Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Birdie & Bogey (2004)

Pure Flix Entertainment presenterer en hjertevarm historie om ei jente og hennes far, og de sterke båndene mellom dem, når de sammen i tro går etter å fullføre datterens ønske om at hennes far atter en gang skal spille i PGA touren i golf.

På veien gjennom kvalifiseringsrundene velger faren, Danny O'Connor, Biridie, hans datter, til å være hans Caddy noe som overrasker golf foreningene og skaper media, særlig når de ser ut til å være et godt team og Danny begynner å vinne.

Men når Touren ser ut til å være i boks, blir Birdie syk, og uten hennes inspirasjon kan datterens ønske se ut til å få en brå slutt.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 40min
Birdie and Bogey
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Chris Bessey
Manusforfatter
Skuespillere
Mike Norris
Danny O'Conner
Carey Scott
Lester Stillman
Kevin Downes
Kevin Downes
Zach Cornell
Grant James
Dr. Carroll
John Elliott
Doktor
Autumn Paul
Reporter
DeAnne Bonneau
Sykepleieren til Birdie
Janine Turner
Amy
Produsenter
Ali Bijan
Produsent
Chuck Norris
Sjefsprodusent
Annet
Amin Emam
Komponist
Rick Anderson
Cinematografi
Joaquin Gonzalo Avellán
Redigering
Jack Marty
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Ikke den helt store golffilmen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En middelmådig kristen produksjon fra Pure Flix Entertainment om ei jente og hennes far som går nye høyder i møte i golfens verden. Begge er ihugga golfentusiaster og lever og ånder for sporten og faren tar i bruk sin datter som sin caddy og dette fører med seg resultater ingen hadde våget å drømme om.Jeg er usikker på om filmen baserer seg på noen som helst sann historie, noe som ville vært utrolig hvis den gjorde. Siden jeg ikke vet så mye om det så er ikke filmen så tydelig kristen som jeg hadde forventet. Filmen leverer en versjon av typisk amerikansk kristendom, der datteren ber noen bønner til Gud om at faren skal gjøre det bra i golf og der de tyr til bønn når noe går virkelig ille. Onkelen til jenta i filmen er også pastor i en menighet som vi ikke får noe særlig innblikk i, men som brukes som en slags åndelig guide og reserve caddy for hovedpersonen.

Tross dette så er filmen grei moralsk sett, selv om vi ikke helt får med grunnen til at faren og moren til Birdie skilte lag noen år tilbake i tid og hva som er grunnen til at situasjonen mellom dem enda ikke er så bra. Dette trekker nok ned og gir ikke en familie noe bra bilde av hva en familie burde være, med en far og en mor til stede i livets små og store drømmer.Dårlig bilde og kvalitet preger filmen fra begynnelse til slutt. Jevnt over så har den en grei story og skuespillet vakler noe til tider. Jeg synes allikevel at Amanda Alch gjør en god og sjarmerende debutprestasjon i rollen som den talentfulle Birdie. Vi møter også på den kristne skuespilleren Kevin Downes i en mindre rolle samt den kjente skuespilleren og karateeksperten Chuck Norris sittende stolen som sjefsprodusent for filmen.Ingen storslagen kristenproduksjon men kan fungere som et godt sportsalternativ for den som er interessert i golf og er ute filmer i den sjangeren. Det hjelper ikke filmen stort at Chuck Norris opptrer som sjefsprodusent eller at sønnen Mike styrer hovedrollen. Det hele blir noe lavmelt, men kunne ha blitt noe enda bedre og flottere hvis man hadde satset skikkelig på det.
3 av 7 - -

Barnetro og barnedrømmer

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Pureflix” har kommet med en god del gode filmer, men av litt varierende kvalitet. Denne er en familiefilm om ei jente som ønsker at sin far blir med å tevler i golf igjen, men som snur seg til en far som vil gjøre alt for å oppfylle sitt syke barns drøm. En golf film, som er ganske forutsigbare slik de fleste golffilmer er – men som er en aning annerledes når man tar in temaer som kristendom og sykdom, og får slik inn litt mer budskap enn en vanlig sportsfilm om å vinne til tross for motgang.Det kristne budskapet går likevel ikke så veldig dypt. Det er noen bønner og noen bønnesvar, og ikke veldig mye mer annet enn at filmen er familievennlig. Det blir også litt mye ”den magiske ballen” og litt lite Gud. Ellers synes jeg den er litt småkjedelig siden det er så mange lignende golfscener, som er ganske lite golftekniske og litt mye enten tap eller vinn. Skuespillet er noe varierende, men likevel sjarmerende, men alt i alt en fin film.
3.33 av 7 - -
0.43 sekunder