Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Marco Polo (2007)

Sammen med to prester reiser den venetianske kjøpmannen Marco Polo(Somerhalder) til Østen for angivelig å omvende Kublai Khans(Dennehy) hoff til den katolske troen, men når alene frem til det sagnomspunne riket. Han vinner snart khanens gunst og tilbringer 20 fantastiske år i dette fremmede landet på den andre siden av kloden. Marco Polos opplevelser blir nedfelt i en krønike, som vil forandre historiens gang når han engang vender hjem.

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

2t 46min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Ron Hutchinson
Manusforfatter
Skuespillere
Brian Dennehy
Kublai Khan
Mark Jax
Niccolo Polo
Ian Somerhalder
Marco Polo
Robert Vicencio
Achmats lakei
Michael O'Hagan
Marco Polo som gammel
Alan Shearman
Maffeo Polo
Donald Harrison
Prest
B.D. Wong
Pedro
Desiree Ann Siahaan
Temulun og Kensai
Kay Tong Lim
Lord Chenchu
Produsenter
Robert Halmi Sr.
Produsent
Er-Dong Li
Medprodusent
Michael O'Connor
Produsent
Shan Tam
Produsent
Annet
Thomas Burstyn
Cinematografi
Barry Peters
Redigering
Horace Ma
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe uinteressant fortalt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Et ikke så altfor storslagent Marco Polo eventyr dette her men den tar oss inn i noen av Marco Polos minneverdige reiser og eventyr og gir oss et lite stykke Kinesisk og Mongolsk historie. Midt inn i eventyret finner vi et par kjærlighetshistorier og en problematisk og usikker tid i Khans palass!Kristendommen filmen prøver å formidle er en type allmenn katolsk, der dette ble innsett som den eneste rette og sanne religion og der hensikten med Marcos tur i første omgang var å få et par prester bort til Kina for å overbevise befolkningen at Gud er den eneste sanne Gud og at Paven også er stor. Prestene svikter underveis og Marco Polo må ty til den kunnskap han har for å tilegne seg mer kunnskap, men det han ikke hadde ventet seg var at en hel ny verden blir åpne for hans øyne, en verden han ikke kunne ha forestilt seg.

Vi hører noen replikker angående Gud og vi ser hvordan Marco begynner å tvile litt om hans Gud virkelig er den eneste guden når disse fremmede har så mange av dem. Det hele når bunn når Marco Polo prøver seg på astrologi for å kunne definere sin fremtid! Filmen gir et svakt bilde av kristendommen og det hele er ikke noe å skryte av.

Det eneste som kan fenge er det historiske med filmen og selveste historien om Marco Polo, siden jeg ikke helt var klar over hvem han var før jeg så denne.Filmen bærer et noe vagt bilde og man kan merke seg at filmen bærer et visst TV produksjonspreg og i lengden blir den noe langdrøyd med sine omtrent tre timer lange handlingsgang. Kulissene kan man også putte en liten finger på når man ikke tørr å vise Venezias storslagenhet, men forståelig vis så er det ikke lett å gjenskape et 1300-talls Venezia i en slik produksjon.Jeg kjedet meg nok litt under filmen, selv om den hadde sine fengende punkter og klarte å bære meg gjennom det hele, så blir filmen noe likegyldig og tam. Jeg klarte allikevel å fange et sitat som gav meg et lite indre smil og det var når denne tjeneren til Marco Polo spør ”om ikke mannen blir dobbelt så klok hvis hun har en klok kone?”

Ellers er det litt unaturlig at alle snakker engelsk selv om vi befinner oss i det Kinesiske land.

Dette er nok ingen storslagen miniserie, men en av noen Marco Polo filmer der ute, inkludert en noe lengre TV serie fra 1982.
3 av 7 - -
0.41 sekunder