Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

En Gave for Livet (2006)

Jason(Fuller) trodde arven ville gi ham en masse penger, men han tok feil. Den bortskjemte arvingen Jason Stevens kastes ut på en utrolig oppdagelsesferd, som tvinger ham til å besvare det ultimate spørsmål: Hva er forholdet mellom rikdom og lykke?
Filmen bygger på bestselgeren «The Ultimate Gift» av Jim Stovall.

Vurdering

5.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 57min
The Ultimate Gift
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jim Stovall
Forfatter
Cheryl McKay
Manusforfatter
James Garner
Forfatter
Skuespillere
Brett Rice
Bill Stevens
D. David Morin
D. David Morin
Jack Stephens
Ted Johnson
Bankmann
Cheryl McKay
Passasjerer på buss
Bill Cobbs
Mr. Theophillis 'Ted' Hamilton
Rick Eldridge
Bankmann
Jim Stovall
Limosjåfør
Mike Pniewski
Operativ
Tina Murphy
Hampton Receptionist
Produsenter
John Shepherd
John Shepherd
Produsent
Dave Ross
Sjefsprodusent
Rick Eldridge
Sjefsprodusent
Jim Van Eerden
Medprodusent
Cleve Landsberg
Produsent
Annet
Mark McKenzie
Komponist
Brian Baugh
Cinematografi
Stephen Storer
Produksjonsdesign
Scott Chestnut
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Er livet mer enn penger og rikdom?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en gripende film om det som er viktigst i livet, vel å merke etter det å få del i det frelsen har å gi oss som filmen nok ikke beveger seg så dypt innpå, men den tar fram de verdiene og prioriteringene som vil komme som en frukt når man har blitt frelst.

Filmen er allikevel laget slik at både ikke kristne og kristne kan se denne og få et viktig budskap ut av den. Vi har jo Michael O. Sajbel i registolen, kjent regissør fra flere sterke kristne filmer som "Esther - The Queen of Persia", "Det store rittet" og "Morgenen skal komme" og i dette tilfellet er han ute med "En gave for livet" som er basert på en roman av Jim Stovall.Man kan ikke kalle filmen direkte en kristen film selvom man kan merke seg noen kristne elementer i den. Det sterkeste elementet er vel hendelsen som tar sted i kirken rundt midtveis i filmen.

Filmen er ren sånn moralsk sett og har et sterkt budskap om det viktige i livet. Den tar for seg ting som er viktigere enn rikdom og penger og det å komme seg ut fra latskapen og uti livet og oppdage de viktige elementene som livet har å tilby. Vi ser i verden i dag hvordan kjærligheten til penger har ødelagt så mye. Denne filmen prøver å forandre på det og gi et sunnere bilde på pengebruk og ting som er viktigere enn det.

Det er interessant å se hvordan den late og likegyldige Jason, spilt av Drew Fuller, forandrer seg etterhvert som tiden går, og hvordan lille Emily, fint spilt av Abigail Breslin (Helten i Central Park), er med å påvirker de valgene som Jason etterhvert tar og det mennesket han blir.Abigail Braslin gjør som sagt en fin jobb i rollen som den veslevoksne Emily, mens vi møter veteraner som Brian Dennehy og James Garner i birollene. Drew Fuller gjør også en fin innsats som det likeglade barnebarnet til den avdøde Red Stevens (Garner). Vi møter også D. David Morin, kjent fra flere kristne filmer, i en liten finansrolle.Jeg synes filmen var en vellykket produksjon selvom det kristne budskapet kunne kommet litt mer frem enn kun det moralske i kristentroen, men tross alt en god film for hele familien.

Jeg har ikke lest boken så det kan godt hende at regissøren har puttet inn disse kristne elementene som filmen har for å få frem noe ihvertfall, men får ihvertfall håpe at ikke noen vesentlige elementer er fjernet som kunne ha vært med. "Switchfoot" og Sara Groves har også noen musikalske innlegg gjennom filmens gang!
5 av 7 - -

Verdiene i livet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”En gave for livet” er en helt fantastisk film om noen av de verdier vi må verdsette i livet. Oppbygningen og historien er veldig inspirerende og holder det underholdt og inkludert i historien samtidig som den helt sikkert treffer deg på en eller annen måte. Kanskje litt forutsigbart etter hvert og i den sammenhengen hakket for ”korrekt”. Michael O. Sajbel har gjort en utmerket film med høy kvalitet for å fortelle oss om noen av de verdiene bibelen vil gi oss.Riktignokk så er ikke bibelen eller Jesus så ofte nevnt, noe som kanskje er en av grunnene til at filmen får så god kritikk og blir likt av så mange. Dette til tross, så er det ingen tvil om at filmen er kristen og fremmer kristne verdier, men det er det som gjør den så bra også fordi den ikke er så direkte med det kristne budskapet. Den reisen som en forfengelig person som Jason i filmen må ta for å få sin arv, er en reise mange nesten må ta for å oppdage de verdier som virkelig betyr noe. En film du må få med deg og som virkelig betyr noe.
6.33 av 7 - -
0.53 sekunder