ikke noe særlig innblikk i leiren sett utenifra, bortsett fra turistene som er tilhørere av historien av en overlevende under et besøk i denne leiren.Jeg synes dette stort sett var en interessant film å følge gjennom. Den kan bli noe langtekkelig innimellom, men stort sett holder den mål med sine samtaler om meningen med lidelsene de gjennomgår. Alt i alt en god kritikerrost film.
5 av 7 - -
0.39 sekunder