Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Little Boy (2015)

En åtte år gammel gutt er villig til å gjøre det han kan for å få slutt på andre verdenskrig slik at han kan få sin far hjem. Dette er historien om en fars store kjærlighet mot sin sønn og sønnens store kjærlighet til sin far.

Vurdering

6.7 av 1 stemme

Fakta

1t 46min
Land: Mexico, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Skuespillere
Eduardo Verastegui
Fr. Crispin
Tom Wilkinson
Fr. Oliver
Stephan Altman
Ben Eagle Stemme
Ben Chaplin
Ben Eagle
Emily Watson
Emma Busbee
Rick Mora
Kid Falcon
Abraham Benrubi
Teacup
Jakob Salvati
Pepper Flynt Busbee / Little Boy
Produsenter
Roma Downey
Produsent
Mark Burnett
Produsent
Leo Severino
Produsent
Luisa Gomez de Silva
Produsent
Sean Wolfington
Sjefsprodusent
Mickey O'Hare
Sjefsprodusent
Bernardo Gomez Martinez
Sjefsprodusent
Emilio Azcarraga Jean
Sjefsprodusent
Annet
Fernando Villena
Redigering
Stephan Altman
Komponist
Andrew Cadelago
Cinematografi
Bernardo Trujillo
Produksjonsdesign
Joan Sobel
Redigering
Meg Ramsay
Redigering
Mark Foster
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Liten tro med stor kraft

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er ikke alltid lett å lage en dramakomedie som har noen dypere og tragiske undertoner. “Little Boy” takler temaer som krig, rasisme, mobbing og tro samtidig som den skal være morsom og lett i stilen. Personlig synes jeg Alejandro Monteverde takler dette utmerket og han greier på mange måter å sy sammen alt til en flott og magisk opplevelse om troen til en liten gutt som har uante konsekvenser.

Nå skal jeg ikke gå så langt å si at troen fungerer nøyaktig slik som det beskrives i filmen, men den har oss mye å lære om noen viktige aspekter ved tro. Det er filmens rolle, å belyse aspekter ved hjelp av de midler man har til rådighet i formatet. Filmen greier også å la være å si at noe er slik, men lar heller flere muligheter komme til syne og gir den som ser på ta avgjørelsen som henger i luften etter at filmen er ferdig.

I tillegg til å si noe om tro så har filmen noe utrolig godt å si om rasisme også siden det handler om et folk i krig mot et annet, der den andre alltid blir fremmed gjort selv om man ikke er i nærheten av selve krigen.

Forståelig nok, når man blader sammen litt tro, japansk folklore, humanisme og magi så er det kanskje ikke alltid like tydelig hva filmen prøver å formidle, selv om det er en helt klart mest kristendom positiv film. På den andre siden omfavner den et mye større publikum, noe en film av dette kaliber til de grader fortjener. Dette er nemlig en film som flest mulig bør få med seg.

Det er sjelden man ser en film med slik varme og hovedperson med så stor pågangsmot og sjarm. Man kan ikke annet enn å applaudere hans vei for å gjøre alt han kan for å hjelpe den han elsker mest av alt mens tårene presser i øyekroken.
6.7 av 7 - -
0.38 sekunder