Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.1)
Stream på

A Walk to Remember (2002)

Jamie Sullivan(Moore) er skolens nerd, lesere bibelen, har en pastor som pappa, bryr seg ikke om hva andre synes om henne og noe av det som er lengst unna det skolens mest populære gutt Landon Carter(West) ville falt for. Men når Landon får fengselstraff og må delta på skolens teater samt være frivillig leksehjelp, begge steder der han møter på Jamie begynner det å slå uventede gnister mellom dem.

Vurdering

5.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 38min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Adam Shankman
Forfattere
Karen Janszen
Manusforfatter
Nicholas Sparks
Forfatter
Skuespillere
Mandy Moore
Jamie Sullivan
David Lee Smith
Dr. Carter
Matt Lutz
Clay Gephardt
Daryl Hannah
Cynthia Carter
Al Thompson
Eric
Lauren German
Belinda
Peter Coyote
Pastor Sullivan
Shane West
Landon Carter
Produsenter
Hunt Lowry
Produsent
Denise Di Novi
Produsent
Annet
Mervyn Warren
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Vakkert, men sjeldent

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En fin kjærlighetshistorie med gode kristne undertoner, også produsert av et ikke kristent filmselskap, nemlig Warner Bros. Filmen baserer seg på romanen til Nicholas Sparks, og uten å ha lest boken så får filmen godt frem forskjellen mellom overfladisk kjærlighet og ekte kjærlighet.Idag er mennesker så vant til å følge strømmen, men i denne filmen så viser Jamie Sullivan(Moore) et liv som er imot strømmen og gjennom dette får hun også Landon Carters(West) oppmerksomhet, en gutt som er vant til å følge strømmen og være den populære typen på skolen. Dette viser også hvordan vi kristne bør være, ikke bry oss om hva andre mener om oss men leve livet som Gud har gitt oss. Både ikke kristne og kristne kan ta lærdom av filmen, selvom den ikke er laget for å få folk frelst så gir den gode poenger om hva ekte kjærlighet er.

Vi ser hvordan tro og kjærlighet går hånd i hånd omtrent gjennom hele filmen og hvordan Landon begynner å forandre seg mot det positive, fra å være den populære gutten i gjengen til en som ønsker å skille seg mer ut og ikke bry seg om hva andre vil mene om det.

Filmen får et mer realitsik preg også når den viser det verdslige ungdomsmiljøet på en mer realistisk måte, slik mange andre kristne filmer ikke alltid får til. Tross dette så anbefales filmen nok ikke til visnings i kristne undgomssammenhenger, den kan fort gi et inntrykk for kristne at det ikke trenger å være galt å bli sammen med eller gifte seg med en ikke-kristen slik filmen her viser. Men bibelen advarer jo mot dette, kanskje ikke på en veldig tydelig måte, men tydelig nok. Slik det blir vist i filmen kan være en unntakstilstand som kanskje Gud kan bruke til det gode. Men i dette tilfellet er det viktigst å ta etter Bibelen isteden for filmen.Mandy Moore, som spiller Jamie Sullivan, vant både en MTV Movie Award og to Teen Choice Awards for sin fine prestasjon i dette romantiske kjærlighetsdramaet. Vi får også høre låten "Only Hope" som man sikkert vil nynne på etter at filmen er ferdig og så får vi noen sanger av mer kjente kristne artister som Rachael Lampa, Jars of Clay og Switchfoot.

Filmen har meget god kvalitet, skuespill og poenger, den viser oss også hvor lett det er for ungdom å bli påvirket av bl.a. gruppepress for å bli godtatt i flokken. En fin film som vil få deg rørt, hvis ikke til tårer så på andre måter.
5.33 av 7 - -

Rent og ekte

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I stedet for å handle om overfladisk kjærlighet så handler denne om dypere og vakrere kjærlighet. Kjærlighet som forandrer mennesker. Kjærlighetsfilmer blir fort klisjé, men denne filmen unngår mange av dem og tilbyr noe mer en de mange andre kjærlighetsfilmer. Det er ikke bare romantikk, men kjærlighet. Rent og ekte, med riktig fokus.Det som kanskje er noe av det beste sett fra kristent ståsted er at det ikke blir lagt skjul på hvor denne kjærligheten har sine røtter. Kjærlighetens høysang blir sitert to ganger, så bibelbruken er effektiv selv om det ikke er så veldig mye av det. Selv om Jesus ikke blir nevnt med navn så er det ikke behov når budskapet er så tydelig, og jeg tror filmen når ut til langt flere og større publikum når den forteller noe om hvordan den kristne kjærligheten er og etterleves på en ærlig måte uten å prøve prakke på frelsesbudskapet på noen måte. Filmen gir ikke kristentroen noe annet innhold enn den har heller, slik ofte sekulære filmer gjør, annet enn at det velges å bruke Gud framfor Jesus.Selv om dette er favorittfilmen til mange tenåringsjenter, så er det en film som passer til begge kjønn i alle aldre. Selv gutter i tjueårene kan bli rørt til tårer den tredje og fjerde gangen en ser filmen.
5.67 av 7 - -
0.37 sekunder