Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Behind the Mask (1999)

Filmen er basert på den sanne historien til Dr. Robert Shushan, en overarbeidet sjef i en verna bedrift for utviklingshemmede og som ikke har vært tilstede i sin sønns oppvekst i den grad han burde. Etter et hjerteinfarkt blir livet hans reddet av en av pasientene, James Jones. Et unikt vennskap binder de to sammen, noe som blir en vekker for begge deres liv.

Vurdering

4.33 av 2 stemmer

Fakta

1t 34min
Land: USA
Språk: Engelsk, Spansk

Medvirkende

Regissør
Tom McLoughlin
Forfattere
Gregory Goodell
Manusforfatter
Skuespillere
Lorena Gale
Mrs. Flowers
Peter Bryant
Brians kollega
Bradley Whitford
Brian Shushan
Mary McDonnell
Mary Shushan
Matthew Fox
James Jones
Donald Sutherland
Dr. Bob Shushan
Produsenter
Barry Morrow
Sjefsprodusent
Gregory Goodell
Produsent
Richard Heus
Sjefsprodusent
Stanley M. Brooks
Sjefsprodusent
Annet
Tina Hirsch
Redigering
Charles Bornstein
Redigering
Arthur Albert
Cinematografi
Jonathan Goldsmith
Komponist
Graeme Murray
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Viktigheten av en far

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Behind the Mask” er en fin og god TV film med et bra budskap, men fokuserer litt for lite på troen til James Jones – som i filmen ønsker å bli en pastor. Det blir derfor litt for lite kristent budskap til at det er en veldig kristen film, men likevel så viser det noe av enkelheten i troen og hvordan den kan forandre personer, gi dem litt verdighet og gi dem håp. Viktigheten av en far eller farsfigur er det som er det sentrale temaet som har fokus.Man merker ganske fort at filmen er en god TV produksjon på kameraføringen og habilt skuespill fra både Matthew Fox(som senere ble kjendis i ”Lost”), Donald Sutherland og de andre som har mindre roller. Det er ingen kjempe genial film, men bringer fram noe som berører og varmer fra en ganske hverdagslig historie om en litt tilbakestående person på jakt etter sin far. Det var ikke helt det jeg ventet den skulle være, og selv om den er god så er den en av de filmene som nokk setter spor men som man fort glemmer litt. Ingen storproduksjon, men har sine verdier og sjarm som kan minne om ”Forest Gump” men som likevel er langt unna.
4.33 av 7 - -

Det å finne mennesket bak masken

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En sann historie om en doktor for en mentalklinikk som får hjerteinfarkt, men blir oppdaget og reddet av en av sine pasienter. James Jones er ikke pasienten alle liker, han er robust, hårete, skitten og høylydt når han først gir lyd fra seg. Doktoren og pasienten innvikler et livsforvandlende vennskap som kan lære alle rundt dem noe viktige ting om livet og mennesker som ikke anses som så viktige for samfunnet i dag. Det er på tide å se på mannen bak masken.Fokuset i filmen er ikke først og fremst en historie med et kristent budskap, men om en pasient på et senter for psykisk og mentalt syke mennesker, som ønsker å bli pastor. Han får noe hjelp og støtte fra en menighet som hjelper ham så godt det lar seg gjøre og når Dr. Bob Sushan kommer inn i bildet så gir det fart på sakene, ikke når det kommer til pastordrømmen, men det å finne hans savnede far som han ikke har sett siden han var seks år gammel. Filmen har allikevel sterke kristne undertoner som man bør få med seg, bl.a. det å bry seg om dem som anses som mindreverdige av dagens samfunn og vise dem at de også er verdifulle mennesker som fortjener å kjenne seg elsket og brydd seg om, for det kan forandre liv. En annen ting filmen tar fram er det å kunne gi noen nye utfordringer til slike mennesker som ofte har gått år etter år i samme spor uten å ha kommet ut av den firkantede boksen de har levd i.Matthew Fox, senere kjent fra den populære TV-serien ”Lost” gjør en utfordrende men dugbar innsats i rollen som mentalpasienten James Jones. Skuespillet i filmen fungerer godt til å være en TV-produksjon og den er i stand til å gi en liten god følelse, men jeg synes den allikevel mangler noe av det lille ekstra som en slik film burde ha.Filmen er trolig nok ikke den store innenfor produksjonsverdier men innehar prisbelønnede skuespillere og en Oscar belønnet manusforfatter, kjent fra ”Rain Man”, som gjør jobben sin og viser seg verdig til større filmer. Som sann historie gir det filmen et ekstra piff og en god følelse som er verdt å få med seg, men allikevel ikke det helt store på filmfronten etter min mening.
4.33 av 7 - -
0.41 sekunder