Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Takva - En manns frykt for Gud (2006)

Muharrem(Can) er en beskjeden, middelaldrende mann som har viet hele sitt liv til en seriøs sekt innenfor Islam. Når sektens leder beslutter å gi Muharrem ansvar for administrasjonen av finansielle saker, får han ikke bare en rekke materielle ting han aldri har hatt før: en dyr klokke og penn samt bil med sjåfør, men blir også nesten med en gang konfrontert med flere moralske dilemmaer. Filmen viser hvordan en idealisert, kompromissløs oppfatning av religion bryter sammen når man innser att korrupsjon og hykleri er like mye til stede i denne verden også, og hvordan dette gjør at noen mennesker mister enhver mening med livet.

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

1t 36min
Takva, Takva: A Man's Fear of God
Språk: Tyrkisk

Medvirkende

Regissør
Özer Kiziltan
Forfattere
Onder Cakar
Manusforfatter
Skuespillere
Feridun Koc
Muzaffer
Erkan Can
Muharrem
Meray Ülgen
Seyh
Güven Kirac
Rauf
Öznur Kula
Hacer
Erman Saban
Muhittin
Settar Tanriogen
Ali Bey
Engin Günaydin
Erol
Murat Cemcir
Mahmut
Müfit Aytekin
Ünal
Produsenter
Feridun Koc
Medprodusent
Sevil Demirci
Produsent
Alberto Fanni
Medprodusent
Klaus Maeck
Medprodusent
Falk Nagel
Sjefsprodusent
Baran Seyhan
Medprodusent
Andreas Thiel
Medprodusent
Flaminio Zadra
Medprodusent
Ondar Cakar
Produsent
Fatih Akin
Medprodusent
Annet
Gökce Akcelik
Komponist
Soykut Turan
Cinematografi
Andrew Bird
Redigering
Erol Tastan
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Islamsekt i høysetet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En prisvinnende tyrkisk film om en muslimsk mann som får ros og anerkjennelse av sin hederlige ferd og liv og får en administrativ stilling hos en muslimsk sektleder. Det han hadde ønsket å holde seg unna velter innover ham av det verdslige, penger, dårlige drømmer og det som følger med. Midt i alt dette spiller gudsfrykten et puss med livet hans.I denne tankevekkende filmen om livet i en sekt innenfor Islam gir oss et lite blikk på hvordan en hederlig og ærlig muslim kan ha det, en som ønsker å gjøre det som godt er i samfunnet. Men syndige drømmer og den uoppnåelige Allahs vilje får ham til å føle seg utilstrekkelig og fører ham inn i et mørkt og dystert fangenskap der moral og ærlighet settes høyt. Midt i alt dette når også forvirringen nye høyder.

Man kan tydelig merke loviskheten, hykleriet og manipulasjonen som skjer i denne muslimske grupperingen som filmen tar frem og virkningene det kan ha. Slike ting er nok ikke bare aktuelle i den muslimske verden, men skjer også innenfor sekter som bærer kristennavnet, der man blir veltet over av byrder som man ikke er i stand til å takle og bære.God kvalitet og utmerket skuespill av hovedpersonen er med og gir en tyrkisk film plass på denne anmeldelsessiden. Et par småfeil kan man skimte til tider, som for eksempel en mikrofon som blir synlig i et bildeklipp. En interessant historie med noen kjedelige og stillestående øyeblikk, men for det meste kvalitetsmessig vellaget. Dette var Tyrkias Oscar kandidat for beste utenlandske film selv om den ikke nådde helt så langt som til en nominasjon.Den som er ute etter en kristen film, må nok styre unna denne, for denne er nok rettet mer mot dem som vil ha et innblikk i Islam og det som kan følge med i kjølevannet av det. Allikevel en interessant bit film som kan gi noen alvorsblikk hos alle og enhver og kanskje til og med noen kristne kan kjenne seg igjen. Da gjelder det bare å komme seg vekk fra det loviske og inn under nåden.
3.33 av 7 - -
0.29 sekunder