Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Miracle at St. Anna (2008)

Dette krigsdramaet forteller historien om fire svarte soldater under 2. verdenskrig. De tjenestegjorde i den amerikanske hærs 92nd Division Buffalo Soldiers for svarte, som var stasjonert i Toscana, Italia. De opplever krigens tragedier og triumfer idet de befinner seg bak fiendens linjer, atskilt fra sin avdeling etter at en av dem risikerer livet for å redde en italiensk gutt...

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

2t 34min
Land: USA, Italia

Medvirkende

Regissør
Spike Lee
Forfattere
James McBride
Forfatter
James McBride
Manusforfatter
Skuespillere
Laz Alonso
Korporal Hector Negron
Pierfrancesco Favino
Peppi Grotta
John Turturro
Detektiv Antonio Ricci
Derek Luke
Aubrey Stamps
Michael Ealy
Bishop Cummings
Omero Antonutti
Ludovico
Alexandra Maria Lara
Axis Sally
Walton Goggins
Kaptein Nokes
Produsenter
Marco Valerio Pugini
Sjefsprodusent
Jon Kilik
Sjefsprodusent
Spike Lee
Produsent
Roberto Cicutto
Produsent
Luigi Musini
Produsent
David Pomier
Medprodusent
Butch Robinson
Medprodusent
Annet
Matthew Libatique
Cinematografi
Terence Blanchard
Komponist
Tonino Zera
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Krig og overtro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Spike Lee står i registolen i denne mirakelfilmen basert på en roman av James McBride om fire svarte soldater fra bataljon 92 av Buffalo Divisjonen under andre verdens krig i Italia, Toscana. Vi følger disse fire, en redningsaksjon for en hjemløs italiensk gutt og et verdifullt hode av en statue som bringer lykke. Vi følger dem gjennom utfordringer, mistillit og tillit, vennskap og kamp der man egentlig ikke kan stole på noen, ikke engang sine egne.Filmen bærer på en god del sterke scener og har en tydelig religiøs undertone som også kommer sterkt opp på overflaten. Religiøsiteten i filmen er en blanding av overtro, katolisisme og tvil som ofte dukker opp når det bryter ut krig. Den stiller noen spørsmål og prøver å svare på noen men man blir allikevel ikke sittende igjen med noen veldig stor godfølelse. Det blir veldig mye unødvendig fokus på brutalitetene under krigen og scener som blir satt på spissen når dette ikke engang er en sann historie fra krigens dager. Det virker som om man har laget en historie om et alvorlig tema og overdrevet noe grafisk for å kanskje selge filmen bedre, ikke vet jeg, men det virker litt sånn.

Filmen har sine positive sider om medfølelse og nestekjærlighet, spesielt fra rollefiguren Samuel Train.Skuespillerne sliter innimellom med å prestere opp til forventningene til resten av filmen, men bilde og lyd fungerer greit sammen med en musikk som går igjen gjennom filmens gang. Filmen kan bli noe langdrøyd og kjedelig, og voldelig når den først velger å gå i den retningen.Man skulle kunne tro at denne baserte seg på en sann historie, men det gjør den ikke og dermed synker min tillitt til de som har laget filmen og den legger til elementer som heller er med å støtter en mer voldelig underholdningsverdi for dem som anser vold som underholdning, istedenfor å gi filmen et alvorspreg som skaper ettertanke hos den enkelte seer som ofte sanne historier gjør. Kvalitetsmessig er dette hen helt grei film med noen glimt av budskap men allikevel ikke en film som anbefales for det vide publikum.
3.33 av 7 - -
0.38 sekunder