Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Heaven's Door (2013)

Når den 12årige Riley(Dorn) uforvarende får åpnet en port til himmelen, får hun nesten mirakuløse helbredende krefter. Men når gaven hun er i besittelse av gir henne en tragisk knekk på hennes egen kropp, så vil det bli nødvendig med tro og hjelp fra en høyere makt for å få Riley og hennes familie gjennom smertene.

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 38min
Doorway to Heaven
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Craig Clyde
Forfattere
Craig Clyde
Manusforfatter
Bryce W. Fillmore
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Flynn
Dr. Everett Sloan
Angella Joy
Reporter
Jaci Twiss
Melissa Sue Davis
Charisma Carpenter
Julie
Kirstin Dorn
Riley
Joanna Cassidy
Ruth
Tommy "Tiny" Lister
Ben
Produsenter
Bryce W. Fillmore
Produsent
Dave Hunter
Sjefsprodusent
Dave Hunter
Produsent
Brent Geisler
Medprodusent
Annet
Tom Luce
Komponist
Sean Genockey
Komponist
Adam Ben Rossi
Komponist
Charlie Colin
Komponist
Brandon Christensen
Cinematografi
Cody Petersen
Redigering
Lee Steadman
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Helbredelse uten direkte bibelske linjer

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Riley Taylor er ei jente på 12 år som akkurat har mistet bestefaren sin og der foreldrene er i ferd på å skilles. Livet holder på å bli ekstra tøft for Riley og hvis det er noe hun hadde ønsket så var det å holde foreldrene sammen. Hun er en aktiv fotballspiller men laget gjør det aldri bra, og en dag Riley trener for seg selv og får kastet ballen høyt opp i et tre og skal klatre etter den så oppdager hun en himmelsk kraft omslutte henne og hun innser at hun har helbredende krefter. Hun bruker disse til å hjelpe andre, men med dette følger en tung byrde som blir alt annet enn lett å kvitte seg med.Filmen viser at det ikke er lett å være ei jente under en skilsmisse og gir oss et lite håp om at det er verdt å kjempe for ekteskapet. Ting går sin gang og Ruth, moren til Julie, som igjen er mor til Riley, prøver å få henne til å tro. Hun peker ikke direkte på hva hun bør tro, og det hele prøver å gi et hint mot engler og det overnaturlige, og ikke direkte på Jesus og Gud. Julie tror ikke og nekter å tro på noe før hun ser det og er ikke helt for at Ruth presser sin tro på datteren sin. Rileys ”himmelkrefter” setter tankene i gang hos moren og resten av nabolaget.

Når det er sagt, så har filmen gode poenger om at man ikke skal ta betalt for helbredelse, noe Riley lærer temmelig fort, og dette er spesielt viktig i kristen tjeneste. En annen ting er jo at hun gjerne ønsker å hjelpe både mennesker og dyr. Filmen holder også ekteskapet som noe viktig, og det er ikke ofte man ser filmer der man innser at det er verdt å jobbe litt for å ordne opp i eventuelle problemer i ekteskapet selv om vi ikke får et så veldig dypt dykk i hva problemene egentlig er her.

Selv om det innimellom blir hintet til Gud så er det snakk om engler som er mer i fokus, selv om man hører noen overfladiske utsagn som f.eks. ”Gud velsigne deg”. Ellers får hele handlingen et fantasipreg og blir noe uvirkelig, også hvis man skal sammenligne med bibelen. Jesus blir ikke nevnt en eneste gang og da bør det spesielt settes spørsmålstegn på slike helbredelsesting.

Selv om Riley virker som en uskyldig og grei jente så har filmskaperne skjenket henne denne ”gave” i mer eller mindre ”New Age” stil og laget et familieaktig preg over filmen på en måte som kan føre små barna på feil spor og få en feil forståelse av hvem Gud er og hva Bibelsk helbredelse er. Bibelsk helbredelse er siktet til menighetssettinger og i forbindelse med forkynnelsen av evangeliet. Her hører vi ikke evangeliet og ”troen” her kan ligne på en slags ”Marthas engler” tro, bare i en barnlig drakt.Kvaliteten er ganske god i både bilde og skuespill, selv om skuespillet innimellom kan virke noe avvikende så spilles barnerollene overraskende godt. Historien kan noen ganger virke litt stillestående, men allikevel er den interessant og engasjerende. Filmmessig er dette en grei produksjon, og skal man se filmen budskapsmessig så bør man se den på lik linje med andre fantasifilmer og ikke koble inn Bibelens Gud som helbrederen her.
3.67 av 7 - -
0.3 sekunder