Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

October Baby (2012)

Sceneteppet går opp og Hannah entrer scenen for å debutere i skuespillet. Ikke før hun har sagt de første linjene sine kollapser hun og besvimer. Etter en del medisinske tester peker alt på en underliggende faktor - Hannahs vanskelige fødsel. Ikke bare finner hun ut at hun er adoptert, men også at hun overlevde en abort.

Sint og forvirret drar hun på leting etter sine røtter, med god hjelp fra sin eldste og beste venn Jason, med den unnskyldning at hun skal på road trip. På veien for å finne håp for sin framtid må hun også forsone seg med sin fortid og lære at all liv er verdifullt.

Vurdering

5.83 av 2 stemmer

Fakta

1t 49min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Andrew Erwin
Manusforfatter
Jon Erwin
Manusforfatter
Theresa Preston
Manusforfatter
Cecil Stokes
Manusforfatter
Skuespillere
Lance E. Nichols
Dr. Stewart
Shari Rigby
Cindy Hastings
Robert Amaya
Beach Cop
Jennifer Price
Grace
Colleen Trusler
Alanna
Jasmine Guy
Nurse Mary
Produsenter
Jon Erwin
Sjefsprodusent
Andrew Erwin
Sjefsprodusent
Dave Alan Johnson
Sjefsprodusent
Kristopher Kimlin
Medprodusent
Justin Tolley
Produsent
Joshua Walsh
Medprodusent
Cecil Stokes
Produsent
John Bauman
Medprodusent
Dan Atchison
Produsent
T.K. McKamy
Medprodusent
Annet
Jon Erwin
Cinematografi
Andrew Erwin
Redigering
Paul Mills
Komponist
Edward Gurney Jr.
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Vakkert om hvor vakkert liv er

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Andrew og Jon Erwin er kjente fra å lage musikkvideoer for mange store artister og tar med denne filmen sine kunnskaper til film. Det merkes. Ikke bare er det fotografiske utrolig vakkert men de lykkes også med regien ved å lage film ut av et vanskelig og utrolig vakkert manus. Med på laget har de ganske ukjente skuespillere som også greier å gjøre store og troverdige roller.”October baby” handler om ei jente, Hannah, som har overlevd abort og finner ut det når det blir fortalt henne at hun er adoptert. Hannah blir selvsagt berørt av nyheten og bestemmer seg for å finne sin biologiske mor – og legger dermed ut på en road trip sammen med blant annet sin gode venn Jason. På denne måten blir tonen for filmen satt og det er tydelig at filmen har en misjon, ikke bare å fortelle at det finnes barn som overlever abort men også å fortelle en historie om tilgivelse og forsoning ved den reisen som Hannah tar i filmen.Filmen når langt med sitt budskap synes jeg. Den sier aldri rett ut hvor galt skaperne synes abort er, men forteller det heller via en god historie som gir håp – slik film skal. Troen til foreldrene spiller en rolle i deres liv, og det blir også sitert noen bibelvers for å understreke bibelens rolle i livets verdi – men filmen handler ikke om frelse og derfor er det heldigvis ikke noen historie om omvendelse som vi som regel får se i kristne filmer. Det er likevel en tydelig kristen film som kommer til å berøre på grunn av dens tårefrembringende kvaliteter.Samtidig som filmen tar for seg disse tyngre temaene om abort og adopsjon så er det også en historie om familie, ungdom, og vennskap ispedd noe god romantikk. Hannah spilles av utrolig sjarmerende Rachel Hendrix som har en god dynamikk med den mer rutinerte Jason Burkey i rollen som Jason. Denne kjemien er utrolig viktig for å fange publikum sammen med den dosen humor som filmen også serverer. Noen ganger føles det at det er litt for mange nærbilder, særlig når det klippes mellom personene i samtaler, og perfekte scener at det kanskje blir litt i overkant. Selv om det er med og gir et preg av profesjonalitet så gjør det at de få mindre gode scenene også synes bedre. Det gjør ikke at jeg synes filmen blir dårligere, for dette er noe av det beste du får se.
6.33 av 7 - -

Sterkt om retten til å leve

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”October Baby” er en gripende film om ei jente som får vite at hun er blitt adoptert etter et ”mislykket” abortinngrep. Hun har alltid visst at det var noe som ikke stemte, men når hun får alle kortene lagt frem blir livssituasjonen hennes vanskelig og tung å bære. Hun får hjelp av sin gode barndomsvenn Jason, og sammen går de inn for å finne svar på det Hannah leter etter.Temaet for filmen er abort og hvilken betydning og verdi et enkelt liv har. Den tar for seg konsekvenser av det å velge abort og hvordan man i etterkant kan slite med det, og i dette tilfellet først og fremst hvordan et barn som har overlevd en abortsituasjon takler og forstår verdien i det å ha fått leve. Filmen er nok ikke direkte basert på en sann hendelse, men er blant annet inspirert av den sanne historien Gianna Gessen som overlevde en saltvannsabort i 1977. Overlevelsen av Hanna og boren hennes i filmen er også basert på en virkelig hendelse som fant sted i New York City i 1991.

Shari Rigby, som spiller Hannahs biologiske mor, fikk spørsmålet om å spille rollen sin, og uten at filmskaperne visste noe, hadde hun vært i en ganske så lignende situasjon som rollen hennes krevde. Dette tok hun som et klart tegn fra Gud, noe som også førte til helbredelse i livet hennes på dette området. Ellers sitter tilgivelsesbudskapet sterkt og vi får også et innblikk i noen vesentlige vers fra bl.a. Kolosserbrevet om hvordan vi kan få lov å tilgi når vi selv har blitt tilgitt.Skuespillet er godt utført av hovedpersonene, mens de små birollene kommer noe i veien, og humoren under road-trippen synes jeg blir noe unødvendig og dårlig satt opp. Men ellers fungerer dette som en viktig, god og sterk film for de som både har vært borti arbotlignende ting, eller for ungdom generelt. En av de sterkere spillefilmer laget om abort.
5.33 av 7 - -
0.56 sekunder