Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Ultimate Life (2013)

Til tross for de beste intensjoner, klarer ikke milliardæren Jason Stevens(Bartholomew) å gi sin elskede Alexia(Hillis) full prioritet. Men en dag oppdager han sin bestefars dagbok som fører han tilbake til Red Stevens(Waters) utrolige verden. Med ønske om å få alt han elsker igjen i balanse, prøver Jason å lære av hans bestefar erfaringer om hva som skaper det ultimate livet.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 50min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Bird
Manusforfatter
Cheryl McKay
Manusforfatter
Jim Stovall
Forfatter
Lisa G. Shillingburg
Manusforfatter
Skuespillere
Brett Rice
Onkel Bill
Logan Bartholomew
Jason Stevens
Drew Waters
Red Stevens
Bill Cobbs
Mr. Theophilus Hamilton
Peter Fonda
Jacob Early
James Garner
Howard Red Stevens
Ali Hillis
Alexia Drummond
Lee Meriwether
Miss Hastings
Abigail Mavity
Unge Hanna
David Mann
Hobo Joe
Produsenter
Rick Eldridge
Sjefsprodusent
David R. Kappes
Produsent
John E. Allen Jr.
Sjefsprodusent
Chris Cates
Sjefsprodusent
Annet
Mark McKenzie
Komponist
Christo Bakalov
Cinematografi
Bridget Durnford
Redigering
Jeremy Woodward
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Grei oppfølger, med noen religiøse undertoner

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne oppfølgeren til ”The Ultimate Gift”/”En gave for livet” møter vi en Jason Stevens som er i full gang med ”Emily’s Home” og arbeidet tar mye tid noe som fort går utover forholdet til Alexia. Når alt tilspisser seg kommer Jason over en hemmelig journal som bestefaren Red Stevens la igjen etter sin bortgang. Her får Jason historien om bestefarens tidlige ungdomsår og målet om å bli milliardær og hvordan denne besettelsen målrettet drev ham fra fattigdom til rikdommens høyder og videre til å innse at livet er mer enn som så.Når jeg først så traileren og coveret på filmen så tok jeg det som en altfor stor selvfølge at journalen som ble vist fram var en bibel og at det ultimate liv var å finne der og at filmen ville omhandle det livet som kommer fra Gud og Hans Ord. Men så feil kan man ta. Historien er allikevel lærerik for hovedpersonen og kanskje andre som sliter med rikdommens lyster og begjæringer, men skal du se en film som skal føre noen nærmere Gud så er nok ikke denne det helt store å anbefale.

Noen skuffelsens sukk kom når jeg så hvor lite filmen hadde med et kristent budskap å gjøre, spesielt når tittelen fremhever det optimale livet. Tross dette så var moralen bedre enn i flere andre filmer som bruker kristen etiketten, og filmen bærer preg av en mer eller mindre typisk Michael Landon Jr. stil, med små religiøse undertoner hvor den moralske linjen mer eller mindre er trygg. Selv om Gud blir nevnt i noen få settinger så ble omtrent den eneste grunnen til å anmelde denne her det at den er oppfølger til en litt mer ”åndelig” preget film.Kvaliteten er grei på bilde og lyd, og skuespillet er mer eller mindre troverdig. Noe av det som gjør at filmen mister litt av troverdigheten er at skuespilleren Drew Fuller er byttet ut med Logan Bartholomew (Love’s Long Journey, The Genesis Code) som Jason Stevens. Alexia beholdes heldigvis i rollen som Ali Hillis, og noen av de andre aktuelle skuespillerne holder også på sine roller. Historiemessig blir filmen ganske klisjé og etter alt jag etter vind så får vi kun viet en liten del av filmen til de moralske hovedpoenger om at penger ikke er alt etc. Jeg skulle ønske vi kunne ha fått et poeng som utkonkurrerte filmer med et lignende budskap, men det blir mangelvare i dette tilfelelt.Hvis du har sett ”The Ultimate Gift” og synes den var god, så er ikke oppfølgeren et must hvis du absolutt ikke ønsker deg forhistorien til Red Stevens, bestefaren til Jason. Heller ikke er det kristne budskapet fremtredende her, selv om moralen i Michael Landon jr stil holdes ved like og kan gi noen gode øyeblikk underveis. Liker du filmer med tilbakeblikk til gamle dager, der hovedpersonen fra forrige film får mer en birolle så kan denne fungere, men ellers ser jeg ikke på denne som en absolutt nødvendighet til det kristne markedet.
4 av 7 - -
0.44 sekunder