Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Requiem (2006)

Etter å ha levd et begrenset liv på grunn av sterk epilepsi og en streng katolsk oppvekst, lengter Michaela bort fra familiens trygge “fengsel”. Hun får universitetsplass og en stund ser fremtiden plutselig lys ut. Men når epilepsianfallene kommer tilbake, faller hele hennes tilværelse sammen. Noe forandrer seg – det er som om hun blir besatt av ondskapsfulle krefter. Michaela ser ingen annen forklaring enn at hun er besatt av en demon, men ingen tror henne, foruten en ung karismatisk prest. Han ser bare en vei for frelse – det eneste som kan redde Michaelas sjel er en ukonvensjonell metode med farlige ritualer: eksorsisme.

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

12
1t 28min
Land: Tyskland
Språk: Tysk

Medvirkende

Regissør
Hans-Christian Schmid
Forfattere
Bernd Lange
Manusforfatter
Skuespillere
Nicholas Reinke
Stefan Weiser
Anna Blomeier
Hanna Imhof
Imogen Kogge
Marianne Klingler
Burghart Klaussner
Karl Klingler
Sandra Huller
Michaela Klingler
Produsenter
Hans-Christian Schmid
Produsent
Ulrike Putz
Sjefsprodusent
Annet
Bernd Schlegel
Redigering
Christian M. Goldbeck
Produksjonsdesign
Bogumil Godfrejow
Cinematografi
Hansjorg Weissbrich
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Mørkt og trist

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En ganske intens film med dype katolske undertoner av helgendyrkelse og Mariatilbedelse. Filmen er basert på en sann historie og gjør filmen derfor ekstra sterk og trist. Hele filmen er tvers gjennom trist og gir oss ikke noe spesielt håp. Det eneste Michaela har i sin tøffe demoniske hverdag er familien, venninnen og kjæresten sin, som står ved hennes side og prøver å hjelpe henne så godt de kan. Hun har også et par prester som gjør så godt de kan i bønn og demonutdrivelse men til ingen nytte, og det forundrer meg heller ikke så mye.Skuespillet er veldig bra og det tyske språket ødelegger heller ikke når man oftest er vant med engelsk og norsk. Filmen er bra laget, men man kan jo lure på hvorfor? For å gi håp til mennesker i samme situasjon? Neppe. Det er sikkert mange spørsmål man kan sitte igjen med og stille seg etter filmen! Men det finnes svar i Guds Ord, det beste er å søke der, og demonene vil fly!
4.33 av 7 - -

Innblikk i en gåte

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Requiem" er en tysk film basert på historien om Annelise Michel, samme historien som den amerikasnke "The Exorcism og Emily Rose" baserer seg på. De er likevel langt fra like, for der "The Exorcism og Emily Rose" baserer seg på rettegangen etter hennes død og blir slik et rettsdrama, så baserer "Requiem" på livet hennes fram til før hun dør. Derfor passer det kanskje også å se "Requiem" først, siden den gir veldig godt utrykk for hvorfor rettsaken er så vanskelig.Vi kommer veldig nærme Michaela(som hun heter i filmen) og kommer i dybden av hennes liv og tanker. Det blir ikke gitt noen fasit på hva som plager henne, for det kunne vært flere ting. Legene sier det er epilepsi, hun selv tror det er demoner, mens filmen beskriver andre ting slik som det dårlige forholdet til moren som også kunne vært utslagsgivende sammen med hennes dype religiøse overbevisning. Michaela er Romersk Katolsk, og filmen bærer litt preg av det, og for min del kanskje gjør filmen interessant fra et kristent perspektiv også. Det skjer ting som få henne til å falle litt bort fra sin tro, og gi innpass til demonene sammen med at hun slutter med medisiner. Det virker litt som at hun føler at troen hennes skuffer når det ikke kan hjelpe henne samtidig som hun utfordrer de katolske rammene hun levde i hjemmet når hun flytter for seg selv. Men også de romersk katolske rammene virker litt gale med stor helgenfokus, og hvem vet, kanskje det gale gir mer innpass av demoner. Uansett gir filmen aldri noe fasit, men den gir tanker og temaer å diskutere.Det at filmen ikke gir svar, men lar sykdommen alltid forbli et spørsmålstegn, gjør filmen mer troverdig. Man slipper å sitte igjen med inntrykk av at filmskaperne har fasiten, og når det er gjort så godt som her så får man en del å gruble på. Hva som skjedde med Annelise Michel i virkeligheten er jo også en gåte, og her får vi et innblikk i hvorfor det er slik.
4.67 av 7 - -
0.37 sekunder