Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Slakteren fra Lyon (2008)

Under andre verdenskrig ble han kalt Slakteren fra Lyon. Gestaposjefen Klaus Barbie(Zischler) torturerte, myrdet og deporterte tusenvis av uskyldige. Etter krigen flyktet han til Sydamerikas jungel. Nazistjegerne Beate(Potente) og Serge(Attal) Klarsfield klarte å oppspore Slakteren med fare for egne liv - de ble utsatt for flere bombeattentat og drapsforsøk.

Etter 12 år lyktes de endelig med å bringe ham inn for domstolen for brudd på menneskerettighetene.

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 39min
La Traque

Medvirkende

Regissør
Laurent Jaoui
Forfattere
Laurent Jaoui
Manusforfatter
Alexandra Deman
Manusforfatter
Skuespillere
Hanns Zischler
Klaus Barbie
Franka Potente
Beate Klarsfeld
Xavier De Guillebon
Ladislas de Hoyos
Yvan Attal
Serge Klarsfeld
Jesus Rojas
Gustavo Sanchez
Benjamin Alazraki
Michel
Laurent Klug
Elie
Fernando Arze
Alvaro de Castro
Sophia Eva Wilhelmi
Margaret
Christophe Brault
Régis Debray
Produsenter
Denis Carot
Produsent
Christoph Friedel
Medprodusent
Claudia Steffen
Medprodusent
Natacha Cervi
Medprodusent
Gerardo Guerra
Medprodusent
Marie Masmonteil
Produsent
Annet
Francois Staal
Komponist
Jean-Louis Sonzogni
Cinematografi
Claudine Dumoulin
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Viktig historie - dårlig formidlet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen baserer seg på en sann historie om ekteparet Klarsfeld og deres kamp om rettferdighetens skjebne for kriminelle Nazister fra andre verdenskrig. I dette tilfellet er jakten rettet mot Klaus Barbie, en som var med på jødeutryddelsen under andre verdenskrig, men klart å flykte til det fjerne utland. Saken blir lagt i Klarsfelds hender og de nekter å gi opp kampen der rettferdigheten skal skje fyllest.Filmen går noe uklart fram og man vet ikke helt hva som skjer til tider. Den mislykkes i å bli en spennende og fartsfylt affære, selvom den prøver så godt den kan, og man klarer ikke helt å ta på handlingen og vite helt eksakt hva som foregår i den noe uklare historien filmskaperne prøver å få frem.

Filmen får allikevel frem kampen om rettferdighet mot mye av det grusomme som skjedde med jødene under andre verdenskrig. I dag, når stadig flere snur ryggen til jødene, så er dette en bit historie man bør få med seg, men filmen er allikevel ikke den aller klareste på området.Kvalitetsmessig er dette en tysk TV-produksjon fordelt over fire språk. Filmen blir ganske laber og forvirrende til tider selv om den klarer å holde en sittende i håp om å få seerne til å skjønne noe av detaljene i det som foregår i handlingsgangens sentrum. Skuespillet er så som så og vanskelig å lese iblant pga. filmens multispråklige fremtreden.I det store og hele er ikke dette noen storfilm på området, og filmen kunne ha blitt bedre hvis man hadde satset på det. Slutten på filmen blir noe anonym når man gjerne skulle visst hva som skjedde videre med hovedpersonene og spesielt krigsforbryteren Klaus Barbie. Filmen har absolutt en viktig historie å formidle, men formidlingen blir ikke gjort på en god nok måte for at denne skal falle helt og fullt i smak hos meg. Hvis du absolutt skal se denne så se den for historien skyld.
3.67 av 7 - -
0.34 sekunder