Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Irena Sendler (2009)

Den unge Irena Sendler(Paquin) er en sosialarbeider i gettoen i Warsawa tidlig på 1940-tallet. Hennes virkelige mål er til enhver pris å beskytte jødiske barn fra deportasjon til dødsleirene. Som en del av et underjordisk nettverk begynner hun med sitt eget liv på spill, en av historiens mest spektakulære redningsoppdrag...

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 32min
The Courageous Heart of Irena Sendler
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
John Kent Harrison
Forfattere
John Kent Harrison
Manusforfatter
Larry Spagnola
Manusforfatter
Anna Mieszkowska
Forfatter
Skuespillere
Paul Freeman
Monsignor Godlewski
Iddo Goldberg
Jakub Rozenfeld
Leigh Lawson
Rabbi Rozenfeld
Scott Handy
Michal Laski
Danny Webb
Trojan
Jerzy Nowak
Eldre rabbi
Nathaniel Parker
Dr. Majkowski
Krzysztof Pieczynski
Dr. Janusz Korczak
Rebecca Windheim
Karolina Rozenfeld
Anna Paquin
Irena Sendler
Produsenter
Cameron Johann
Medprodusent
Brent Shields
Sjefsprodusent
Chris Grabowski
Medprodusent
Jeff Most
Sjefsprodusent
Beata Pisula
Medprodusent
Jeff Rice
Sjefsprodusent
Annet
Jerzy Zielinski
Cinematografi
Henk Van Eeghen
Redigering
Waldemar Kalinowski
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Barnas redningsdame

Den tidligere, og en av tidenes yngste Oscarvinnere Anna Paquin, spiller hovedrollen som barnas redningsdame i denne sanne historien fra andre verdenskrig. Den polske sosialarbeideren Irena Sendler føler en dyp nød overfor de jødiske barna i Warsawagettoen med en visshet om at de snart vil bli overflyttet til grusomme arbeidsleire der den sikre død venter dem. Irena gjør alt i sin makt for å redde flest mulig før det er for sent.En sterk historie fra andre verdenskrig om en av krigens store kvinnelige helter som risikerte sitt eget liv for å redde jødiske barn fra den sikre død. Hun var også kjent og kalt for den kvinnelige Oskar Schindler. Filmen gir innblikk i flere sterke øyeblikk som oppsto under hennes heltedåder og den tilknytning hun fikk til flere av barna. Den tar også for seg de jødiske familiers skepsis til å levere fra seg barna sine til katolske kloster i frykt for konvertering, men samtidig som en av få redningsalternativer tilgjengelig. Splittede familier, gråtende foreldre, triste skjebner, men også øyeblikk der redningen banker på døren er kjennetegn på denne filmen.Filmen er noe uklar i handlingen innimellom med at vesentlige ting av og til skjer med noe hastverk. Filmen klarer allikevel å holde en grei og dyster gettostemning, slik en film i denne genren bør klare. Filmen mottok en Emmy pris for sin utmerkede sminking og Anna Paquin fikk en Golden Globe nominasjon for sin innsats som Irena.

Alt i alt en grei film som er verdt å få med seg for alle som er interessert i hendelser som fant sted under andre verdenskrig. Hvis man ikke er ute etter de mest groteske historiene fra krigen, så kan denne passe godt inn i historieundervisningen for et ungdomsklassetrinn. Selv hadde jeg ikke hørt om Irenas heltedåd før jeg så filmen, så kanskje denne bør være aktuell hvis Schindlers Liste blir vist på skoler?
5 av 7 - -
0.36 sekunder