Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Charlie Wilson's War (2007)

Hvem sa at man ikke kunne styrte det sovjetiske imperiet? Charlie Wilson's War er den sanne historien om hvordan en representant i kongressen, som elsket det gode liv; en kjendis i Houston, som elsket det gode formål; en CIA-agent, som elsket en god kamp; slo seg sammen for å iverksette historiens største hemmelige operasjon.

Vurdering

2.67 av 1 stemme

Fakta

1t 38min
Land: USA, Tyskland

Medvirkende

Regissør
Mike Nichols
Forfattere
Aaron Sorkin
Manusforfatter
George Crile
Forfatter
Skuespillere
Tom Hanks
Charlie Wilson
P.J. Byrne
Jim Van Wagenen
Amy Adams
Bonnie Bach
Philip Seymour Hoffman
Gust Avrakotos
John Slattery
Cravely
Wynn Everett
Resepsjonist
Ned Beatty
Doc Long
Emily Blunt
Jane Liddle
Om Puri
President Zia
Produsenter
Tom Hanks
Produsent
Jeff Skoll
Sjefsprodusent
Gary Goetzman
Produsent
Mary Bailey
Medprodusent
Celia D. Costas
Sjefsprodusent
Michael Haley
Medprodusent
Edward Hunt
Medprodusent
Ryan Kavanaugh
Sjefsprodusent
Paul A. Levin
Medprodusent
Annet
John Bloom
Redigering
Stephen Goldblatt
Cinematografi
Antonia Van Drimmelen
Redigering
Victor Kempster
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Redningsasksjon med store penger i potten

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Charlie Wilson’s War er en film om et hemmelig oppdrag som skulle redde en Afghansk flyktningleir fra nådeløse russiske luftangrep. Charlie Wilson som til å begynne med ikke er like overbevist, besøker flyktningleiren og til sin store forferdelse ser han situasjonen, hvor ille den egentlig er. Budsjettet for et motangrep mot russiske krigshelikoptre var i bunn og grunn siktet å være på 5 millioner dollar men ble nødt til å økes drastisk og veldig drastisk, men samtidig holdes hemmelig.Selv om filmen baserer seg på en sann historie så gir den meg ikke så veldig mye mersmak. Charlie Wilson vises fra en sterkt umoralsk side og i tillegg til dette så går mye av denne krigføringen under et religiøst og såkalt kristent tekke. Joanne Herring, spilt av Julia Roberts påberoper seg å være en sjel som Jesus har frelst, men som allikevel får menn i sengs for så å få dem til å utføre ting slik hun ønsker det. I tillegg legger hun inn at det er Guds vilje at disse russerne skal tas og at Gud er på de godes side, nemlig Amerikanernes. Dette blir fjås og fjas synes jeg og man ser den utvannede Amerikanske kristendommen på sitt beste, i tillegg når vi møter en pastor som omfavner prosjektet i Guds navn og en sensuell magedanserinne som påberoper seg å være kristen innenfor baptistsamfunnet.

Motangrepene mot russerne trenger ikke være politisk feil, men alldeles nødvendig for å redde disse flyktningene i deres situasjon i noe som viser seg å være en meget urettferdig situasjon for dem. Det jeg reagerer sterkt på og som vekker en harme i meg er at hovedpersonene trekker inn Gud og kristendommen og selv hevder å være kristne når de ved siden av lever et utsvevende liv uten begrensing. Umoralen får også en slags usunn og overdreven fokus noe som ikke hadde vært nødvendig og man mister noe av det historiske preget filmen kunne ha formidlet noe bedre.

Tross dette så gir den et sterkt bilde av situasjonen i denne leiren som til stadighet ble angrepet av Russerne, men for meg er store deler av filmens helhetsinntrykk allerede ødelagt.Filmen preges av mye samtaler, avtaler og hemmelige møter for å få gjennomført oppdraget. Den kan bli kjedelig også og har i tilegg mye unødvendig innhold uegnet for en kristen. Det kan virke som filmen også blander inn en del arkivfoto, noe som gjør bildekvaliteten noe vekslende. Jeg kunne forventet mer av en film med det budsjettet den har.Det er ikke ofte jeg løfter stemmen min så mye når det kommer til filmer som faktisk er sannhetsbaserte, men i dette tilfellet går fremvisningen av historien litt over grensen. Hvis du er ute etter en film som skal ha kristent innhold og er basert på en sann historie så dropp denne her for all del!
2.67 av 7 - -
0.47 sekunder