Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

End of Days (2005)

Over hele verden herjer stormer av hittil ukjente styrker. Eiffeltårnet knuses av voldsomme vinder, Mount Rushmore smuldres opp av en passerende orkan og de store pyramidene reduseres til småstein. Ekstremvær og rekordhøye hetebølger får religiøse fanatikere og forskere med rasjonelle forklaringer til å krangle om hvorvidt dette skyldes global oppvarming eller ikke. I departementet for nasjonalt katastrofeberedskap slår forskerne Judith Carr, Faith Clavell og stormjegeren Tommy Dixon seg sammen for å finne ut hva som utløser stormværet. Samtidig befinner nasjonen seg på sitt mest sårbare ovenfor eksterne terroristhandlinger, og nå er det ikke bare lenger menneske mot natur, men også mann mot mann.

Vurdering

2.34 av 2 stemmer

Fakta

2t 48min
Category 7: The End of the World
Land: Tyskland, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Dick Lowry
Forfattere
James LaRosa
Manusforfatter
Matt Dorff
Manusforfatter
Roger Soffer
Manusforfatter
Christian Ford
Manusforfatter
Skuespillere
Kenneth Welsh
Alan Horst
Janaya Stephens
Mary Beth Davis
Robert Wagner
Sen. Ryan Carr
James Brolin
Donny Hall
Mike Bell
Ranger
Will Woytowich
Security Guard
Blake Taylor
Street Reporter
Randy Quaid
Tornado Tommy Dixon
Produsenter
Frank von Zerneck
Sjefsprodusent
Randy Sutter
Sjefsprodusent
Robert M. Sertner
Sjefsprodusent
Peter Sadowski
Produsent
Lesley Oswald
Produsent
Laurence Ducceschi
Medprodusent
Annet
Sheila Haley
Produksjonsdesign
Scot J. Kelly
Redigering
Tod Feuerman
Redigering
Neil Roach
Cinematografi
Joseph Williams
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Endetidskaos med orkaner i hytt og pine

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En fartsfylt TV-produksjon med spesialeffekter i fokus og en hel verden å redde. Den globale oppvarmingen har nådd et høydepunkt og verden har fått nok, dermed truer tornadoer, ekstreme vinder, elektriske stormer og masseødeleggelse verden, spesielt New York og Washington D.C.

Som i mange lignende filmer så er det et eller flere team som jobber hardt for å forhindre stormene fra å gjøre verst tenkelig skader. Midt i alt dette møter vi selvfølgelig noen ”bad-guys” forkledd i TV-evangelist skikkelser for å utnytte pårørende i disse orkantidene, og ikke minst familieforhold som blir satt på prøve.Dessverre er ikke dette en endetidsfilm med et kristent budskap i sentrum. Det som man får inn av ”kristendom” er det som går under tittelen ”griske TV-evangelister” som igjen også blir satt litt på spissen i sine lurendreierier, eller kanskje ikke? Her prøver de å få inn noen av landeplagene fra Mose tid som tegn på at Gud straffer verden og at alle bør søke ly i menigheten hos dette TV-pastor paret. Dette blir gjort på en elendig måte som dessverre blir altfor tynt tilpasset resten av det som skal være plottet i filmen.Det er ikke ofte vi ser TV-produksjoner spekket med spesial- og lydeffekter slik det blir gjort her, og effektene fungerer ganske greit men holder seg egentlig på ganske likt nivå gjennom hele filmen, selv om det snakkes om en kategori 7 orkan som skal være mye verre enn en kategori 5, noe man ikke merker så altfor godt i filmen. Filmen går rett inn i uvær, noe som kan ha noe å gjøre med det at det er en oppfølger til filmen ”Category 6”. Historien blir allikevel noe i det tynneste laget og filmen blir litt lang samtidig som man klarer å få presset inn litt klisjéfylt handling midt i stormenes herjinger.

Skuespillet sliter også en del gjennom store deler av filmen og man kan merke seg at ting kunne blitt skjerpet, men siden det er en TV-produksjon uten de altfor store forhåpningene så kan det være lov å se litt mellom fingrene på det. Metodene på å få stoppet stormer får allikevel begeret til å tippe litt over hos meg, men man kunne kanskje ikke klart å kommet på noe bedre alternativ på å redusere tornadofaren.Dette er allikevel en noe interessant film om stormer, uvær og orkaner siden det stadig blir mer og mer dagligdags i vår verden og kjennetegn på den endens tid vi lever i. Litt spenning lover filmen men samtidig ikke det aller beste fra et kristent perspektiv. Merk deg at Janaya Stephens (kjent fra ”Left Behind” filmene) har en bitteliten rolle ca. halvveis inn i filmen. Hvis denne ikke helt faller i smak så gjør kanskje ”2012” det.
2.67 av 7 - -

Katastrofe av en katastrofefilm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”End of Days”, eller som den egentlig heter ”Category 7: The End of the World”, er en miniserie some er oppfølger til miniserien ”Day of Destruction” (“Category 6: Day of Destruction”) – uten å ha altfor mange av de samme karakterene I hovedrollene. Vi får vite at det tidligere har vært noen kategori 6 stormer rundt om i verden, og denne gangen er det på vei mot en kategori 7 storm, som kan ødelegge jorden. Dette er enda en av de siste tidens mange filmer om verdensomspennende katastrofer basert enten på den globale oppvarming eller på profetier. Noen dårlige, andre litt bedre, men alle går ut på det samme i grunn.Jeg så traileren først for å få et inntrykk og det ble litt delt – det kunne blitt bra tenkte jeg, men jeg var i tvil. Og tvilen kom til gode når filmen begynte, der de brukte effekter fra 80-90 tallet på introen, men jeg gav likevel mini serien en sjanse. Som mange slike filmer, om ikke alle, så er de fylt med klisjeer – men utenom dette så prøver de å gjøre stormene så store og farlige som mulig – mens det midt i stormen er håp for redning. Spenningen må være på toppe hele veien, og vi følger som regel flere skjebner.Til tross for det relativt greie budsjettet på 15 millioner dollar så greier ikke filmen å innfri på noen måte. Effektene er for det meste veldig dårlig laget og i beste fall middels. Manuset er tamt og historien dårlig skrevet, selv om grunnlinjene er ok. Kameraføringen er som i tv serier med noe kjapp klipping, swosjer og fram og tilbake for å la historiene henge på sine respektive spenningstopper. Jeg vet ikke hvem som har skylden, men etter klippingen så bør det ikke forekomme steder der man blir forstyrret av en mikrofon fra oven – noe vi blir vitne til her. Slurv kalles det.Til nå har jeg nesten ikke nevnt karakterene, og det trenger jeg for så vidt ikke si noe om(som ikke står i beskrivelsen) annet enn at det er et under at så mange solide skuespillere spiller i en slik film, og det er flere av disse som gjør det beste med filmen selv om det ofte svekkes av manus. Av kristendom er det tatt med et par stereotype par fundamentalistiske tv-predikanter som utnytter situasjonen for å håve inn gaver, men der ektemannen likevel ser ut til å komme på bedre tanker. Det er også en hjernevasket etterfølger, og noen får kommentarer mot de troende som tror enden er kommet.Et helt under middels greit bidrag til katastrofefilmsjangeren, men dårlig laget og utnyttet potensial som tyder på noe slurv og altfor tydelig tv-kvalitet over det hele, og som trekker ut i det meste laget.

2 av 7 - -
0.5 sekunder