Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Jesus, Mary and Joey (2006)

Joey(Pagano), en gutt i tjue årene som fortsatt bor hjemme hos foreldrene blir utfordret når Mary(Shelton) kommer tilbake til byen. Hun er ei jente som etter å ha blitt helbredet av kreft har fått et personlig forhold til Jesus. Mary, som tidligere gikk i samme klasse som Joey og ble kalt "scary Mary" er nå blitt vakker, og det tar ikke lenge før Joey faller for henne. I dette forholdet blir Joey utfordret i sin tro, noe som får konsekvenser for både venner og familie.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 45min
Welcome back miss Mary
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
James Quattrochi
Forfattere
Vincent Pagano
Manusforfatter
Skuespillere
Stacy Keach
Jack O'Callahan
Vincent Pagano
Joey Vitello
Olympia Dukakis
Sophia Vitello
Tess Harper
Liz O'Callahan
Charles Durning
Bartender Teddy
Marley Shelton
Mary O'Callahan
Jason Gedrick
Tony Cappucino
Ken Lerner
Saulley
Jennifer Esposito
Frankie Vitello
Judith Scarpone
Angelina Vitello
Produsenter
Vincent Pagano
Produsent
Kristian Pagano
Produsent
Natalie Hays
Medprodusent
Kylle Hogart
Medprodusent
Sean Ireland
Medprodusent
Patrick Coppola
Produsent
Annet
Bernd Heinl
Cinematografi
Diana White
Produksjonsdesign
Donald Markowitz
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Ganske så amerikanisert

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Jesus, Mary and Joey" virker som en litt uklar film men samtidig har den sine fine, litt klisjé øyeblikk som romantiske komedier ofte har. Filmen blir tross dette litt tam på kristenfronten. Den blir mer løssluppen og utvannet. Det snakkes mye om å fokusere på Jesus, men synes fokuset fortsatt mangler. Selvom det går opp et par lys for Joey og hans liv virker som om det forandres drastisk, men da må man merke seg og tenke om det er pga. Mary eller Gud. Ja, vi vet at i starten av et Gudsforhold så er det ikke alt som er helt som det skal og ting må ordnes opp i og livet har sine opp og ned turer, men tross dette så blir filmen litt for uklar på diverse punkter og jeg synes at dette er en film man ikke blir helt klok på.

Bildekvaliteten er en litt dårlig tv-kvalitet og skuespillet er helt greit. Filmen kan til tider være litt kjedelig. Er du ute etter en film som presenterer typisk amerikansk kristendom og et lite stykke som skiller seg noe ut, så ta en titt!
3 av 7 - -

Utsøkt perle

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det finnes så utrolig få filmer som er tydelig kristne som tør å peke tydelig på Jesus men samtidig er jordnær og ikke minst, en ekte romantisk komedie. Denne er en sjeldenhet synes jeg, er ærlig film som tar for seg mange forskjellige vinklinger på troen, og selv om den favoriserer tydelig en kristentro så får man ikke følelsen av at filmen er ment som propaganda. Det er satt inn som en naturlig del, ikke som en spesiell, der alle typer av kristne har sine skavanker. Jesus er ikke her et produkt som skal selges via filmen, men en naturlig del av livet til Mary som hun ikke kan benekte, og relasjonene til de rundt og deres reaksjoner virker også normale og naturlige.Slik en romantisk komedie skal være, så følger også denne en veldig typisk mal som gjør filmen litt forutsigbar, og jeg lurte en stund på hvorvidt jeg skulle tolke filmen dit at den var dårlig på grunn av dette eller om det var en god vinkling på sjangeren å kle den i en kristen drakt. Jeg endte opp med at det fantes så få slike filmer at det var bra, for selv om det ikke er mangelvare på filmer som bruker formelen så er det mangelvare på filmer som bruker den til å fremme den kristne troen – og samtidig gjøre det så bra som her. Dessuten er forutsigbarheten ganske greit pakket inn.Personene i filmen har forskjellig trosbakgrunn, sliter med forskjellige ting og har forskjellig overbevisning, men greier likevel å omgås hverandre selv om det blir litt problemer ut av det innimellom. I miljøet som filmen handler om er Jesus og troen sentrale faktum, og derfor handler ikke filmen så mye om å komme til tro(selv om den handler om det også), men kanskje mer å finne sitt personlige forhold til Jesus og så se hva man har gått glipp av.En veldig konservativ kristen ville nokk ikke likt alle deler ved filmen, for selv om den viser mange sider av troen så virker det som at regissøren favoriserer en litt mer liberal tro. Da mener jeg ikke liberal i kjernen, men mer i hvilke rammer man skal leve sitt liv innenfor. En tro som tillater forskjellig overbevisning dersom grunnsteinen er Jesus. Personlig og sterkt tro på Jesus er viktigere enn regler på om man kan drikke alkohol eller ikke.

5.33 av 7 - -
0.48 sekunder